Logo image
Logo image

Käsin kirjoittaminen tai tekstaaminen on loistava harjoitus

4 minuuttia
Käsin kirjoittaminen on hieno harrastus, josta on hyötyä sekä koristelussa että stressin ehkäisyssä. Kuka tahansa voi opetella kirjoittamaan eri tyyleillä ja jotkut jopa ansaitsevat sillä rahaa!
Käsin kirjoittaminen tai tekstaaminen on loistava harjoitus
Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Käsin kirjoittaminen tai toisin sanoen tekstaaminen on kirjainten piirtämisen taidetta sen sijaan, että niitä käytettäisiin symboleina kommunikointiin. Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta se on itse asiassa varsin terapeuttista.

Haluamme heti aluksi huomauttaa, että tässä yhteydessä emme puhu kalligrafiasta, joka on erillinen taidemuoto.

Kuka tahansa voi menestyä tässä harrastuksessa. Sinun tarvitsee vain noudattaa joitain kädentaitoa koskevia perussääntöjä, kuten kirjoittaessa useimmitenkin. Se ei myöskään vaadi kalliita työkaluja, tarvitset vain tarpeeksi motivaatiota päästäksesi alkuun. Näet kuinka harjoittelu tekee sinusta pian asiantuntijan, koska oikean tekniikan oppiminen on ratkaisevan tärkeää.

Tekstauksella pyritään saamaan sanat näyttämään kauniilta ja ihmiset käyttävät sitä nykyään myös akateemisessa ympäristössä. Tekstaaminen tuottaa monia hyötyjä, kuten esimerkiksi stressin lievittäminen.

Tutkitaanpa tätä aihetta tarkemmin!

Tekstaamisen terveysvaikutukset

Monien mielestä ajan käyttäminen kirjoitustaiteen hallintaan on turhaa. Totuus on kuitenkin se, että sen hyödyt vaihtelevat stressin alentamisesta ylimääräisten tulojen tuottamiseen.

1. Tekstaaminen lisää luovuutta

Aivot pakotetaan tekemään prosesseja päätösten tekemiseksi tätä tekniikkaa harjoitellessa. Mitä kirjasintyyppiä ja värejä käytetään sekä miltä suunniteltu kokonaisuus näyttää lopulta, ovat muutamia esimerkkejä.

Tämä on ihanteellinen tapa harjoittaa luovuutta, koska kauneus on lopputulos.

Some figure
Luova prosessi tarvitsee päivittäisiä ärsykkeitä. Siksi tekstaaminen voi olla inspiroivaa.

2. Voit ansaita rahaa sen avulla

Tekstaamalla voit ansaita myös rahaa, varsinkin jos sinulla on lahjakkuutta siihen. Mahdollisuudet vaihtelevat palvelujen myymisestä räätälöityjen tuotteiden tekemiseen. Tämänkaltainen taide herättää paljon huomiota, usko tai älä!

3. Se on terapeuttista

Yhdysvaltain kansallisen lääketieteen kirjaston julkaiseman tutkimuksen mukaan kalligrafia voi rentouttaa ihmisiä, jotka kärsivät voimakkaasta stressistä, ja sen vaikutukset ovat samanlaisia ​​kuin meditaation.

Kuten aikaisemmin mainittu, tekstaaminen on itsessään rentouttavaa toimintaa. Ei ihme, että tätä harrastusta esittelevät videot leviävät nopeasti erilaisissa sosiaalisissa verkostoissa. Tämä johtuu siitä, että videot välittävät hauskan ja rauhan tunteen ja jopa halun kokeilla sitä.

4. Opit jotain uutta

APeL:n asiantuntijoiden mukaan uuden oppimisella on sosiaalisia etuja. Tämä johtuu siitä, että se on tapa saavuttaa yleinen kulttuuri ja tavata ihmisiä, joilla on samanlaisia ​​kiinnostuksenkohteita.

Lisäksi siitä on hyötyä myös fyysisellä tasolla, koska se laajentaa aivojen kielikeskusta.

5. Jaat jotain positiivista

Et koskaan tiedä, miten nämä taiteeksi muutetut sanat voivat vaikuttaa muihin ihmisiin, kun aloitat harjoittelun. Monet, jotka jo hallitsevat tämän tekniikan, jakavat motivoivia lauseita sosiaalisessa mediassa.

Sillä näyttää siis olevan positiivinen vaikutus ympäröivään maailmaan. Se on melkoinen vaikutus!

