Logo image
Logo image

Hoito kuiville käsille ja kynsinauhoille

3 minuuttia
Kuivat kädet voivat näyttää ikääntyneiltä. Voit kosteuttaa kuivia käsiäsi tehden niistä taas kauniit tämän yksinkertaisen kotona tehtävän hoidon avulla. Kokeile ja ihastu!
Hoito kuiville käsille ja kynsinauhoille
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuivat kädet ja halkeilevat kynsinauhat aiheutuvat jatkuvasta altistumisesta lialle, kemikaaleille ja puhdistusaineille, sekä äkkinäisille lämpötilan muutoksille. Kun nämä asiat ovat suorassa kontaktissa käsien ihon kanssa, ne saavat aikaan sen, että ihon luonnollinen kosteus katoaa aiheuttaen lisäksi tulehduksia ja ihon uudistumiskyvyn heikkenemistä.

Sen seurauksena syntyy myös pieniä ihon virheitä ja epäpuhtauksia, jotka voivat saada aikaan sen, että kätesi näyttävät paljon ikäistään vanhemmilta.

Koska kynsinauhoilla on erittäin tärkeä tehtävä kynsien terveyden kannalta, vahingoittuneet kynsinauhat voivat aiheuttaa kynsien kasvamista heikompina, sekä niiden tulehtumista ja katkeilua. Onneksi on olemassa monia luonnonmukaisia tuotteita, jotka auttavat ihon uudestaan kosteuttamisessa, uudistamisessa ja ihon terveenä pitämisessä.

Tänään haluamme jakaa kanssasi käsien kotihoidon, joka on valmistettu E-vitamiiniöljystä, manteliöljystä ja kookosöljystä. Näiden kolmen tuotteen ominaisuudet hoitavat kuivia käsiä uskomattomalla tavalla.

Kokeile!

Käsien ja kynsinauhojen kotihoito

Tässä kotihoidossa yhdistyvät ainesosat ovat tehokkaita kosteuttajia, jotka pehmittävät ihoa parantaen sen ulkonäköä.

Seuraavaksi kurkistamme ainesosien ensisijaisiin hyötyihin, jotta vakuutut niiden loistavista vaikutuksista.

E-vitamiiniöljy

Some figure

 

E-vitamiiniöljyä voi ostaa kohtuulliseen hintaan apteekeista. Sen ominaisuuksia on arvostettu kosmetiikassa jo pitkään. Se saa aikaan voimakkaan antioksidanttisen vaikutuksen, joka vähentää hapettumisen aiheuttamia vahinkoja, edistää solujen kasvua ja estää kudosten hajoamista.

Voit levittää sitä ulkoisesti minimoidaksesi auringon negatiiviset vaikutukset ja lopettaaksesi kuolleiden ihosolujen kertymisen.

Itse asiassa monissa maailman kolkissa sitä kutsutaan “nuoruuden ja elämän vitamiiniksi”, johtuen sen kyvystä suojella soluja ikääntymisprosessilta.

Manteliöljy

Tämä öljy erottuu muista sen ihoa pehmittävien ja korjaavien ominaisuuksiensa ansiosta. Tämä rauhoittaa kuivuuden ja muiden iho-oireiden aiheuttamaa ärsytystä.

Sitä käytetään enimmäkseen ulkoisesti, sillä se on erittäin kosteuttavaa ja sisältää ominaisuuksia, jotka ovat hyväksi ihon ja hiuksien kunnolle.

Manteliöljy sopii täydellisesti kuiville käsille ja kynsinauhoille, koska se vähentää kynsinauhainfektioiden riskiä ja ylläpitää ihon kimmoisuutta ja siten ehkäisee ryppyjen ilmestymistä. Sillä on myös luonnollinen rauhoittava vaikutus ja sitä voi käyttää pieniin haavoihin sekä kemikaalien käytön aiheuttamaan ihon poltteluun ja ärsytykseen.

Kookosöljy

Some figure

 

Kookosöljy on erinomainen luonnonmukainen voide. Se on myös luonnonmukainen voiteluaine, joka lävistää helposti ihon eri kerroksia.

Kookosöljyn levittäminen käsiin pitää ne pehmeinä, sileinä ja haavattomina. Se erottuu edukseen korkean vapaita radikaaleja vastaan taistelevan antioksidanttipitoisuutensa ansiosta.

Se myös luo suojaavan kerroksen auringon ultraviolettisäteilyä vastaan vähentäen auringon jättämien jälkien, ihon veltostumisen ja ärsyyntymisen riskiä. Kookosöljy on lisäksi oiva apu arpien ihon uudistamiseen ja parantamiseen.

Kuinka valmistaa kotihoito käsille ja kynsinauhoille

Some figure

 

Sen sijaan, että käyttäisit suuria summia rahaa kaupallisiin valmisteisiin, valitse tämä yksinkertainen resepti pitääksesi kätesi ja kynsinauhasi terveinä.

Nämä ainesosat löytyvät helposti ja yleisesti ottaen myös säilyvät pitkiä aikoja, kunhan niitä säilytetään oikeanlaisessa lämpötilassa.

Tätä tuotetta voi käyttää osana kauneudenhoitorutiinia tai manikyyrin viimeistelyyn.

Ainesosat

 • 1 E-vitamiinikapseli
 • 1 tl manteliöljyä
 • 2 tl kookosöljyä

Ohjeet

 • Aseta kookosöljy lämmönkestävään kulhoon ja sulata se vesihauteessa.
 • Kun kookosöljy alkaa sulaa, lisää manteliöljy ja E-vitamiinikapselin neste.
 • Sekoita pienellä lusikalla ja varmista, että kaikki ainesosat sekoittuvat hyvin keskenään.
 • Anna seisoa muutama minuutti. Kaada puhtaaseen kulhoon ja odota, kunnes seos jähmettyy, jonka jälkeen voit käyttää sitä.

Käyttötapa

 • Kun seos on paksua, hiero sitä pieni määrä kuiville käsillesi ja kynsinauhoillesi.
 • Käytä joka ilta parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tämän käsien kotihoidon toistuva käyttö antaa sinulle erittäin lyhyessä ajassa pehmeämmät ja kosteutetummat kädet, parantaen myös käsien suojakerrosta.

Kokeile tehdä tätä hoitoa kotona ja näe tulokset omin silmin.

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Sayago A, Marin M, Aparicio R, M. M. (2007). Vitamina E y aceites vegetales. Grasas y Aceites. https://doi.org/0017-3495

 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015

 • Berdick, M. (1972). The role of fats and oils in cosmetics. Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/BF02582522

 • Scapagnini, G., Davinelli, S., Di Renzo, L., De Lorenzo, A., Olarte, H. H., Micali, G., … Gonzalez, S. (2014). Cocoa bioactive compounds: Significance and potential for the maintenance of skin health. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu6083202


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.