Logo image
Logo image

Hiusten elinvoimaisuuden palauttaminen kesän jälkeen

4 minuuttia
Hiusten silkkisyyden palauttamiseksi kesän jälkeen on välttämätöntä hoitaa hiuksia kosteuttavilla ja ravitsevilla hiustuotteilla.
Hiusten elinvoimaisuuden palauttaminen kesän jälkeen
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2022

Hiusten elinvoimaisuuden palauttaminen kesän jälkeen vaatii keskittymistä ja sitoutumista. Usein kesälomien jälkeen hiukset ovat heikot ja karheat. Jatkuva auringolle altistuminen, meressä uiminen ja uima-altaassa kelluminen on jättänyt jälkensä hiuksiin.

Vaikka tärkeintä on ylläpitää tiettyä hoitoa koko kesän ajan, kauden päätyttyä on mahdollista toteuttaa täydentäviä hoitoja kohentaaksesi hiustesi kuntoa. Mitä sinun pitäisi siis pitää mielessä? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken mitä sinun tulee tietää hiusten elinvoimaisuuden palauttamisesta!

Miten aurinko voi vahingoittaa hiuksia?

Hiukset ovat kuituja, joissa on useita herkkiä kerroksia. Näitä kerroksia kutsutaan hiussuomuiksi, jotka puolestaan ​​koostuvat keratiinista ja soluista. Auringolle, hielle, kloorille ja suolalle altistumisen vuoksi nämä luonnolliset kemikaalit vaurioituvat helposti.

Nämä ovat tekijöitä, jotka kuluttavat hiuksia ja estävät ravintoaineiden pääsyn hiusten juuriin.

Tässä suhteessa Fundación Piel Sana väittää, että suolavesi vaikuttaa hiusten ominaisuuksiin ja tekee niistä hauraat. Samoin ultraviolettisäteet aiheuttavat kemiallisen värinmuutoksen, joka johtaa kuivumiseen ja hiusten esteettisen ulkonäön huonontumiseen.

Värjättyjen ja vaaleiden hiusten vauriot ovat pahempia kuin luonnostaan tummempien hiusten. Tämä johtuu siitä, että hydrolipidikalvolla on taipumus hajota. Tällöin hiukset muuttuvat kuiviksi ja niillä on taipumus menettää kosteutta nopeasti.

Some figure
Altistuminen auringolle, kloorille, merivedelle ja muille tekijöille johtaa usein hiusten kunnon heikkenemiseen kesän jälkeen.

Lue myös: Aiheuttaako hiusten toistuva pesu kaljuuntumista?

Hiusten elinvoimaisuuden palauttaminen kesän jälkeen: suosituksia

Auringon vaurioittamat hiukset tarvitsevat vitamiineja ja kosteutusta vahvistuakseen. Ne myös edesauttavat näiden ravitsevien aineiden imeytymistä päänahan läpi. Voit aina mennä kampaajalle pelastaaksesi hiuksesi kesän jälkeen, mutta voit myös auttaa hiuksiasi toipumaan kotona.

Tärkeintä on pitää hiukset hyvässä kunnossa noudattamalla hyvää hiustenhoitorutiinia kaikkina vuodenaikoina. Huomioi seuraavat vinkit!

Leikkaa huonot latvat

Kampaajalla käynti on tarpeen kesän jälkeen. Varaa aika stylistillesi leikataksesi hiusten latvat ja päästäksesi eroon vaurioituneista hiuksista. Jos vaurio on erittäin vakava, on suositeltavaa leikata paljon enemmän.

Noudata asiantuntijan neuvoja, koska joskus on tarpeen täydentää leikkausta ammattimaisella hoidolla.

Käytä harjaa, jossa on luonnonharjakset

Muotoilutekniikalla on paljon tekemistä hiusharjan kanssa. Vaurioituneet hiukset tarvitsevat hiusharjan, jossa on pehmeät harjakset; muuten hius voi katketa.

Kokeile luonnonharjaisia ​​harjoja, sillä ne ovat joustavia ja selvittävät hiukset vaurioittamatta niitä. Tämäntyyppiset “hampaat” auttavat hieromalla päänahkaa ja stimuloimalla sitä vahvistamaan hiuksiasi.

Vähennä lämpöaltistusta

Hiusten muotoiluvälineet ja hiustenkuivaajat vahingoittavat hiuksia varsinkin kesän ylilyöntien jälkeen. Käytä näitä laitteita mahdollisimman vähän. Kun haluat lämpökäsitellä hiuksesi, älä unohda suihkuttaa hiuksiisi lämpösuojaa ja säädä lämpötila matalalle tai keskitasolle.

