Logo image
Logo image

Helpota arkeasi ja tee kätevä ilmoitustaulu keittiöön

3 minuuttia
Arjen askareet kertyvät helposti suureksi kasaksi, ja ne unohtuvat myös helposti. Jos apunasi on aina kätevä ilmoitustaulu, pystyt pitämään nämä asiat muistissasi paremmin. Vihdoinkin saat näkyville selkeän kokonaisuuden siitä, mitä ja milloin keittiössä ja muualla tulee tehdä.
Helpota arkeasi ja tee kätevä ilmoitustaulu keittiöön
Viimeisin päivitys: 07 joulukuuta, 2019

Haluaisitko pystyä selvittämään vaivatta, milloin kuukauden laskut erääntyvät? Tai tarvitaanko keittiöösi paikka, josta näkyisivät lastesi viikon aktiviteetit? Entäpä omat tapaamisesi ja menosi – onko kalenteri aina riittävän lähellä ja päivitetty? Ratkaisu kaikkien näiden asioiden saamiseksi yhteen paikkaan on tietysti ilmoitustaulu!

Ilmoitustaulu kannattaa sijoittaa keittiöön, jossa se on kätevimmin koko perheen nähtävillä. Tällainen ilmoitustaulu mahdollistaa sen, että kirjoitat kaikki viikon menot sekä muutkin muistettavat asiat samaan paikkaan, ja näet kerralla kaikki lähitulevaisuudessa muistettavat tehtävät. Voit suunnitella asiat helpommin, kun ne ovat näkyvilläsi suurella pohjalla pienen almanakan sijasta.

Kodin organisoinnissa kannattaa muistaa, että mitä paremmassa järjestyksessä kaikki on, sitä tuotteliaampi ja tyynempi voit olla. Järjestys parantaa elämänlaatuasi sekä käytännössä että mielessäsi.

Nyt kerromme, miten tällainen ilmoitustaulu kannattaa toteuttaa ja miten sitä on helpointa käyttää. Toivomme, että saat arvokkaan vinkin koko perheesi arjen suunnitteluun!

Miksi laittaa ilmoitustaulu keittiön seinälle?

Joskus keittiö on yhtä kaaosta, ja usein siellä on meneillään yhtä sun toista; ihmisiä tulee ja menee kaiken aikaa. Tehtäviä on loppumattoman paljon, mutta aikaa niiden tekemiseen on vain vähän. Jos vain olisi mahdollista saada kaikki asiat koottua yhteen paikkaan, jotta niistä saisi hyvän kokonaiskuvan…

No, tässä paras ratkaisu on juurikin suuri keittiön ilmoitustaulu. Nyt kerromme miten saat luotua keittiön seinälle tehtävätaulun. Tämä on yksinkertainen, käytännöllinen ja edullinen ratkaisu, ja olet kenties jo nähnytkin tällaisia internetissä tai sisustuslehdissä.

Miten aikaa ja tilaa kannattaa käyttää tehokkuuden maksimoimiseen?

Some figure

Päivittäiset askareet on helpompi saada tehtyä, jos järjestät ne esille johonkin sellaiseen paikkaan, jossa tulee käytyä usein.

Ilmoitustaulu kannattaa laittaa juuri keittiön seinälle siksi, että tämä sijainti toimii kaikille perheenjäsenille. On tärkeää laittaa tehtävälista näkyvälle paikalle, ja keittiöhän on monen perheen kookontumispaikka.

Ilmoitustaulun tulee näyttää jokainen päivä erikseen, ja sen tulee olla käytännöllinen sekä selkeä juttu koko perheelle. Taulun ei tarvitse olla massiivinen, eikä sitä myöskään tarvitse laittaa keittiön parhaimpaan paikkaan. Etsi vain sellainen tila, jonka voit mukauttaa kätevästi omiin tarpeisiisi koskien sekä tilaa että estetiikkaa.

Lue aiheesta lisää: Ekologiset, kotitekoiset keittiön rasvanpoistajat

Näin tehdään koko perheen ilmoitustaulu

Katsotaan ensin mistä materiaaleista ilmoitustaulu voidaan valmistaa.

Yksinkertaisimmillaan tässä on kyse puisesta laudasta tai vanerista, jolle kiinnität ja/tai ripustat muistiinpanosi ja muut erilaiset paperisi esimerkiksi sinitarralla.

Taulun valmistamiseksi et tosiaankaan tarvitse suuria summia rahaa, etkä tarvitse edes mitään valmista seinälautaa. Voit rakentaa itse omaan makuusi sopivan ja seinälle mahtuvan laudan, joka istuu omaan keittiöösi ja perheeseesi.

Yksi aina toimiva idea on valita tietty alue ja peittää se sitten liitutaulumaalilla. Voit myös peitää osan pohjasta korkkilevyllä, jotta saat taululle ripustettua muistiinpanoja nastojen avulla. Tauluun voi myös lisätä koukkuja esimerkiksi avaimille, valokuvakehyksillle, koiran hihnalle ja muulle vastaavalle pienelle tavaralle.

Voit tehdä juuri sellaisen kuin haluat, jotta laudan tyyli ja ominaisuudet sopivat perheellesi. Puuseppää ei tarvita, eikä välttämättä mitään uusia materiaalejakaan tarvitse ostaa.

Perheen ilmoitustaulu voi olla myös tyylikäs tai hauska

Some figure

Ilmoituspaikka, joka rakentuu taululle, toimii sekä käytännön helpottamisessa että sisustuselementtinä, mutta lisäksi se voi olla oikea taideteos!

Kannattaa kokeilla, minkälainen lopputulos syntyy kun käytät hiukan sisälläsi olevaa luovuutta. Kyllä, ihan jokaisella meistä on luovuutta! Ryhdy siis toimeen ja katso, minkälainen luomus käsissäsi syntyy.

Koko perhe voi lisätä piirroksia, sitaatteja, vitsejä ja jopa varoituksia tai sääntöjä muille perhenejäsenille. Eräitä esimerkkejä olisivat vaikkapa “Muistakaa ruokia koira!”, “Nyt tarvitaan lisää maitoa!” tai “Korjatkaa kaikki omat jälkenne keittiöstä!”.

Lue aiheesta lisää: Kuinka uudistaa keittiö edullisesti

Ilmoitustaulu on tehokkaampi ja helpompi käyttää, kun päivität taulun tietoa päivittäin. Siivoa siis tehtävälistaa ja ota pois ne asiat, joita siinä ei enää tarvita.

Jos kotonasi on pieniä lapsia, älä laita ilmoitustaulua liian korkealle, jotta hekin voivat käyttää sitä helposti. Vaihtoehtoisesti voit laittaa taulun alle heille pikku jakkaran. Ilmoitustaulu on loistava työkalu, jotta voit saada lapsesi mukaan arjen tehtäviä ja vastuita hoitamaan, joten on tärkeää että hekin pääsevät siihen käsiksi.

Siisti ja hyvässä järjestyksessä oleva koti, jossa roolit ja tehtävät on selkeästi määritelty, auttaa sinua olemaan tehokkaampi, ja näin saat jopa enemmän vapaa-aikaa. Ilmoitustaulu keittiön seinällä on pieni, mutta arkea suuresti helpottava muutos kodin elämään!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.