Logo image
Logo image

Onnellisuuden saavuttaakseen on löydettävä itsensä

3 minuuttia
Oletko onnellinen ihminen? Haluaisitko olla onnellisempi? Ihmiset, jotka oppivat tuntemaan itsensä tietävät, ettei täydellisyys ei ole aina mahdollista. Tästä syystä he kykenevät olemaan onnellisempia: he oppivat asettamaan itselleen realistisia tavoitteita.
Onnellisuuden saavuttaakseen on löydettävä itsensä
Viimeisin päivitys: 18 helmikuuta, 2019

Jos opit todella tietämään, kuka ja millainen olet, otat hyvin tärkeän askeleen. Olet silloin aidosti oman elämäsi arkkitehti, voit hyvin ja sinulla on mahdollisuus onnellisuuden saavuttamiseen.

Onnellisuuden käsite

Some figure

Onnellisuuden määritelmä: se on hyvinvoinnin, tyytyväisyyden ja eheyden tila. Tässä tilassa ihminen on tyytyväinen ja kokonainen sekä pystyy kohtaamaan mitkä tahansa eteensä tulevat tilanteet.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että yksi tärkeimmistä asioista onnen saavuttamisessa on se, että tuntee itsensä täysin. Toinen tärkeä asia on se, että tiedostaa identiteettinsä, arvonsa, vahvuutensa ja kykynsä.

Tie onneen käy itsensä tuntemisen kautta

Some figure

Ensimmäinen askel on tulla tietoiseksi siitä, että elämäsi kuuluu vain sinulle itsellesi. Näin ymmärrät olevasi elävä ihme ja osa dynaamista kokonaisuutta, täynnä hyvää oloa ja mahdollisuuksia kasvaa.

Tarkkaile omia ajatuksiasi. Todista näitä ajatuksia, tunteitasi ja niiden seurauksia. Älä arvostele itseäsi liian rankasti, ainoastaan tarkkaile itseäsi.

Muuta ajatuksiasi

Kun havaitset negatiivisen ajatuksen, korvaa se toisella ajatuksella ja tarkkaile sen vaikutusta. Tärkeintä on onnellisuuden tunteminen pelon sijaan.

Toisin sanoen, sen sijaan että keskittyisit pelkoihisi ja saisit ne näin tuntumaan suuremmilta, pyri saavuttamaan onnellisuus tiedostamalla olevasi elossa ja analysoimalla, mitä kaikkia mahdollisuuksia se sinulle antaa.

Askeleita itsensä löytämisen tiellä

On osoitettu, että omien tunteiden hallinta, hillitseminen ja käsittely auttaa onnen saavuttamisessa. Onnellisuus voidaan mitata sillä, kuinka ihminen tulkitsee itselleen tapahtuvat asiat.

Asioita tapahtuu jatkuvasti. Jotkut niistä ovat surullisia ja toiset iloisempia, mutta se mitä sinulle tapahtuu, ei ole merkittävää. Merkittävää on se, kuinka tulkitset sinulle tapahtuvat asiat.

Tähän tulkintaan vaikuttaa se, kuinka hallitset tunteesi, mitä ajattelet itsestäsi ja millaisessa vuorovaikutuksessa olet todellisuutesi, ympäristösi ja ennen kaikkea omien reaktioidesi kanssa.

Onnellisuuden saavuttaminen

Onnellisuus ei ole sitä, että tekee jatkuvasti haluamiaan asioita, vaan sitä, että haluaa niitä asioita, joita tekee. Yritä nauttia siitä, mitä elämä antaa sinulle joka päivä.

Sinun tulisi ymmärtää, että hyvinvointi ei ole sama asia kuin onnellisuus. Onnellisuus on asenne.

On hetkiä, jolloin muistelet mielelläsi sinulle menneisyydessä tapahtuneita hyviä asioita. On todettu, että nuo muistot voivat muuttaa ihmisen aivokemiaa.

Matka kohti onnellisuutta alkaa sillä, että ruokkii aivojaan positiivisilla muistoilla. Pelkästään muistelemalla onnellisia hetkiä voit muuttaa mielialaasi, sillä vaikutat näin elimistösi serotoniinin tuotantoon.

Motivaatio

On tärkeää herätä aamulla mielessään jokin tavoite. Ei ole väliä, onko tavoite iso vai pieni. Motivaation avulla päivästäsi voi tulla erilainen.

Negatiiviset ajatukset muuttavat sisäistä maailmaasi. Se on paikka, jossa hallitset tunteitasi, elät hetkessä optimistisesti ja luot positiivisia ajatuksia.

Nämä positiiviset ajatukset saavat elimistösi erittämään endorfiineja, jotka ovat tarpeellisia oman terveytesi ja ympäristösi muuttamisen kannalta. Siitä on apua myös rakkauselämällesi!

Muutamia tärkeitä sanoja

Kiitos ja anteeksi ovat joitakin niistä sanoista, jotka muuttavat tapaasi katsoa maailmaa. Kielen avulla ilmaiset itseäsi muille ihmisille ja määrität, kuinka kohtaat päiväsi.

  • Kiitos pyyntöjen yhteydessä avaa oven ihmisten väliselle vuorovaikutukselle.
  • Kiitos merkitsee myös kiitollisuutta, joka on sydämesi muisti.
  • Sanan anteeksi sanominen on kuin terapiaistunto: läpikäymiesi asioiden ymmärtämistä ja anteeksi antamista toisille ihmisille ja itsellesi.

Neuvoja itsensä löytämiseen

Some figure

Opettele tuntemaan itsesi kunnolla. Kun tunnet itsesi, ymmärrät itseäsi, hyväksyt itsesi ja voit alkaa parantaa itseäsi. Ei ole mahdollista tehdä itsestään parempaa tai muuttaa jotakin, jos ei tiedä kuka on.

  • Vältä liioiteltua itsekritiikkiä ja jatkuvaa perfektionismia. Erittäin perfektionistit ihmiset ovat aina tyytymättömiä, ja tästä syystä he ovat negatiivisia.
  • On tutkittu, että tyytymättömät ihmiset sairastuvat ja kärsivät migreeneistä useammin kuin ihmiset, jotka hyväksyvät oman tilanteensa.
  • On tärkeää puhua itselleen positiiviseen sävyyn tukeakseen itseään.
  • Sanotaan, että ollakseen onnellinen on oltava valmis epäonnistumaan ja näin tajuamaan, mikä todella on tärkeää ja mikä ei.

Aseta tavoitteita

On tärkeää asettaa tavoitteita yksi kerrallaan. Toisin sanoen visualisoi lopulliset päämääräsi ja aseta pienempiä tavoitteita. Saavuttamalla pienemmät tavoitteesi pääset hitaasti, mutta varmasti lähemmäksi isoa päämäärääsi.

Tee joka päivä töitä sen eteen, että saavuttaisit nämä pienemmät tavoitteesi matkalla kohti isompaa päämäärääsi. Tärkeää on se, ettei koskaan menetä omaa sisäistä motivaatiotaan.

Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti onnellisuutta?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Goodman, L. E. (2014). Happiness. In The Cambridge History of Medieval Philosophy. https://doi.org/10.1017/CHO9781107446953.041
  • Bognar, G. (2010). Authentic happiness. Utilitas. https://doi.org/10.1017/S0953820810000191

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.