Ihanteellisia ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä

Syksyn viileydessä voi harrastaa monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja.
Ihanteellisia ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Vuodenajan vaihtuessa omat rutiinit on laitettava uusiksi ja mukautettava kyseiseen kauteen. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja, joista erityisesti syksyllä voi nauttia joko itsekseen tai yhdessä perheen kanssa. Tässä artikkelissa esittelemme ihanteellisia ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä.

Ihanteellisia ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä

1. Vieraile luonnonpuistoissa

Syksyllä voi harrasta monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja yhdessä perheen kanssa
Luonnosta nauttiminen syksyllä on aina mukava elämys.

Syksy tarjoaa kauniita maisemia, jotka sopivat ihanteellisesti ulkoilusta nauttimiseen. Lämpötila laskee ja ilma on raikkaampi.

Tästä syystä yksi ihanteellinen ulkoilma-aktiviteetti syksyllä on patikointi luonnonpuistossa. Jos ajattelit lähteä luonnonpuistoon lastesi kanssa, sisällytä retkeen leikkejä ja pelejä tehdäksesi puistossa vierailusta viihdyttävämpää.

  • Pudonneiden lehtien kerääminen ja järjestäminen värin mukaan on pienistä lapsista hauskaa puuhaa.
  • Isommille lapsille voi antaa mahdollisuuden ottaa lehtiä kotiin koristelua ja askartelua varten.
  • Saman voi tehdä lehtien sijaan myös pudonneilla oksilla.
  • Toinen vaihtoehto on tuttu ristinolla, jossa X:t ja O:t korvataan oksilla ja männynkävyillä.

2. Taideteokset ja askartelu lasten kanssa

Hyödynnä syksyn lehtien värejä taideteoksissa ja askartelussa.

Kauniiden maisemien lisäksi syksylle on ominaista väriloisto. Tätä värikirjoa voi hyödyntää taideteoksissa ja askartelussa osana ulkoilma-aktiviteetteja.

  • Voit tehdä männynkävyistä ja lehdistä kauniin seppeleen ulko-oveen.
  • Voit pyytää lapsia mukaan. Auta heitä ripustamaan jokainen osa pitkään naruun.
  • Kun koko naru on täynnä, sido päät yhteen seppeleeksi.
  • Voitte tehdä lehdistä myös syksynaamareita. Leikkaa naamari pahvista ja koristele se lehdillä. Lisää väriä saa koristelemalla naamarin maalilla tai koristehileillä.

Tarvitsetko lisää tekemistä?: Puuhaa sadepäiviksi koko perheelle

3. Karkki vai kepponen

Halloween-asun tekeminen on hauskaa puuhaa syksyllä
Halloween-asun tekeminen voi olla kivaa yhteistä puuhaa koko perheelle.

Eri puolilla maailmaa juhlitaan syksyisin halloweenia, jolloin lapset pukeutuvat naamiaisasuihin ja kiertävät ovelta ovelle keräämässä karkkia.

  • Yksi hauska aktiviteetti on tehdä naamiaisasut itse. Lapset nauttivat suuresti tällaisesta puuhasta ja he pääsevät näin myös valitsemaan mieleisensä asut.
  • Käytä mieluiten kierrätettyä tai jätemateriaalia, niin saat tehtyä mitä omaperäisimmän halloween-asun.

Suositeltua liikuntaa syksyllä

Syksy tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja myös urheilusta innostuneille. Yleisimmät liikuntalajit syksyisin ovat pyöräily ja ulkoilmajooga. On kuitenkin paljon myös muita erittäin suositeltavia vaihtoehtoja.

1. Patikointi

Patikointi on yksi parhaita ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä
Voitte lähteä perheen kesken retkelle nauttimaan syksystä.

Tämä on suosituin syksyn liikuntalaji, koska siinä pääsee hyvin nauttimaan maisemista. Syksyn viileät lämpötilat tekevät matkasta myös miellyttävämmän.

Ne, jotka pitävät vauhdikkaammasta menosta, voivat vaihtaa patikoinnin hölkkään tai juoksuun. Syksy on ihanteellinen vuodenaika harrastaa pitkän matkan juoksua muun muassa siksi, että kroppa ei kärsi kuumuudesta.

2. Pyöräily

Pyörälenkit ovat yksi parhaita ulkoilma-aktiviteetteja syksyllä. Patikoinnin tavoin tämänkin lajin pariin houkuttelevat pääosin maisemat.

3. Ulkoilmajooga

Jooga on miellyttävää syksyisessä ilmassa
Syksyn maisemat rauhoittavat joogan pariin.

Hengitys on oleellinen asia joogassa. Joogaelämys on täysivaltainen, kun sitä harrastaa ulkoilmassa. Joogan etuna on se, että se ei vaadi juuri mitään välineitä tai järjestelyä. Siinä tarvitsee vain asettua mukavaan paikkaan.

Tutustu myös tähän artikkeliin: 5 jooga-asentoa, joilla saat vahvemmat vatsalihakset

4. Rullaluistelu

Vaikka rullaluistimet eivät olekaan yhtä suosittuja kuin polkupyörät, ne ovat erinomainen vaihtoehto syksyksi. Luonnonpuistoissa vieraillessa reitin saa tuntumaan lyhyemmältä käyttämällä rullaluistimia.

Rullaluistelu treenaa jalkoja ja parantaa verenkiertoa. Se vaatii tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Ystävien tai perheen kanssa se on sitä paitsi melko hauskaa.

5. Snorklaus

Snorklaus on hauskaa puuhaa syksyllä
Syksyllä pääsee tarkkailemaan vesiympäristössä tapahtuvia muutoksia.

Vähän perinteisestä poikkeava mutta varsin kiehtova aktiviteetti syksyllä on snorklaus. Vaikka ulkolämpötila alkaa laskea, vesi voi olla edelleen lämmintä. Näin ollen erinomainen vaihtoehto on sukeltaa mereen, jos tällainen mahdollisuus on. Snorklaus syksyllä tarjoaa mahdollisuuden nähdä luonnossa tapahtuvat muutokset myös veden alla.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Miten kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa kehoon?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Miten kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa kehoon?

On tehty useita mielenkiintoisia tutkimuksia siitä, kuinka kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa kehoon. Otetaan selvää, mitä oireita siihen liittyy!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.