Hiustenlähtö kuriin 7 luontaistuotteella

Oletko huomannut, että sinulta on viime aikoina lähtenyt tavallista runsaammin hiuksia? Minkälainen on ruokavaliosi? Nyt kerromme, mitä tuotteita kannattaisi alkaa nauttia enemmän hiustenlähdön hillitsemiseksi.
Hiustenlähtö kuriin 7 luontaistuotteella

Kirjoittanut Ekhiñe Graell

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Runsas hiustenlähtö voi johtua eri tyyppisistä tekijöistä. Moni ei tiedä, että joskus hiuksia alkaa irtoilla enemmän ravinnepuutosten vuoksi. Vaikka ulkoiset hiushoidot ovat sisäisiä suositumpia, hiusten hyvinvointiin vaaditaan myös eräitä ravintotekijöitä, ja tämä pätee myös hiustenlähtöön.

Hyvien hoitotuotteiden lisäksi kannattaa siis ottaa käyttöön sellaiset ruoat, jotka lisäävät hiusten hyvinvointia. Nyt kerromme seitsemästä parhaasta hiuksia hoitavasta ruoasta – jos hiustenlähtö on sinullekin ongelma, laita näitä lautaselle enemmän!

1. Pinaatti

Hiustenlähtö kuriin pinaatilla

Tämä herkullinen viherkasvis on yksi parhaista ruoista heikkojen hiusten vahvistamiseksi ja liian hiustenlähdön hillitsemiseksi.

 • Se tarjoaa rautaa, beetakaroteenia ja C-vitamiinia, jotka ovat kaikki tarpeellisia hiusten terveen kasvun takaamiseksi.
 • Lisäksi pinaatissa on pieni määrä aminohapppoja, jotka voimistavat hiusten karvatuppia ja auttavat pitämään kuidut vahvoina ja kiiltävinä.

2. Linssit

Hiustenlähtö kuriin linsseillä

Linssit kuuluvat täysipainoisimpiin palkokasveihin. Ne ovat todella hyvä lisä kehon ravinnetarpeiden täyttämiseksi.

 • Saat linsseistä biotiinia ja proteiineja, jotka ovat hyväksi hiuksille. Linssit eivät ainoastaan torju hiustenlähtöä, vaan estävät myös heikkoutta ja katkeilua.
 • Ne ovat loistava raudan lähde, joten ne auttavat anemian takia hiustenlähdöstä kärsiviä.

3. Rasvainen kala

lohiannos

Lohi, tonnikala ja muut rasvaisen kalan tyypit sisältävät Omega-3 -rasvahappoja sekä korkealaatuisia proteiineja, jotka estävät hiustenlähtöä.

 • Tällaisen kalan nauttiminen ainakin kahdesti viikossa estää luonnollisten rasvojen vähentymistä päänahassa sekä stimuloi kasvua.
 • Eräissä kalalajeissa on seleeniä, joka on avainaines hiustenlähdön hallinnassa.
 • Rasvaisessa kalassa on antioksidantteja, jotka torjuvat vapaita radikaaleja ja vähentävät juurten heikentymistä.

4. Kaura

kauraa hiuksille

Kaura on erittäin tärkeä tuote ravinteiden saannin kannalta. Se ensinnäkin parantaa ruoansulatusta kuitunsa ansiosta, mutta kaura on myös erittäin hyödyllistä kauneudenhoidossa, sillä se sisältää runsaasti B-vitamiinia ja mineraaleja.

 • Se vahvistaa hiuskuituja ja torjuu hiustenlähtöä.
 • Kauran sisältämät aminohapot vahvistavat karvatuppia sekä edistävät vahvan ja terveen tukan kasvua.

5. Kurpitsa

kurpitsat

Kurpitsa on tunnettu tuote ruoanlaitossa, ja se onkin hyvin monikäyttöinen ja edullinen kasvis.

 • Se sopii hiustenhoitoonkin, sillä se sisältää E-vitamiinia – tämä on antioksidanttiravinne, joka vähentää myrkkyjen ja auringon aiheuttamaa vahinkoa. Se tulee juurten imeyttämäksi ja tehostaa uusien hiusten kasvua.
 • Kurpitsassa on runsaasti C-vitamiinia ja rasvahappoja, joten se auttaa säätelemään talirauhasten toimintaa, estäen kuivuutta ja hiustenlähtöä.
 • Lisäksi se sisältää mineraaleja, kuten kaliumia ja sinkkiä, jotka stimuloivat verenkiertoa ja kollageenin tuotantoa.

6. Kananmuna

kanamunaa hiuksille

Kananmuna on yksi suositelluimmista ruoista hiusten terveydelle. Vaikka sitä voidaan käyttää paikallisesti naamioissa, myös sen nauttimisesta on monia hyötyjä:

 • Kananmunan sisältämät korkealaatuiset proteiinit edistävät hiusten vahvuutta ja kiiltoa.
 • Sen ravinteet korjaavat karvatuppien kokemaa vahinkoa sekä estävät kuivuutta ja liikaa irtoilua.
 • Lisäksi se sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka ovat tärkeässä roolissa tukan hyvinvoinnin kannalta.

7. Pähkinät

pähkinät ja mantelit

Saksanpähkinä, manteli ja muut pähkinät sisältävät aminohappoja ja välttämättömiä mineraaleja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä hiuksille.

 • Pähkinöistä saadaan sinkkiä, seleeniä ja magnesiumia, jotka vähentävät hiusten karvatuppien heikkoutta sekä tehostavat kasvua.
 • Niiden sisältämät rasvahapot auttavat pitämään yllä hyvää päänahan rasvojen tuotantoa, millä estetään liiallista kuivuutta.
 • Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen annos on hyvä apu tulehtuneisuuden ja verenkierron ongelmien välttämiseksi karvatupissa.

Oletko huomannut, että hiustenlähtö on ollut itselläsi viime aikoina tavallista runsaampaa? Lisää näitä tuotteita ruokavalioosi, jotta voisit hillitä hiusten irtoilua täysin luonnollisin keinoin.

Jotta voisit hallita tätä ongelmaa todella tehokkaasti, on kuitenkin tärkeää ottaa osaksi arkea muutkin hiusten terveyden kannalta olennaiset tottumukset.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Porkkanaöljy hiustenkasvun vauhdittajana
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Porkkanaöljy hiustenkasvun vauhdittajana

Sen lisäksi, että nämä naamiot saavat hiustenkasvun tehostumaan, ne torjuvat esimerkiksi liiallista kuivuutta sekä hilsettä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.