Herkullinen uunissa paistettu appelsiini-rosmariinikana

Tämä uunissa paistettu appelsiini-rosmariinikana on erilainen ja herkullinen tapa syödä tätä ravinteikasta lihaa tylsistymättä samoihin vanhoihin resepteihin.
Herkullinen uunissa paistettu appelsiini-rosmariinikana
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

On aika koittaa uusia ruokareseptejä, sillä kaikki tylsistyvät saman ruoan syömiseen liian usein. Joten opettele vaikkapa valmistamaan tämä appelsiini-rosmariinikana, joka tuoksuu ja maistuu herkulliselta, ja joka on eksoottisen erilainen.

On melko normaalia, että kaikki kanareseptit maistuvat samalta monien tuntien valmistuksen, kokkauksen ja loputtomien vaiheiden jälkeen. Asia ei ole kuitenkaan niin tämän reseptin kanssa! Tämä resepti on hyvin helppo ja voit aina muunnella sitä hieman jos haluat. Voit koittaa lisätä joitakin tulisia mausteita tai marinoida lihan ennen sen valmistusta.

Kaikki riippuu ideoistasi ja luovuudestasi kun valmistat uunissa paistettua appelsiini-rosmariinikanaa. Sinulla on mitä luultavimmin omat epäilyksesi rosmariinin käytön suhteen.

Sitä käytetään perinteisesti lihoihin, pastaruokiin ja pizzoihin, mutta sitä voidaan käyttää myös lihapatoihin ja kanan maustamiseen. Se antaa sille herkullisen tuoksun ja maun.

Älä siis epäröi tämän reseptin kokeilemista, sillä voit aina muunnella sitä ja käyttää valkosipulia ja currya lähettääksesi makunystyräsi villille ja täyteläiselle makumatkalle.

Kuinka appelsiini-rosmariinikana valmistetaan?

Miksi sinun tulisi käyttää tätä valmistustapaa?

Vaikka kaikissa kulttuureissa ja kotitalouksissa syödään eri tavalla, on rutiinien muuttaminen ja erilaisten reseptien kokeileminen todella tärkeää. Ei ainoastaan tiedon keräämiseksi, vaan myös siksi, että opit uusia tapoja valmistaa erityisiä ruokia.

Siitä syystä sinun pitäisi oppia valmistamaan tämä uunissa paistettu appelsiini-rosmariinikana. Appelsiinin sitrusmaku yhdistettynä suolaisiin mausteisiin, sekä rosmariinin raikkaus ja tuoksu voi olla huumaava.

Tämä ateria on terveellinen, maukas eikä se sisällä turhia kaloreita. Tämän reseptin avulla tulet saamaan myös C-vitamiinia ja hyödyt rosmariinin lääkinnällisistä ominaisuuksista.

makeat appelsiinit

On hyvä idea pysähtyä ja miettiä monia tekijöitä. Sinun ei tulisi miettiä vain monipuolisuutta, vaan myös syömäsi ruoan laatua.

Ainesosat

 • 2 nahatonta, kokonaista kanaa (voit myös valita vaikka 4-6 rintafilettä tms.)
 • 3 suurta sipulia
 • 4 kuorittua valkosipulinkynttä
 • 650 ml appelsiinimehua
 • 3 rkl rosmariinia
 • 150 ml oliiviöljyä
 • 3 rkl suolaa
 • 3 rkl mustapippuria
kanankoivet

Valmistus

 1. Tässä reseptissä on tärkeintä keskittyä maustamiseen.
 2. Pilko ensin sipulit hyvin (noin 2 cm:n palasiksi).
 3. Tee samoin valkosipulin kanssa ja laita kaikki keskikokoiseen kulhoon öljyn, raastetun appelsiininkuoren, mustapippurin ja rosmariinin kanssa.
 4. Sekoita sitten kaikki hyvin ja anna vetäytyä.
 5. Peitä kanat seoksella.
 6. Laita ne pakastimeen 40-60 minuutin ajaksi, mikä saa mausteet yhdistymään paremmin.
 7. Kun aika on kulunut, ota ne pois pakastimesta ja lisää halutessasi lisää mausteita.
 8. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita kanat uunivuokaan ja paista uunissa 30 minuutin ajan. Avaa uuni, käännä kanat ympäri ja paista toisen 30 minuutin ajan. (Jos käytät pienempiä paloja, esimerkiksi rintafileitä, paistoaika on lyhyempi.)
 9. Ota kanat pois uunista kun ne ovat kullanruskeita, anna niiden jäähtyä ja nauti!

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Pollo a la naranja. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 5 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_a_la_naranja

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.