Logo image
Logo image

Helppo mansikkajälkiruoka: jääkaapista pöytään

2 minuuttia
Jälkiruoka kuuluu aina hyvään illalliseen. Tällä kertaa kerromme, kuinka valmistuu helppo mansikkakakku, jonka reseptissä avainasia on jääkaappi. Jatka lukemista ja kokeile, jos haluat suussa sulavan, mutta vaivattoman herkun vieraidesi iloksi.
Helppo mansikkajälkiruoka: jääkaapista pöytään
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Joskus ei ole aikaa tehdä monimutkaisia jälkiruokia, ja toisinaan taas ei huvita ryhtyä mihinkään vaativaan. Helpoilla resepteillä voidaan ratkaista monia tilanteita: aina hienommista illallisista niihin hetkiin kun olet illalla yksin kotona, eikä jääkaapista löydy mitään hyvää, mutta haluat äkkiä jotakin makeaa syötävää. Tällaiseen tilanteeseen sopiikin loistavasti helppo mansikkajälkiruoka!

Jos suolaiset herkut eivät innosta, vaan olet enemmänkin makeiden ystävä – ja etenkin kylmien jälkiruokien – seuraava herkku on aina toimiva valinta niihin tilanteisiin, kun haluat yksinkertaista, mutta taatusti hyvää. Nyt siis kerromme kahdesta mahtavasta mansikkajälkiruoasta, jotka valmistuvat jääkaapin avulla vaivattomasti.

Mansikkakakku on kaikkien tuntema klassikko, mutta mansikoista voi valmistaa jälkiruokia ilman kakkupohjaakin, jolloin valmistus on paljon nopeampaa ja helpompaa.

Seuraavat jälkiruoat ovat täydellisiä valintoja, kun haluat nauttia mansikoiden makeudesta!

Helppo mansikkajälkiruoka

Some figure

Tämä mansikkajälkiruoka, jonka valmistuksessa käytetään jääkaappia uunin sijaan, on loistava valinta ystävien ja perheen ilahduttamiseksi aterian päätteeksi tai kahvihetken yhteydessä.

Mansikka on todella monipuolinen marja, ja sitä on kätevää käyttää monenlaisten jälkiruokien osana, mutta myös vaikkapa smoothieiden tai kastikkeiden valmistuksessa. Lisäksi mansikka on erittäin helposti mukautettava aines, ja se antaa kaikille resepteille makean ja herkullisen lisän, jota kukaan ei voi vastustaa.

Tätä reseptiä voi mukauttaa oman maun, mieltymysten ja tarpeiden mukaan – anna vain mielikuvituksesi lentää ja valmista sellainen jälkiruoka, josta itse pidät!

Ainekset

 • 360 g mansikoita
 • 125 ml vettä
 • 240 g maissitärkkelystä
 • 15 g voita
 • 60 g sokeria
 • 125 ml sitruunamehua
 • 1 purkki kondensoitua maitoa

Lue aiheesta lisää: Mausteinen hunajakakku

Valmistus

 1. Käytä tehosekoitinta saadaksesi mansikat, veden, sokerin ja sitruunamehun tasaiseksi ja paakuttomaksi seokseksi. Sinun ei tarvitse siivilöidä seosta lopuksi. Jätä muutama mansikka käyttämättä.
 2. Kaada seos astiaan ja laita se jääkaappiin ainakin 40 minuutin ajaksi.
 3. Sekoita kondensoitu maito, maissitärkkelys ja voi pienessä kattilassa.
 4. Kuumenna aineksia hellalla, kunnes ne sekoittuvat hyvin toisiinsa.
 5. On tärkeää, että sekoitat seosta jatkuvasti tämän aikana ja varmistat, että laitat lämmön pois heti, kun seos alkaa kiehua.
 6. Viipaloi jäljelle jääneet mansikat; ne tulevat koristeeksi jälkiruokaan.
 7. Ota jääkaapista astia, jossa ovat aiemmin sekoittamasi ainekset, ja kaada niiden päälle maito-maissitärkkelys-voiseos.
 8. Lopuksi koristele jälkiruoka laittamalla sen pinnalle viipaloituja mansikoita.
 9. Laita mansikkajälkiruoka vielä jääkaappiin noin neljän tunnin ajaksi, ja nauti yksin tai hyvässä seurassa!

Lue aiheesta lisää: Valmista appelsiinikakku viidessä minuutissa

Mansikkajälkiruoka kermavaahdolla

Some figure

Edellisessä reseptissä käytettiin kondensoitua maitoa, ja tässä reseptissä käytetään kuohukermaa. Lisäksi tähän tulee keksejä, joten jälkiruoan rakenne tulee olemaan enemmän kakkumainen.

Ainekset

 • 1 pötkö vaniljakeksejä
 • 1 purkki kuohukermaa
 • 480 g mansikoita
 • 2 rkl sokeria
 • 2 tl vaniljauutetta (valinnainen)

Valmistus

 1. Vispaa kerma ja sokeri kulhossa. Mikäli pidät erityisen paljon vaniljan mausta, sekoita mukaan vaniljauutetta tai vaikkapa vaniljasokeria.
 2. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
 3. Kokoa jälkiruoka astiassa seuraavaa järjestystä noudattaen: vaniljakekseistä yksi kerros, sitten mansikoista, ja lopuksi vielä kermavaahdosta.
 4. Toista kerroksia, kunnes aineksia ei enää ole jäljellä.
 5. Laita mansikkajälkiruoka jääkaappiin noin neljäksi tunniksi. Sitten voit nauttia sen loistavan täyteläisestä koostumuksesta illallisen päätteeksi tai minkä tahansa muun sopivan tilaisuuden tullen!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.