Logo image
Logo image

Huonekaluja kierrätysmateriaaleista: 8 nerokasta ideaa

2 minuuttia
Kierrätysmateriaaleista nerokkaasti valmistetut huonekalut vangitsevat katseen. Tässä tulee kahdeksan upeaa ideaa!
Huonekaluja kierrätysmateriaaleista: 8 nerokasta ideaa
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kierrätysmateriaaleista voi pienellä vaivannäöllä rakentaa todellisia taideteoksia koristamaan kodin eri tiloja. Näin valmistat huonekaluja kierrätysmateriaaleista!

Kierrätysmateriaaleista valmistetuilla huonekaluilla on useita etuja. Ne ovat ensinnäkin paljon edullisempia ja pitkäkestoisempia, ja ne ovat myös ympäristöystävällinen ratkaisu. Suosittelemmekin valmistamaan huonekaluja kierrätysmateriaaleista ja luomaan näin uniikkeja kodin tiloja! Niiden avulla huoneesta voi saada samanaikaisesti tyyliltään sekä modernin että rustiikkisen.

Nykyään vihreys on arvossa. Tästä syystä kierrätysmateriaaleista valmistetut huonekalut ovat niin suosittuja. Valitsemalla itsekin tämän ekologisen ratkaisun turvaat paremman tulevaisuuden lapsillesi. Teet myös palveluksen maapallolle ja saat samalla upeita huonekaluja kotiisi.

Jatka lukemista ja katso, kuinka valmistat huonekaluja kierrätysmateriaaleista 8 nerokkaan idean avulla.

1. Kahvipöytä tynnyristä

Some figure

Tyhjää tynnyriä tai sen puolikasta voi käyttää kauniin kahvipöydän valmistamiseen. Tynnyrin halkaisu onnistuu viemällä sen lähimmälle puusepälle. Joskus tynnyrin mukana tulee tuet, joiden päällä se lepää. Ne toimivat tynnyrin tukena, jos päätät halkaista sen kahtia.

Halutessasi voit lakata ja maalata tynnyrin lempivärilläsi, mutta joskus se voi näyttää paljon paremmalta alkuperäisessä värissään. Jos et halua maalata sitä, levitä siihen ainakin kerros lakkaa tai pinnoitetta.

Laita tynnyrin kaksi tukea lattialle ja aseta tynnyri niiden päälle. Laita tynnyrin päälle paksu puulauta.

Käy katsomassa tämäkin artikkeli: 5 omaperäistä yöpöytää

2. Pöytä ikkunaluukuista

Jos sinulla on vanhoja puisia ja käyttämättömiä ikkunaluukkuja, voit valmistaa niistä käteviä pöytiä. Muista ostaa pöydänjalkoja, jotka kestävät niiden painoa.

Nämä pöydät voi laittaa vaikka kuistille tai eteiseen ja asettaa niiden päälle koriste-esineitä ja muistoja.

3. Pöydät ja tuolit renkaista

Some figure

Renkaista valmistettujen huonekalujen tekemiseen löytyy loputtomasti ideoita. Voit esimerkiksi maalata kaksi rengasta lempivärilläsi, asettaa ne päällekkäin ja laittaa päälle lasilevyn. Kumipinta pitää lasin paikoillaan niin, ettei se liu’u pois.

4. Huonekalu kylpyammeesta

Älä heitä vanhaa, käyttämätöntä kylpyammetta pois; leikkaa siitä sen sijaan nojatuoli. Pese ja lakkaa se hyvin ja aseta sinne pehmuste ja tyynyjä, niin saat kauniin kierrätysmateriaalista valmistetun huonekalun.

5. Huonekalut puisista kuormalavoista

Puisista kuormalavoista voi valmistaa kaikenlaisia huonekaluja puutarhakoristeista portaisiin.

Aseta kaksi kuormalavaa päällekkäin, niin saat kauniin pöydän patiolle tai kuistille, tai yhdistä useampi keskenään tuoleiksi tai sohviksi.

6. Naulakko vanhasta puusta ja haarukoista

Hanki jostain minkä tahansa muotoinen ja kokoinen puupala. Itse asiassa mitä abstraktimpi se on muodoltaan, sitä tyylikkäämmältä se näyttää.

Lakkaa puun pinta kiiltäväksi. Laita sitten kolme taivutettua haarukkaa naulakon koukuiksi. Loistava idea, vai mitä?

Tutustu: 20 puulaatikoiden käyttötapaa kotona

7. Korkkituoli

Some figure

Mitä pidät tästä ideasta? Tarvitset siihen valtavan määrän korkkeja, jotta pöydän tai tuolin valmistaminen onnistuu. Mitä enemmän korkkeja saat kasaan, sen parempi, sillä korkeista valmistetut huonekalut eivät ole niin vankkoja kuin kuormalavat tai tyhjät tynnyrit.

Halutessasi voit tehdä korkeista koristeita koristamaan ikkunaluukuista valmistettuja pöytiäsi.

8. Pöytä pyöränrenkaista

Käytä pyöränrenkaita jalkoina pöydälle. Naulaa kaksi metallikehystä puulautaan. Hitsaa sitten neljä rengasta tähän pöytään kiinni, niin se näyttää upealta. Pöytä tulee olemaan todellinen katseenvangitsija!

Voit myös laittaa neljä pyöränrengasta jo käytössä olevaan pöytään, niin saat siitä vintage-tyylisen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.