6. Tekstaaminen edistää motorisia taitoja

Tämä harrastus parantaa motorisia taitojasi sekä käden koordinaatiota. Sinun on kuitenkin hallittava oikea tekniikka. Tämä yhdessä muiden edellä mainittujen tekijöiden kanssa auttaa sinua saavuttamaan sujuvuuden ja uskomattomia tuloksia.

Tämä prosessi vaatii pitkäjänteisyyttä, etenkin aloittelijoilta. Ranteen liikkeen hallinta on välttämätön tämän taidon oppimiseksi, mutta älä lannistu, kaikki voivat oppia sen.

Mitä tekstaaminen on?

Aluksi saatat haluta harjoitella kalligrafiaa, koska se auttaa sinua löysäämään kättäsi oppiaksesi kirjainten piirtämiseen tarvittavan liikkeen. Sinun on hallittava vedot ja kunkin kirjaimen ominaisuudet käytettyjen työkalujen mukaan.

Tarvittavat elementit ovat:

 • Kalligrafiamerkki harjan kärjellä
 • Pehmeä grafiittikynä
 • Pyyhekumi
 • Tätä tarkoitusta varten erityistä paperia
 • Viivotin
 • Muistio

Näet, kuinka voit sitten lisätä uusia materiaaleja, kuten värillisiä tussit, korostuskynät, väriliidut ja kaiken, mikä tuntuu täydentävän työtäsi jonkin ajan kuluttua.

Älä pelkää tyhjää sivua, aloita tekstaaminen äläkä lopeta ennen kuin saavutat haluamasi tason.

Joitakin perusviivoja

 • Tee diagonaalisia ja suoria, ohuita ylös- ja alaspäin suuntautuvia liikkeitä. Vaihtaminen ohuen ja paksun välillä auttaa sinua tekemään kirjaimet B, D, L, P ja vastaavat.
 • Vetojen tulisi olla ohuita, kun ne suuntautuvat alaspäin. Vedon tulisi olla paksu, kun teet ylöspäin viivoja. Tämän tekniikan oppiminen auttaa sinua tekemään kirjaimet V, W ja Y.
 • Silmukat eivät ole helppoja, mutta harjoittelu tekee sinusta mestarin. Kyse on lähinnä nousevien ja laskevien vetojen tekemisestä, jotka toimivat pohjana kirjaimille F, J, Q, Z.
 • Ovaalit voivat olla vain yksi vaikeimmista tekniikoista, mutta suosittelemme harjoittelemaan niitä. Tämän tekniikan avulla voit tehdä kirjaimet A, O, C, D, E.

Kun olet hallinnut nämä tekniikat, sinun tulee vain harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Tekstaa aakkoset, joissa on erilaisia ​​muotoja, kokoja, viimeistelyjä ja värejä. Netissä on monia opetusvideoita, joita voit käyttää oppaana.

Säännöllinen harjoitteleminen on olennaista, joten aloita sanalla tai kahdella. Tämän jälkeen voit siirtyä tekemään lauseita tai jopa kokonaisia kappaleita samalla tekniikalla. Hae inspiraatiota asioista, joista olet intohimoinen, ajatuksistasi sekä aiemmista elämänkokemuksistasi.

Some figure
Minne ikinä menetkin, ota mukaan muistikirja sekä kynät ja harjoittele tekniikkaa niin paljon kuin voit parantaaksesi sitä.

Sinusta voi tulla tekstaamisen ammattilainen

Markkinoilla on tarjolla erilaisia kursseja, joilla opit kaikki tärkeimmät tekniikat ja vedot. (Muista että voit kaupallistaa tämän palvelusi, joten ajattele sitä investointina.)

Muistisääntö, joka auttaa sinua kirjainten oppimisessa, on että aaltoviiva on aina ohut ja ylöspäin aina paksu. Tämä periaate koskee kaikkia kirjaimia käyttämästäsi kirjasintyypistä riippumatta. Älä kuitenkaan pelkää leikkiä uusilla tyyleillä.

Kun olet saanut jonkin verran kokemusta, voit lisätä kirjaimiin lisää yksityiskohtia, kuten glitteriä, varjoja, pyrstöjä, värejä sekä nauhoja tai palkkeja. Kirjallisuuden maailmassa luovuudelle ei ole rajoja; kaikki riippuu sinusta ja haluamistasi tuloksesta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Calligraphy and meditation for stress reduction: an experimental comparison [Internet]. NCBI. 2013 [citado 19 abril 2021]. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3928403/
 • Flor, Martina. The Golden Secrets of Lettering. Estados Unidos da América: Princeton Architectural Press, 2017.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.