Logo image
Logo image

Hankkiudu kaksoisleuasta eroon ilman leikkausta

3 minuuttia
Hankkiudu kaksoisleuasta eroon ilman leikkausta
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaula on sellainen osa kehoa, johon emme yleensä niin kiinnitä huomiota kuin vasta sitten, kun se alkaa ajan kuluessa roikkua. Monet tekijät voivat vaikuttaa kaksoisleuan syntyyn, mutta onneksi on olemassa useita luonnollisia ratkaisuja, joiden avulla sen ulkonäköä voidaan asteittain parantaa. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä, joiden avulla pääset kaksoisleuasta eroon ilman leikkausta.Saat vinkkejä yksinkertaisiin harjoituksiin sekä elämäntyylin muutoksiin, joiden avulla voit hankkiutua kaksoisleuasta eroon luonnollisin keinoin, ja jotka myös edesauttavat kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Kaksoisleuasta eroon luonnollisin keinoin

Oletko ylipainoinen?

Kun kaksoisleuka on erityisen huomattava, on yleensä kyse ylipainosta. Tällaisen kaksoisleuan syntymistä voi ehkäistä parhaiten ensinnäkin välttämällä ylipainon kertymistä, tai hankkiutumalla ylimääräisistä kiloista eroon. Roikkuvaa, epäviehättävää kaksoisleukaa voit yrittää pienentää noudattamalla tasapainoista ruokavaliota ja pienentämällä illallisesi kokoa, sillä se on yleensä päivän lihottavin ateria.

Mikäli ylipaino on syy kaksoisleukaasi, se tulee erityisen hyvin näkyviin kun avaat suusi.

Me annamme sinulle muutaman vinkin, joiden avulla voit pudottaa painoa ilman erityisen suuria ponnisteluita:

 • Syö enemmän kuituja: hedelmiä, vihanneksia, palkokasveja, täysjyvätuotteita, kuivattuja hedelmiä, siemeniä ja pähkinöitä.
 • Vältä rasvassa paistettuja ruokia, sokereita, maitotuotteita, jalostettua tai rasvaista lihaa sekä leivonnaisia.
 • Syö salaattia jokaisen aterian yhteydessä.
 • Juo lasillinen vettä puoli tuntia ennen jokaista ateriaa.
 • Pureskele ruokasi kunnolla ja syö hitaasti, todella maistellen ruokaasi. Tämä auttaa sinua tuntemaan itsesi helpommin kylläiseksi ja syöt vähemmän.
Some figure

 

Onko kyse roikkuvasta ihosta?

Toinen mahdollisuus on, että kaksoisleukasi johtuu ylipainon sijaan roikkuvasta kaulan ja kasvojen ihosta. Tähän on voinut johtaa nopea painonpudotus, ikääntyminen tai jopa perintötekijät. Olipa syy mikä tahansa, sinun tulisi syödä enemmän sekä eläimistä (liha, kala, kananmuna, maitotuotteet) että kasveista (palkokasvit, kuivatut hedelmät, sienet, spirulina yms.) saatavia proteiineja, jotka auttavat vahvistamaan ihokudosta.

Voit myös alkaa käyttämään luonnollista, homeopaattista ravintolisää, joka edistää kehon kudosten kiinteytymistä. Kyseessä on kalsium fluoratum D6, joka ei kiinteytä pelkästään kaulan ihoa, vaan kehon lihaksia ylipäätään. Aseta kolme tablettia kielen alle aterioiden välillä, kolmesti päivässä. Vältä vahvoja makuja kuten mentolia (myös purukumia ja hammastahnaa). Tätä kuuria voit jatkaa korkeintaan kaksi kuukautta, ja sen jälkeen täytyy pitää tauko. Tauon jälkeen kuuria voidaan jatkaa vielä kahden kuukauden ajan.

Some figure

Kosteutus ja kuorinta

Olipa kaksoisleuan syy kumpi tahansa edellä mainituista, alueen kosteuttaminen, kuoriminen ja ravitseminen on tärkeää, jotta kuolleista ihosoluista päästään eroon ja iho voi näin uusiutua ja vahvistua.

 • Kuorinta voidaan toteuttaa kerran viikossa käyttämällä luonnollisia aineita, kuten suolaa, sokeria tai ruokasoodaa. Hiero märkää ihoa sormenpäilläsi hellästi pyörivin liikkein ainakin minuutin verran. Kuivaa sitten alue ja kosteuta se.
 • Ihoa tulisi kosteuttaa kerran tai kahdesti päivässä kasviöljyjen avulla. Iholle sopivia kasviöljyjä ovat esimerkiksi kookosöljy, manteliöljy, helokkiöljy ja jojobaöljy. Laita öljyä iholle samalla aluetta hellästi hieroen. Hiero aluetta peukalosi ja etusormesi avulla tehden ylösalaista liikettä, venyttäen ihoa vain hieman.
Some figure

Harjoitukset

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: johtuipa kaksoisleukasi sitten mistä syystä tahansa, kaikista tärkeintä kaksoisleuasta eroon pääsemiseksi on säännöllisten harjoitusten suorittaminen. 10 minuuttia päivässä riittää, mutta säännöllisyys on erittäin tärkeää.

 • Joko istuma-asennossa tai seisten, käännä silmäsi ja kasvosi kohti kattoa, jolloin myös leukasi nousee ylös. Puserra sitten huulesi yhteen ja pidä tämä ilme kasvoillasi muutaman sekunnin ajan. Tunnet, kuinka leuan alue kiristyy.
 • Käännä pääsi hellästi oikealle, pidä asento muutaman sekunnin ajan, ja käännä pääsi sitten vasemmalle.
 • Aseta tennispallo leukasi alle ja pidä sitä paikoillaan leukasi ja rintasi välissä. Paina palloa voimakkaammin rintaasi vasten. Toista harjoitus muutaman kerran.
 • Purukumin pureskelu on erikoinen, mutta yksinkertainen ja tehokas harjoitus, joka auttaa kiinteyttämään leukaa. Vältä purukumia, johon on lisätty sokeria.

Kuvat: diekatrin, carme_r, and debcil.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rosés, J. M., & Pujol, P. (2006). Hidratación y ejercicio físico. Apunts Medicina de l’Esport. https://doi.org/10.1016/S1886-6581(06)70013-5
 • Žilić, S., Akillioǧlu, G., Serpen, A., Barać, M., & Gökmen, V. (2012). Effects of isolation, enzymatic hydrolysis, heating, hydratation and Maillard reaction on the antioxidant capacity of cereal and legume proteins. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2012.06.031

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.