Hengenpelastajat-menetelmä muuttaa elämää

Hengenpelastajat-menetelmä on tapa aloittaa päivä niin, että aamuun sisällytetään kuusi hengenpelastajaa. Lue eteenpäin!
Hengenpelastajat-menetelmä muuttaa elämää

Viimeisin päivitys: 03 marraskuuta, 2020

Hengenpelastajat-menetelmä perustuu kuuteen aamuisin tehtävään harjoitukseen, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Se on oikeastaan enemmän kuin pelkkä menetelmä – se on elämänfilosofia, joka muuttaa tavan nähdä asioita ja auttaa sinua keskittymään asettamiisi päämääriin.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka tätä menetelmää käytetään.

Mikä hengenpelastajat-menetelmä on?

Hengenpelastajat-menetelmä on Hal Elrodin luoma käsite ja se julkaistiin hänen teoksessaan Aamun ihme. Siinä hän kertoo kuudesta harjoituksesta, jotka meidän tulisi tehdä aamun ensimmäisen tunnin aikana voidaksemme keskittyä elämään ja saavuttaa kaiken, johon olemme ryhtyneet.

Hal Elrod joutui onnettomuuteen, josta hän selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla melkein ilman mitään jälkiseuraamuksia. Tässä kirjassa hän kertoo kokemuksestaan ja siitä, mitä hän on onnistunut saavuttamaan tämän elämänfilosofian avulla kyseistä rituaalia noudattaen.

Hengenpelastajat-menetelmä koostuu kuudesta eri harjoituksesta, joita sinun tulisi tehdä joka aamu. Ne ovat:

  1. Hiljaisuus
  2. Vahvistuslauseet
  3. Visualisointi
  4. Liikunta
  5. Lukeminen
  6. Kirjoittaminen

Ne perustuvat siihen uskomukseen, että tapa, jolla aloitat päivän, vaikuttaa valtavasti siihen, millainen siitä tulee. Jos siis aloitat päivän keskittymällä siihen, mitä haluat saavuttaa, tulee sen saavuttamisesta helpompaa.

Jos puolestaan vietät aamun ensihetket kiinnittämällä huomiota vähemmän tärkeisiin asioihin, kuten Whatsappin tai sähköpostin tarkistamiseen, hairahdat tavoitteistasi yhä useammin päivän aikana.

hengenpelastajat
Hengenpelastajat-menetelmä ehdottaa päivän aloittamista pohtimalla ja meditoimalla, jotta voisit saavuttaa tavoitteesi.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Näin varmistat hyvän yöunen

Millaisia harjoituksia sinun tulee tehdä?

Ensiksi sinun tulee olla tietoinen siitä, että tämän menetelmän noudattamiseksi sinun täytyy herätä joka aamu tuntia aikaisemmin. Joillekin ihmisille tämä saattaa vaikuttaa turhalta vaivannäöltä, mutta kirjailija korostaa sen olevan tärkeää, jotta sinulla on riittävästi aikaa kaikkien harjoitusten tekemiseen.

1. Hiljaisuus

Sinun tulisi pysyä hiljaa ensimmäisen viiden minuutin ajan heräämisen jälkeen. Tämä vähentää stressin ja ahdistuksen määrää päivän aikana. Voit käyttää tämän ajan meditoimiseen, pohtimiseen, hengitykseen keskittymiseen tai päivän tavoitteen luomiseen.

2. Vahvistuslauseet

Voit tehdä tämän toistamalla tiettyjä lauseita, tavoitteita tai päämääriä, jotka saavat olosi tuntumaan paremmalta. Voit käyttää itse keksimiäsi lauseita, kappaleiden sanoituksia tai kirjan tekstejä.

Ideana on toistaa lauseita päivittäin mielialan ja itsetunnon parantamiseksi. Sillä tavalla aloitat päivän paljon motivoituneempana ja energisempänä saavuttaaksesi sen, mikä sinulla oli tavoitteena.

3. Visualisointi

Tämä harjoitus kestää vain viisi minuuttia. Sinun tulee käyttää aikaa visualisoidaksesi mielessäsi aivan kuin olisit jo saavuttanut itsellesi asettamasi tavoitteen.

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta kun toistat lauseita jotka muistuttavat sinua siitä, että pystyt johonkin, ja kun kuvittelet itsesi jo tehneesi sen, on sinun helpompi keskittyä tavoitteiden saavuttamiseen.

4. Liikunta

Sinun tulisi omistaa vähintään 20 minuuttia tälle harjoitukselle. Voit valita tälle 20 minuutin ajalle haluamiasi liikuntamuotoja. Tällä tavoin pystyt aktivoimaan kehon ja täyttämään sen energialla.

Suosittelemme valitsemaan aerobisia liikuntaharjoituksia, sillä ne aktivoivat paremmin. Voit kuitenkin valita minkä tahansa liikuntamuodon, joka saa olosi tuntumaan hyvältä, oli se sitten joogaa, pilatesta tai juoksua.

hengenpelastajat
20-minuuttinen liikuntapyrähdys on osa aamuisin tehtävää hengenpelastajat-menetelmää.

5. Lukeminen

Kuten liikunnankin kohdalla, käytät tähänkin harjoitukseen 20 minuuttia jonkin sinua kiinnostavan asian lukemiseen. Se voi olla sanomalehti, romaani tai teksti, joka motivoi sinua ja saa ajatuksesi keskittymään aiheeseen.

6. Kirjoittaminen

Vietät viimeiset minuutit tästä menetelmästä kirjoittamiseen. Kirjoittamisella tarkoitamme sitä, että sinun tulisi kirjoittaa ylös mieleesi tulevia ideoita, tavoitteita tai pitää vain henkilökohtaista päiväkirjaa.

Kirjoittaminen on suositeltavaa tehdä käsin erityisesti tähän tarkoitukseen käytettävään muistikirjaan.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Luonnollisia tapoja ryppyjen häivyttämiseksi

Hengenpelastajat-menetelmä osaksi rutiineja

Kirjailija itse ja monet hänen seuraajansa väittävät, että jos noudatat tätä rutiinia jatkuvasti, paranevat elämäsi ja tapasi nähdä asioita. Sinun on siis helpompi saavuttaa päämääräsi.

Sinä itse olet kuitenkin ainoa, jolla on valta muuttaa sinun elämääsi ja sinun tulee nähdä vaivaa tämän tai minkä tahansa muun menetelmän noudattamiseksi, mikä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Sinun ei tarvitse noudattaa tätä menetelmää täsmälleen samalla tavalla kuin mitä kirjan kirjoittaja ehdottaa, vaan voit muokata näitä periaatteita päivittäiseen elämääsi sopiviksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • The Miracle Morning | Changing the World One Morning at a Time [Internet]. [cited 2020 Apr 30]. Available from: https://www.miraclemorning.com/
  • Sok, Sohyune, Kyung Soon Yang, and Kwuy Bun Kim. “The effect of morning stretching on depression and motivation of rehabilitation for stroke patients.” J Korean Acad Adult Nurs 17.4 (2005): 573.
  • Daurat, A., et al. “Detrimental influence of bright light exposure on alertness, performance, and mood in the early morning.” Neurophysiologie Clinique/Clinical Neurophysiology 26.1 (1996): 8-14.
  • Evans, Gary W., Richard E. Wener, and Donald Phillips. “The morning rush hour: Predictability and commuter stress.” Environment and behavior 34.4 (2002): 521-530.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.