Epäilyksiä ennen naimisiinmenoa? Mitä teen?

Oletko pian menossa naimisiin, ja tunnet epäilyksiä asian suhteen? Tämä on täysin normaalia, mutta sinun on tiedettävä, miten käsitellä näitä tuntemuksia. Siksi haluamme antaa sinulle muutamia vinkkejä, joista on sinulle varmasti hyötyä!
Epäilyksiä ennen naimisiinmenoa? Mitä teen?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Onko sinulla epäilyksiä ennen naimisiinmenoa? Ehkä sinulla oli epäilyksiä jo siinä vaiheessa, kun kumppanisi antoi sinulle kihlasormuksen. Tai ehkä ne ovat syntyneet nyt, kun olet ottamassa suuren askeleen. Usko tai älä, nämä tunteet ja ajatukset ovat hyvin yleisiä.

Mutta ovatko ne seurausta pelosta sitoutua kumppaniisi, vai onko taustalla jotain muuta? Jatka lukemista selvittääksesi, pitäisikö sinun palauttaa sormus vai aloittaa rohkeasti uusi luku elämässäsi!

Avioliiton haasteet, kaikki lupaukset, jotka annat ja jotka sinun on pidettävä… Kaikki voi tuntua ylivoimaiselta. Tämä herättää pelkoa ja kysymyksiä, jotka ovat täysin normaaleja tunteita. Sinun on tiedettävä, haluatko todella tehdä näin ison sitoumuksen.

Onko sinulla epäilyksiä ennen naimisiinmenoa? Neljä mahdollista syytä

On tärkeää tietää, mistä nämä epäilykset kumpuavat. Näiden epäilysten alkuperän tunteminen rauhoittaa mielesi sekä hillitsee ahdistusta ja huolta. 

1. Mietit, onko hän se “oikea”?

Ennen naimisiinmenoa saattaa ilmetä epäilyksiä siitä, oletko menossa naimisiin sen “oikean” kanssa. Mutta kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Kuten psykologi Silvia Congost selittää kirjoissaan, sinun on valittava kumppanisi joka päivä. Rakkaus on valinta, jonka teemme joka päivä. Siksi et voi tietää, onko henkilö oikea vai ei, mutta voit valita haluatko mennä naimisiin hänen kanssaan vai et.

epäilyksiä ennen naimisiinmenoa ja ajatusten järjestäminen.
Menneisyydessä eläminen herättää epäilyksiä sitoutumisesta. Sinun on tiedettävä, miten erottaa toisistaan tärkeät ja pinnalliset piirteet.

2. Elät menneisyydessä

Epävarmuus ennen naimisiinmenoa voi saada sinut miettimään menneisyyttä ja mahdollisia ongelmia, joita et ole vielä ratkaissut. Keskittymällä menneisyyden negatiivisiin hetkiin, riitoihin tai väärinkäsityksiin, alat epäillä naimisiinmenoa vielä enemmän.

Näistä vaikeuksista ja ongelmista huolimatta jatkoit kumppanisi kanssa ja siihen on syynsä, eikö niin? Voimme aina valita jättää kaiken menneisyyteen, jos haluamme tehdä niin. Se on valinta.

3. Teillä on erilaisia unelmia

Sinulla voi olla epäilyksiä, jos tiedät että unelmanne ovat erilaisia. Esimerkiksi, sinä haluat asettua paikkakunnalle jossa asutte tällä hetkellä, mutta kumppanisi haluaa matkustaa, asua muualla tai työskennellä ulkomailla.

Tämä voi olla ongelma. Mikäli teillä ei ole samanlaisia haaveita tulevaisuuden suhteen, ette pääse pitkälle avioparina. Loppujen lopuksi parisuhde tarkoittaa sitä, että jaamme elämämme toisen kanssa. Kun näin ei ole, sinun on harkittava suhdetta uudelleen.

