Logo image
Logo image

Hoida suonikohjuja lääkinnällisillä uutteilla

3 minuuttia
Sen lisäksi, että nautit näitä lääkinnällisiä uutteita kaksi kertaa päivässä, voit myös käyttää niitä ulkoisesti sekoittamalla tilkan kasvisöljyä uutteeseen ja käyttämällä sitä hierontaan. Voit tehdä uutteista myös hauteen tai kompressisiteen.
Hoida suonikohjuja lääkinnällisillä uutteilla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suonikohjut eivät ole pelkästään esteettinen ongelma, vaan ne ovat myös selvä merkki siitä, että sinun kannattaa parantaa jalkojen verenkiertoa. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet lääkinnällisistä kasveista valmistettavien teeuutteiden tekoon, jotka auttavat hoitamaan suonikohjuja. Samalla saat ohjeita suonikohjujen luonnolliseen, turvalliseen ja tehokkaaseen hoitoon. Jatka siis lukemista ja hoida suonikohjuja luonnollisin keinoin.

Mitä suonikohjut ovat?

Suonikohjut ovat laajenneita verisuonia, joita voi ilmetä kaikissa kehonosissa, mutta useimmiten ne vaivaavat alaraajoja ja etenkin polvitaipeita. Joskus suonikohjuja ilmenee myös kasvoissa. Aina suonikohjut eivät ole näkyvä vaiva, mutta ne voivat aiheuttaa kipua ja painetta.

Peräpukamat ovat suonikohjujen yksi esiintymismuoto. Hoida suonikohjuja seuraavaksie esittelemillämme lääkinnällisillä uutteilla.

Hoida suonikohjuja näillä lääkinnällisillä luonnontuotteilla

Taikapähkinä

Tämä lääkinnällinen kasvi, jonka taianomainen nimi kiehtoo välittömästi, on yksi tunnetuimmista suonikohjujen hoitokeinoista. Lisäksi taikapähkinällä on peräpukamia ja ripulia lievittävä vaikutus, sillä se sitoo nesteitä yhteen. Taikapähkinää käyttämällä voi hoitaa niin pinnalliset kuin sisäisetkin verta vuotavat haavat.

Valmistaaksesi taikapähkinästä toimivan uutteen, kiehauta kuivattua yrttiä kolme minuuttia kattilassa, anna uuttua toiset kolme minuuttia ja nauti.

Some figure

 

Hevoskastanja

Hevoskastanja kiihdyttää verenkiertoa ja sen vaikutukset ovat tiedossa kautta maailman. Tästä syystä hevoskastanjaa lisätään usein suonikohjuja ehkäiseviin hoitoihin. Hevoskastanjan sisältämät yhdisteet parantavat verisuonien toimintaa ja pienentävät niiden kokoa.

Lisäksi hevoskastanjaa voi käyttää tukkoisen maksan hoitoon ja väsyneiden jalkojen jomotuksen lievittämiseen.

Valmistaaksesi uutteen hevoskastanjasta, lisää muutama teelusikallinen kuivattua kasvia kupilliseen kiehuvaa vettä. Yleensä hevoskastanjasta hyödynnetään sen kaarna ja pähkinä. Anna kiehua kolme minuuttia ja poista liedeltä, anna uuttua toiset kolme minuuttia ennen nauttimista.

Sypressi

Sypressi on loistava apu, mitä tulee verisuonien supistamiseen ja suonikohjujen syntymisen ehkäisyyn ja sitä on käytetty jo vuosisatoja lääkinnällisenä kasvina. Sypressin pähkinällä on kiinteyttävä ja sitova vaikutus, mikä tekee siitä oivallisen hoidon verisuonen ongelmien hoitoon.

Lisäksi sypressi kiihdyttää hikoilua ja auttaa poistamaan liiallista nestettä kehosta.

Teeuute valmistetaan perinteisesti sypressin pähkinöistä tai nuorista versoista ja lehdistä.

Pähkinäpuu

Pähkinäpuu on tunnettu herkullisista hasselpähkinöistään. Harvemmin se tunnetaan puun lehtien sisältämien ainesosien vaikutuksesta. Lehdet sisältävät paljon tanniineja ja flavonoideja, jotka sopivat ihanteellisesti suonikohjujen hoitoon ja ehkäisyyn.

Pähkinäpuusta valmistettu uute auttaa ehkäisemään nesteiden kertymistä, alentamaan kolesterolia, parantamaan anemiaa ja ehkäisemään osteoporoosia. Lisäksi se auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan suoliston toimintaa.

