Jennifer Aniston kertoo epäonnistuneista IVF-hoidoistaan

Näyttelijä Jennifer Aniston tunnusti hiljattain yrittäneensä tulla raskaaksi koeputkihedelmöityksen avulla, mutta hoito ei onnistunut.
Jennifer Aniston kertoo epäonnistuneista IVF-hoidoistaan
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina.

Viimeisin päivitys: 11 huhtikuuta, 2023

Jennifer Aniston jätti hiljattain seuraajansa sanattomiksi. Kuuluisa näyttelijä kertoi, että hänelle on tehty useita hedelmöityshoitoja pyrkimyksissä tulla raskaaksi. Valitettavasti hoidot eivät kuitenkaan olleet onnistuneita. Tästä huolimatta Jennifer on vahvistanut, että vastoinkäymiset ovat tehneet hänestä vahvemman.

Uutiset tulevat vuosikymmeniä kestäneiden spekulaatioiden jälkeen, ettei elokuva- ja tv-tähti halua tulla äidiksi. Lue eteenpäin saadaksesi lisätietoja tästä tarinasta ja suuresta oppitunnista, jonka se antaa meille yhteiskuntana ja naisina.

Jennifer Aniston kertoi halustaan tulla äidiksi

Jennifer Aniston on erittäin menestynyt näyttelijänä. Huolimatta tästä lahjakkuudestaan häntä on kritisoitu aina siitä, ettei hän halua tulla äidiksi, ja asiasta on kiertänyt paljon teorioita. Äskettäin Jennifer tunnusti haastattelussa yrittäneensä tulla raskaaksi useita kertoja jokin aika sitten. Hän jopa yritti koeputkihedelmöitystä (IVF), mutta se ei onnistunut.

Vaikka jo tämä lausunto oli pommi, komediatähti meni pidemmälle ja jätti meille muutaman sanan pohdittavaksi. Hän puhui emotionaalisesti tuskallisista hetkistä, jotka nämä epäonnistuneet yritykset ovat hänelle aiheuttaneet.

“Se oli todella vaikeaa. Koitin koeputkihedelmöitystä, join kiinalaista teetä. Tein kaikkeni. Olisin antanut mitä tahansa, jos joku olisi sanonut minulle: ‘Pakasta munasolusi. Tee itsellesi palvelus.’ Et vain tule ajatelleeksi sitä. Joten tässä olen tänään. Laiva on lähtenyt satamasta”, hän kertoi Allurelle.

“Se oli valetta”… Jennifer kohtaa spekulaatiot

Jennifer käytti tilaisuutta hyväkseen ja puhui epämiellyttävistä käsityksistä, joita yleisö loi hänen äitiydestään ja avioliitoistaan. “Oli vallalla juoru, että olen vain itsekäs nainen”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että ihmiset ajattelivat: “… että pidän vain urastani, ja Jumala varjelkoon jos nainen menestyy eikä hanki lapsia. Syy, miksi mieheni jätti minut, miksi erosimme ja miksi avioliittomme päättyi, oli se, etten antanut hänelle vauvaa. Ne olivat täydellisiä valheita. Minulla ei ole mitään salattavaa tässä vaiheessa.”

Hedelmällisyyskaavio lämpömittarin alla.

Näyttelijä teki rauhan itsensä kanssa

Lopuksi Jennifer kommentoi, että hän onnistui tekemään rauhan tilanteensa kanssa, koska se teki hänestä vahvemman naisen. “En kadu mitään (…) Itse asiassa tunnen nyt hieman helpotusta, koska en enää pohdi ‘voinko?’, ‘ehkä, ehkä, ehkä…’ Minun ei tarvitse ajatella sitä enää.”

Hän päättelee, että hän keskittyy nyt itsensä vahvistamiseen sen sijaan, että kritisoisi menneitä päätöksiään: “Tunnen oloni paremmaksi siitä, kuka olen tänään, paremmin kuin koskaan 20-30 -vuotiaana tai 40-vuotiaana. Meidän on lopetettava sanomasta pahoja asioita itsellemme.”

Mikä on IVF ja miten se vaikuttaa naisiin?

Kuten Mayo Clinic selittää, koeputkihedelmöitys (IVF) on “sarja monimutkaisia toimenpiteitä, joita käytetään hedelmällisyyden parantamiseen tai geneettisten ongelmien ehkäisemiseen ja lapsen hedelmöittymiseen”. Sen menestys riippuu eri tekijöistä, kuten naisen iästä, sairaushistoriasta ja hedelmällisyyshistoriasta.

Tämän monimutkaisen prosessin onnistumisprosentti on 20–25 % sykliä kohden. Yli 35-vuotiaiden naisten tapauksessa todennäköisyys pienenee.

Sen lisäksi, että kykenemättömyys tulla raskaaksi aiheuttaa turhautumista ja hormonaalisia vaikutuksia, tutkimukset osoittavat, että “IVF-tekniikoiden yleistyessä riskit ovat lisääntyneet. Tällä hetkellä tekniikoita ja menettelyjä kuitenkin tutkitaan ja tietoa sovelletaan riskien vähentämiseksi”.

Jotkut näistä vaikutuksista ovat muun muassa hyperstimulaatio-oireyhtymä, monisikiöraskaus ja synnynnäiset epämuodostumat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.