4. Onko nyt oikea aika?

Ehkä vielä mietit, mitä haluat tehdä elämälläsi, tai et ole varma, minne haluat mennä. Tämä on normaalia, koska ehkä sinusta tuntuu, että on liian aikaista mennä naimisiin toisen henkilön kanssa tai ongelmat, jotka olet saanut sinut ajattelemaan kaiken hitaampaa ottamista.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi kertoa kumppanillesi, mitä ajattelet. Koska on hyvin todennäköistä, että kumppanisi ymmärtää näkökulmasi ja haluaa odottaa kunnes olet varmempi asian suhteen.

Kuinka käsitellä epäilyksiä ennen naimisiinmenoa?

Nyt kun tiedät hieman enemmän näistä epäilyistä ennen naimisiinmenoa, annamme sinulle vinkkejä, joiden avulla voit kohdata ne parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä auttaa sinua rauhoittumaan ja tekemään parhaan päätöksen.

Hengitä ja anna itsellesi aikaa

Mikäli huomaat että epäilykset ovat ottamassa vallan, sinun on vain hengitettävä, vietettävä aikaa itsesi kanssa ja hakeuduttava rauhalliseen ympäristöön. Puistot tai luontopolut ovat erinomaisia ​​paikkoja kävellä ja ajatella.

Mahdollisen syyn tunteminen auttaa sinua selvittämään, missä todellinen ongelma on. Silloin on myös helpompi löytää ratkaisu tähän ongelmaan.

Kirjoita ylös syyt, miksi olet kumppanisi kanssa

Sinun on aika ottaa kynä ja paperi esille ja kirjoittaa ylös kaikki syyt, miksi valitset kumppanisi joka päivä. Ehkä se johtuu siitä, että voit olla oma itsesi hänen kanssaan, koska viestintä on suhteen perusta, koska teillä on yhteisiä unelmia ja tavoitteita, koska hän on antelias tai jaatte samanlaisen arvomaailman.

Ajattele kaikkia syitä olla kyseisen henkilön kanssa ja pian huomaat, kuinka epäilykset vain häviävät. Ajatusten kirjoittaminen ylös on tapa järjestää mieli.

epäilyksiä ennen naimisiinmenoa ja niiden seuraukset
Kirjoittaminen on terapeuttinen prosessi, joka auttaa järjestämään mielen ja selkeyttämään ajatuksia.

Aseta rajat sille, miten paljon annat muiden vaikuttaa päätökseesi

Kaikilla ympärilläsi olevilla ihmisillä ei ehkä ole hyviä kokemuksia avioliitosta ja näin ollen he sanovat vain negatiivisia asioita. On myös ihmisiä, jotka saattavat painostaa sinua esimerkiksi kysymällä “milloin hankitte lapsia”?

Sinun on pysyttävä rauhallisena ja asetettava omat rajasi. Tämä on sinun päätöksesi. Muista, että nämä lauseet ovat seurausta muiden kokemuksista. Heidän kokemuksensa ei ole sinun kokemuksesi. Joten älä kuuntele liikaa muiden mielipiteitä.

Keskustele kumppanisi kanssa epäilyksistäsi ennen naimisiinmenoa

Edellä mainittujen neuvojen lisäksi haluamme kannustaa sinua kommunikoimaan kumppanisi kanssa.

Ehkä haluat lykätä häitä myöhemmäksi, jotta voit suunnitella niitä rauhassa. Se ei ole ollenkaan väärin, etenkin jos tämä on sinun ja kumppanisi yhteinen päätös.

Epäilykset ennen naimisiinmenoa ovat täysin normaaleja

Kuten jo mainitsimme, epäilyksen ennen naimisiinmenoa ovat täysin normaaleja. Usein nämä kysymykset kumpuavat hermoista tai epävarmuuksista.

Toivomme, että näiden neuvojen avulla voit selvittää ajatuksesi. Ennen kaikkea muista kommunikoida kumppanisi kanssa. Te voitte käydä läpi samanlaisia ajatuksia, ettekä edes tiedä sitä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Becerril, D. (2001). Relaciones de pareja. Revista de educación325, 49-56.
  • Quezada Betancourth, G. A. D. R. (2013). Repercusiones emocionales al contraer matrimonio por presión social e inmadurez (Doctoral dissertation, Universidad de San Carlos de Guatemala).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.