Some figure

 

Viiniköynnös

Viiniköynnökset tunnetaan herkullisen makeista viinirypäleistä, joilla on monia hyödyllisiä vaikutuksia elimistöön. Mutta tiesitkö, että viiniköynnöksen lehtiä voi käyttää verisuonten kiinteyttämiseen ja väsyneiden jalkojen hoitoon? Viiniköynnöksen lehdet sisältävät vitamiineja ja tanniineja, jotka parantavat pinnallisten verisuonien toimintaa ja kiihdyttävät verenkiertoa.

Voit valmistaa viiniköynnöksen lehdistä hoitavan teejuoman keittämällä kuivattuja lehtiä kiehuvassa vedessä 10 minuuttia. Anna uuttua vielä 5 minuuttia, siivilöi ja nauti.

Hoida suonikohjuja myös näillä luonnollisilla hoidoilla

Some figure

 

Yhdistä edellä mainitut teeuutteet alta löytyviin vinkkeihin, ja ehkäiset suonikohjujen syntymistä ja hoidat näkyviä kohjuja.

  • Vältä kuuman veden käyttämistä kylvyssä ja suihkussa. Suosi viileää tai kylmää vettä, etenkin niillä alueilla, joissa suonikohjuja esiintyy. Voit huuhdella jalat lämpimän suihkun päätteeksi kylmällä vedellä, tämä lievittää pakotusta ja kipua.
  • Joissain tapauksissa ummetus voi vaikuttaa verisuoniin negatiivisesti, sillä se aiheuttaa tukoksia lantion alueella ja vähentää verenkiertoa. Hoida ummetusta luonnollisin keinoin ja muista riittävä nesteytys ja kuidunsaanti.
  • Tässä artikkelissa mainittuja lääkekasveja voi käyttää myös pinnallisesti. Sekoita tippa eteeristä öljyä tai kasviöljyä uutteen sekaan ja saat tehokkaan hierontaöljyn kipuileville jaloille. Suosi etenkin manteliöljyä, kookosöljyä ja seesamiöljyä.
  • Muista harrastaa liikuntaa ja pysyä aktiivisena. Kävele vähintään kilometrin verran joka päivä, kevytkin liikunta pitää jalkojen verenkierron aktiivisena.
  • Vältä liiallista auringolle altistumista.
  • Nosta jalat ylös seinää vasten pitkän päivän päätteeksi tai nosta jalat tyynyn päälle nukkumaan mennessä.
  • Muista juoda noin 2 litraa vettä päivässä teeuutteiden ja ravinnosta saatavien nesteiden lisäksi. Kehon nesteytys on tärkeää, sillä se ehkäisee kuona-aineiden kertymisen ja pitää rasvanpolttoa yllä.
  • Ylipaino voi lisätä suonikohjujen kehittymistä, sillä ylimääräinen paino voi johtaa alaraajojen paineen lisääntymiseen. Muista siis pitää kehostasi huolta ja nauti terveellistä ruokaa. Pidä huolta siitä, että annoskokosi on kunnossa ja laihduta tarpeen vaatiessa. Terveellinen paino pitää kehon terveenä ja toimivana.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Study on the composition of the volatile fraction of Hammamelis virginiana. Planta Med 2000; 64 (3): 258.
  • Ribeiro-Santos, R., Carvalho-Costa, D., Cavaleiro, C., Costa, H. S., Albuquerque, T. G., Castilho, M. C., … Sanches-Silva, A. (2015). A novel insight on an ancient aromatic plant: The rosemary (Rosmarinus officinalis L.). Trends in Food Science and Technology45(2), 355–368. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2015.07.015
  • Ghasemian, M., Owlia, S., & Owlia, M. B. (2016). Review of Anti-Inflammatory Herbal Medicines. Advances in Pharmacological Sciences. Hindawi Limited. https://doi.org/10.1155/2016/9130979
  • Newall C, Anderson LA, Phillipson JD. Herbal Medicines: A Guide for Health-Care Professionals . London, England: Pharmaceutical Press; 1996:166.
  •  Kreysel HW, Nissen HP, Enghoffer E. A possible role of lysosomal enzymes in the pathogenesis of varicosis and the reduction in their serum activity by Venostatin. Vasa . 1983;12:377 – 382.
  •  Bougelet C, Roland IH, Ninane N, et al. Effect of aescine on hypoxia-induced neutrophil adherence to umbilical vein endothelium. Eur J Pharmacol . 1998;345:89 – 95.
  • Sirtori CR. Aescin: pharmacology, pharmacokinetics and therapeutic profile. Pharmacol Res . 2001;44:183 – 193.
  • Fonseca, Rosa María. (2011). Los cipreses. Ciencias 101, enero-marzo, 12-14. [En línea]

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.