Valitse laadukkaat tuotteet ilman kemikaaleja

Kemikaalit, hiuslakat tai geelit eivät ole hyväksi silloin kun hiukset ovat toipumisvaiheessa. Ne voivat kuivattaa hiusta vieläkin enemmän. Siksi on tärkeää valita jokaiselle hiustyypille sopivat tuotteet.

Shampoon tulee olla hellävarainen, ilman alkoholia tai ärsyttäviä ainesosia. Toisaalta hoitoaineen täytyy kosteuttaa tehokkaasti. Luonnollisia komponentteja sisältävä kosmetiikka antaa yleensä erittäin hyviä tuloksia.

Kosteuta hiuksiasi

Kesän kuuma sää kuivattaa hiuksia. Voit auttaa hiuksia toipumaan intensiivisillä hoidoilla, kuten hiusten botoxilla.

Kotona voit jatkaa hiusten vahvistamista käyttämällä luonnollisia naamioita, jotka on räätälöity hiustesi erityispiirteiden mukaan. Yleensä näiden valmisteiden reseptit sisältävät ravitsevia ja kosteuttavia ainesosia, joita ovat:

  • Hunaja
  • Kananmuna
  • Aloe vera
  • Avokado
  • Oliiviöljy
  • Manteliöljy

Hiusten syväpuhdistus

Hiusten syväpuhdistus puhdistaa päänahan perusteellisesti. Näiden aineiden tehtävänä on poistaa uima-altaista jääneet kemikaali jäämät ja kloori sekä tänä aikana käyttämiesi tuotteiden jäämät.

Syväpuhdistusta varten sinun on hierottava ainetta hiuspohjaan ja huuhdeltava vedellä. Syväpuhdistuksen jälkeen hiukset imevät paremmin shampoota, hoitoainetta ja vastaavat myös paremmin myöhempiin hoitoihin. Tee hiusten syväpuhdistus kerran viikossa tai 15 päivän välein.

Jos sinulla on herkkä päänahka, kysy ihotautilääkäriltä sopivaa syväpuhdistavaa shampoota.

Tee värikylpy

Yksi parhaimmista lääkkeistä värjätyille hiuksille kesän jälkeen on tarjota niille värikylpy. On parasta, jos käytät kasvipigmenttejä hiusten sävyn elvyttämiseen, koska ne palauttavat värin, parantavat rakennetta ja ne eivät sisällä ammoniakkia, joten ne auttavat pitämään hiukset vapaina myrkyllisistä kemikaaleista.

Ruoan osuus hiusten elinvoiman palauttamisessa kesän jälkeen

Espanjan ruokaobservatorio tuo esiin ​​tasapainoisen ruokavalion tärkeyden hiusten terveyden edistämiseksi. Niissä puhutaan erityisesti rikkiaminohapoista, B6-vitamiinista, sinkistä ja raudasta. Näiden ravintoaineiden puutostila elimistössä vaikuttaa hiusten toimintaan ja rakenteeseen.

He mainitsevat, että nämä ravintoaineet voidaan saada alla luetelluista elintarvikkeista:

Runsas vedenjuonti parantaa myös hiusten terveyttä. Jos haluat ottaa suun kautta otettavia lisäravinteita, koentsyymi Q10, beetakaroteeni, E-vitamiini ja seleeni ovat suositeltavia.

Some figure
Hiustenhoidon lisäksi on tärkeää ylläpitää terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota hiusten vahvistamiseksi.

Lue myös: Kiinanruusu hiusten hoidossa

Hiusten elinvoimaisuuden palauttaminen onnistuu kyllä!

Muut käyttöaiheet kesän jälkeiseen hiusten hoitoon liittyvät tapaan, jolla käytät hiustenhoitotuotteita.

Stylistit neuvovat sinua hieromaan päänahkaa hellävaraisesti, koska näin aktivoit päänahan verenkierron. Älä koskaan käytä kynsiäsi shampoon tai muiden hiustuotteiden levittämiseen, työskentele aina sormenpäillä ja liikuta niitä ympyrässä. Muuten voit ärsyttää päänahan ihoa.

Anna hiustenhoitotuotteiden vaikuttaa vähintään 3 minuuttia, jolloin ne pääsevät tunkeutumaan hiuskuituun. Pese hiukset lämpimällä vedellä avataksesi hiusten latvat ja sitten huuhtele lopuksi kylmällä vedellä sulkeaksesi hiusten latvat.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.