Logo image
Logo image

Hiivatulehduksen hoito kotikonstein

3 minuuttia
Koska emättimen sieni tarvitsee lämmintä, kosteaa ympäristöä levitäkseen, väljien vaatteiden käyttäminen voi lisätä alueen tuuletusta ja estää sitä lisääntymästä. Opi lisää hiivatulehduksen hoidosta ja ehkäisykeinoista tästä artikkelista.
Hiivatulehduksen hoito kotikonstein
Viimeisin päivitys: 30 marraskuuta, 2018

Moni nainen saa emättimen hiivatulehduksen jossain vaiheessa elämäänsä. Se tunnetaan myös nimellä vaginitis. Hiivatulehduksen tavallisimmat oireet ovat polttava tunne ja kipu sekä pahanhajuinen vuoto emättimestä.

Useimmissa tapauksissa hiivatulehduksen aiheuttaa sieni, joka lisääntyy nopeasti naisen sukupuolielinten lämpimässä ja kosteassa ympäristössä.

On olemassa lukuisia eri luontaishoitoja, jotka voivat helpottaa emättimen hiivatulehduksen oireita.

Probiootit

Probiootteja sisältävät ruoat ovat hyödyllisempiä kuin antibiootit emättimen hiivatulehduksen hoidossa.

Näissä ruoissa on mikro-organismeja, joita on jo aktiivisena suolistossasi, ja ne voivat muuttaa suoliston bakteerikantaa erittäin hyödyllisine vaikutuksineen.

Jos otat tavaksi nauttia probiootteja lisäravinteena tai syöt niitä sisältäviä ruokia, se voi auttaa palauttamaan vatsasi luonnollisen bakteerikannan, joka auttaa hoitamaan hiivatulehduksia.

Katso myös: 5 kotihoitoa emättimen vuotoon ja hajuun

Omenaviinietikan hyödyt

Some figure

Tässä voit hyödyntää omenaviinietikan ominaisuuksia emätinhuuhtelun muodossa.

Ainekset

  • 3 ruokalusikallista luomuomenaviinietikkaa
  • 6 ruokalusikallista vettä

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Yhdistä omenaviinietikka veteen ja huuhtele nesteellä emättimen alue.

Orgaaninen valkosipuli

Useiden tuoreiden valkosipulikynsien nauttiminen päivässä on erinomainen hoito emättimen sientä vastaan. Se voi tehdä hengityksestä pahanhajuisen, mutta se on erittäin tehokas hoito candidaa vastaan.

Tämä johtuu siitä, että valkosipuli sisältää sieniä tuhoavia ominaisuuksia, jotka auttavat ehkäisemään tämän tyyppisiä tulehduksia.

Valkosipuli on myös antibakteerinen ja tunnetusti luonnollinen antibiootti.

Oreganoöljy

Some figure

 

Oreganoöljy on myös hyvä hoito emättimen hiivatulehdukseen. Saadaksesi sen hyödynnettyä maksimaalisesti on tärkeää valita yrtti luomuna.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Vaikka kaupasta löytyy oreganoöljyä eri valmisteissa, kapselit ovat luultavasti yksi miellyttävimmistä tavoista nauttia sitä.
  • Ota kahdesta kolmeen annosta päivittäin, aterioiden jälkeen.

Teepuuöljy

Teepuuöljy on hyvin tehokas ja luonnollinen sientä tuhoava aine.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Laita muutama tippa teepuuöljyä tamponiin ja aseta tamponi emättimeesi neljäksi tunniksi.
  • Toista tämä aamulla ja iltapäivällä, kahden tai kolmen päivän ajan.
  • Älä jätä tamponia emättimeesi yön yli.

Karpaloiden parantavat vaikutukset

Some figure

Näillä pienillä punaisilla marjoilla on mahtavia parantavia vaikutuksia. Ne eivät hyödytä ainoastaan virtsarakkotulehdusten hoidossa, vaan voivat myös auttaa hoitamaan emättimen sientä.

Sen lisäksi, että luonnollinen karpalomehu on hyvä juoma naisen lisääntymiselimille, se voi auttaa palauttamaan emättimen terveen pH-tasapainon.

Tämä auttaa taistelemaan sieniongelmia vastaan.

Maustamaton jogurtti

Maustamaton, luonnollinen jogurtti on toinen loistava tapa palauttaa emättimen luonnollinen bakteerikanta ja pH-tasapaino.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Voit käyttää tätä paikallisesti. Laita vain hieman maustamatonta jogurttia emättimeen ja anna sen vaikuttaa useampi tunti ennen kuin peset ja huuhtelet sen pois.
  • Voit myös kastaa tamponin jogurtissa ja asettaa sen emättimeen kahdeksi tunniksi.

Käytä väljiä vaatteita

Some figure

Vaikka tämä saattaa vaikuttaa perusasialta, väljien vaatteiden käyttäminen on yksi parhaista hoidoista emättimen hiivatulehduksessa.

Muiden syiden ohella se toimii siksi, että sieni leviää paremmin lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä. Väljien vaatteiden ja alushousujen käyttäminen päästää happea alueelle, hidastaen näin sienen kasvua.

Suosittelemme lukemaan: Hävitä kynsisieni luonnollisesti

Vältä ärsyttäviä tuotteita intiimialueilla

Tietyt saippuat ja muut kosmetiikkatuotteet voivat ärsyttää naisen hyvin herkkää intiimialuetta.

Monet niistä valmistetaan alkoholista ja muista myrkyllisistä aktiivista aineosista, jotka muuttavat emättimen pH-arvoa ja tekevät siitä alttiimman tulehduksille.

Stressin vaikutukset

Some figure

Joillakin ihmisillä on luontaisesti korkea määrä tätä bakteeria elimistössään, vaikka terve keho on este sienen kasvulle.

Jos elimistössä on tulehdus, koko elimistö voi mennä epätasapainoon. Stressaava elämäntapa voi johtaa liialliseen bakteerimäärään heikentyneen immuunijärjestelmän takia.

On tärkeää antaa aikaa levolle ja paranemiselle, erityisesti käytyäsi läpi stressaavia aikoja. Meditaatio, jooga, säännöllinen liikunta ja hieronnat ovat kaikki hyviä tapoja hallita stressiä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.