Hauskimmat ja tehokkaimmat ulkoliikuntalajit

Hauskoja ja tehokkaita ulkoliikuntalajeja on paljon, ja niiden avulla voit pysyä kunnossa hauskalla ja tehokkaalla tavalla. Lue lisää niistä ja niiden hyödyistä!
Hauskimmat ja tehokkaimmat ulkoliikuntalajit

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Monenlaiset aktiviteetit sopivat ulkoliikunnaksi. Mutta tänään haluamme esitellä hauskimmat ja tehokkaimmat ulkoliikuntalajit, joita voit harrastaa esimerkiksi puistossa, lähempänä luontoa. Saat taatusti enemmän irti ulkoliikuntalajeista kuin kuntosalilla treenaamisesta.

Monet näistä lajeista ovat sinulle jo varmasti tuttuja. Mutta nyt näytämme niistä erilaisia muunnoksia, jotka auttavat tekemään lajeista hauskempia ja tehokkaampia.

Hauskimmat ja tehokkaimmat ulkoliikuntalajit

Juoksu

Juoksu on loistava ulkoliikuntalaji

Juoksu on yksi hauskimmista ja tehokkaimmista ulkoliikuntalajeista. Se paitsi vahvistaa jalkoja myös auttaa pysymään kunnossa. Voit tehostaa juoksua lisäämällä siihen hieman ylimääräistä vastusta.

Positiivinen asia ulkona juoksemisessa on se, että sitä voi tehdä eri paikoissa ja näin hyötyä siitä eri tavoin. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Juokseminen metsässä: Mieli ja keho tykkäävät valtavasti ulkona liikkumisesta ja luonnon läheisyydestä. Raitis ilma ja etäisyyden otto vilkkaaseen ja saasteiseen kaupunkiin on terapeuttista ja auttaa lievittämään stressiä.
  • Rannalla juokseminen: Sekä rannalla kävely että juoksu ovat terapeuttisia. Mutta jos juokset rantaa pitkin, vielä parempi. Aaltojen kohina sekä mereltä puhaltava tuuli ja tuoksu lisäävät kaikki juoksunautintoa.
  • Vuorilla juokseminen: Vuoret tarjoavat mahdollisuuden kiipeillä ja haastaa esteitä, mikä tekee juoksusta hyvin haastavan treenin tässä ympäristössä.

Hauskimmat ja tehokkaimmat ulkoliikuntalajit puistossa

Puistot ovat paikkoja, joissa voit nauttia joistakin hauskimmista ja tehokkaimmista liikuntalajeista. Puistoja ei ole tarkoitettu vain lapsille; myös aikuiset voivat hyötyä näistä ulkoilma-alueista.

Monissa puistoissa on jo omat treenille tarkoitetut paikkansa. Itse asiassa jotkut puistot tarjoavat jopa välineitä antamaan lisävastusta vatsarutistuksiin tai käsivarsien ja jalkojen vahvistamiseen. Niistä voi löytyä jopa selkälihaslaitteet.

Mutta mitä jos puistossa ei ole tällaista “ulkoilmasalia”? Siinä tapauksessa voit hyödyntää puistonpenkkejä käsivarsien ja vatsalihasten harjoittamiseen tai steppilautana.

Puistossa liikkumisen mahdollisuudet ovat moninaiset. Niissä voi tehdä kaikkein hauskimpia ja tehokkaimpia harjoituksia, kuten rullaluistella. Vain mielikuvitus on rajana!

Pidä hauskaa hyppynarulla

Tehokkaimmat ulkoliikuntalajit

On myös monen muun tyyppisiä ulkoliikuntalajeja, joista useissa käytetään yksinkertaisia välineitä kuten hyppynaruja.

  • Hyppynarulla hyppiminen: Tämä on yksi hauskimmista ja tehokkaimmista harjoituksista, jota harrastimme lapsena huvin vuoksi. Se on hauska laji myös aikuisille ja polttaa runsaasti kaloreita!
  • Köydenveto: Tämä harjoitus on hauska ryhmäliikuntalaji, jota voidaan tehdä rannalla. Harjoituksen tehoa lisää köyden paino ja muut lisänä tehtävät harjoitukset, kuten istumaannousut.

Ulkoilmassa voi harrastaa myös sellaisia lajeja, joihin ei tarvita välineitä. Tee jalannostoja, kyykkyjä, loikkia jne. Muista lämmitellä ensin.

Ulkoilmaliikunnan hyödyt

Kuten näet, ulkoilmassa voi liikkua monella hauskalla tavalla tehokkaasti. Kuntosalilla treenaaminen tulee kalliiksi eikä siitä saa myöskään luonnon ja raittiin ilman terveydelle tarjoamia hyötyjä.

Puistoissa voi myös osallistua taijiin tai joogaan. Ryhmäliikunta on aina paljon hauskempaa!

Kaikkien näiden syiden vuoksi suosittelemme ulkoilmaliikuntaa. Muista käyttää aurinkosuojaa ja sopivaa vaatetusta ja ottaa mukaan runsaasti vettä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pysy kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pysy kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän

Pysyäksesi kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän, on tärkeää, että pysyt fyysisesti aktiivisena. Ei saa myöskään unohtaa sitä, että ruokavalion tule...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.