5 vinkkiä renkaiden uusiokäyttöön

Tässä artikkelissa jaamme kanssanne viisi erilaista ideaa renkaiden uusiokäyttöön. Ne ovat kaikki yksinkertaisia ja käteviä. Älä jää niistä paitsi!
5 vinkkiä renkaiden uusiokäyttöön

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Renkaiden uusiokäyttö on mahtava tapa kierrättää vanhat renkaat ja antaa niille uusi elämä. Lisäksi saat siitä täydellisen tekosyyn siivota vähän autotallia ja pystyt hyödyntämään lisätilan muiden tavaroiden säilyttämiseen.

Vahingoittuneet tai kuluneet renkaat menevät yleensä suoraan kaatopaikalle. Vaikka ne eivät sovikaan niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, ei se tarkoita sitä ettei niistä voisi olla hyötyä jossain muussa.

Oletko koskaan miettinyt mitä voisit tehdä vanhoilla renkailla? Olemme varmoja siitä, että nämä uskomattomat ideat ja luovat tavat joilla ihmiset ovat käyttäneet niitä, yllättävät sinut.

Anna vain mielikuvituksesi laukata ja visualisoi mielessäsi mitä kaikkea voit saada irti renkaiden uusiokäytöstä. Laita mielesi koetukselle ja löydä uusi tapa käyttää vanhoja renkaita!

5 erilaista tapaa renkaiden uusiokäyttöön

1. Kahvipöytä

renkaiden uusiokäyttö kahvipöytänä

Tämä käytännöllinen idea on äärimmäisen helppo toteuttaa. Renkaita käytetään siinä pöydän perustana ja sen päälle laitetaan puusta tai lasista tehty levy pöydän pinnaksi. Renkaat voi koristella ja maalata.

Jotkut koristelevat renkaat tekstiileillä tai synteettisellä kankaalla joka sopii yhteen heidän huonekalujensa kanssa. Toiset tavoittelevat rustisempaa ulkomuotoa ja käyttävät narua renkaiden peittona.

 • Jos haluat käyttää kangasta tai synteettistä nahkaa, mittaa rengas ja leikkaa ympyrä valitsemastasi materiaalista.
 • Liitä ympyrä toiseen suorakaiteen muotoiseen palaseen, joka on tarpeeksi iso peittämään koko renkaan pinnan.
 • Tee samoin vuorikankaalle.

Jos haluat olla käytännöllisempi ja tehdä sen pesemisestä helpomman, lisää vetoketju tai nappeja alueelle, missä vuorikangas ja suorakaiteen reuna kohtaavat.

Jos päätät käyttää narua, varmista että sinulla on sitä tarpeeksi peittämään koko rengas.

Näitä yksinkertaisia ohjeita seuraamalla voit rakentaa itsellesi ihanan ja toimivan kahvipöydän.

2. Lasten keinu

Jos asut talossa jossa on tilava takapiha (ja korkea puu), voit tehdä klassisen keinun, joita näkyy niin usein elokuvissa. Tämä on hyvin yksinkertainen idea ja lapsesi tulevat rakastamaan sitä. 

 • Sinun tarvitsee vain pestä rengas todella hyvin, maalata se ja piristää sen ulkonäköä.
 • Sen jälkeen ripusta se vahvaan oksaan roikkumaan käyttämällä benjiköyttä tai narua.

Se on siinä! Kaikki mitä oman keinun tekemiseen tarvitaan!

3. Kukkaruukut

renkaiden uusiokäyttö kukkaistutuksiin

Yksi tapa uusiokäyttää renkaita on niiden käyttäminen omassa puutarhassa. 

Kuinka?

Se on helppoa: sinun täytyy vain muuttaa ne ruukuiksi.

Jos haluat kasvattaa esimerkiksi puun, sinun täytyy pitää hyvää huolta siitä ettei se kasva sivuttain, kaadu tuulessa (tai tule koirasi kitkemäksi) tai tule leikkivien lastesi tuhoamaksi.

 • Istuta puu ja laita se parin käytetyn renkaan sisälle.
 • Tekemällä niin voit suojella sitä ja kastella sitä yläpuolelta renkaiden kolojen läpi.

Lisäksi on syytä mainita, että kun vaihdat renkaat ruukuiksi, niiden jykevyys auttaa kasveja säilyttämään mullan paineen ja kasvin juuret tulevat pysymään sisäpuolella. 

On useita tapoja laittaa tämä muutos käytäntöön. Jos laitat ne suoraan puutarhaasi, sinun tarvitsee vain maalata ne. Maaperä tai multa toimivat sisäisenä alustana.

Jos haluat uusiokäyttää renkaat alueella, jossa on toisenlainen maaperä ja kyetä liikuttamaan niitä, tulee sinun luoda niille pohja, joka estää multaa valumasta ulos.

Voit myös muokata renkaita leikkaamalla auki pieniä alueita, joihin voi asettaa yksittäisiä kasveja.

4. Puutarhavälineiden tai roskien säilytyspaikka

Jos sinulla on kolme rengasta, voit kasata ne päällekkäin ja punoa ne  yhteen käyttämällä metallilankaa tai muuta materiaalia, jotta ne pysyvät yhdessä.

 • Leikkaa sitten ympyränmuotoinen puupala (käyttämällä avuksi renkaan halkaisijaa) ja varmista se laittamalla liimaa renkaiden alapuolelle (siitä tulee perusta).
 • Sitten voit maalata renkaat hauskoilla väreillä ja kun olet lopettanut, voit lisätä enemmän tukea pinnalle.
 • Sitten olet valmis! Olet rakentanut säilytysrasian!

Muista, että jos päätät tehdä roskakorin, sinun pitäisi vuorata se roskapussilla ennen sen käyttöä tehdäksesi siitä helpomman tyhjentää kun se on täynnä.

5. Portaat jyrkkiin mäkiin

renkaiden uusiokäyttö rappusina

Jos asut maalaisalueella, jota mäet ympäröivät, on tämä käytännöllinen vaihtoehto sinulle. Se tekee ylös ja alas kipuamisesta helpompaa. 

 • On määritettävä alue, mihin haluat tehdä polun. Aseta sitten portaat mäkeen.
 • Laita renkaat jokaisen askeleen kohdalle ja täytä ne samalla maaperällä, jonka poistit renkaiden tieltä.
 • Niiden täyttäminen pitää ne varmasti paikallaan.

Nämä portaat ovat erittäin vastustuskykyiset säävaihteluita vastaan.

Nyt tiedät miksi renkaiden uusiokäyttö on niin hyvä idea. Yritä uusiokäyttää esineet joita olet lakannut käyttämästä ja voita todellisia pisteitä säästämisessä, luovuudessa ja käsityössä!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.