6 mahtavaa hyppynarulla hyppimisen hyötyä

helmikuu 16, 2017
Naruhyppely ei ole ole vain hauskaa, vaan se on myös tehokas keino pysyä kunnossa ja kasvattaa sekä keuhkojen tilavuutta että fyysistä kestävyyttä.

Hyppynarulla hyppiminen saattaa tuoda muistoja lapsuudestasi. Tiesitkö, että se on yksi monipuolisimmista aerobisista treenimuodoista?

Tämä helppo aktiviteetti saattaa näyttää lapsen leikiltä, mutta hyppynarun hyppiminen pitää meidät hyvässä kunnossa ja kasvattaa fyysistä vastustusta huomattavasti. Se on mahtava lisä urheilu- ja treeniohjelmiin.

Parasta on, että et tarvitse kotikuntosalia. Ei ole laitteita tai muita välineitä, joita tarvitsisit hyviin tuloksiin, tarvitset vain narun sekä halun liikkua ja pitää hauskaa!

Naruhyppely, aerobista liikuntaa

Aerobiset harjoitukset ovat erittäin tärkeitä kunnossa pysymiseen. Narulla hyppeleminen kasvattaa sydämen sykettä, ja se on sama asia kun kävelemme, juoksemme, kävelemme portaita tai ajamme pyörällä.

Tämäntyyppinen treeni auttaa kehoamme käyttämään happea tehokkaasti. Tuloksena sydämesi, keuhkosi ja verenkiertojärjestelmäsi vahvistuvat.

Koordinaatio ja liike

Jos lapsena hypit narua, muistat varmasti että naruhyppely vaatii sekä koordinaatiota että liikettä. Jos et ole hyppinyt hyppynarulla vuosikausiin, voit aloittaa vaikka ”kuivaharjoittelulla” eli ilman narua.

6 narulla hyppimisen hyötyä joita et ehkä tiennyt

Nainen ja hyppynaru

Yksinkertaisuuden ja taloudellisuuden lisäksi naruhyppely antaa paljon hyötyjä. Katsotaan mitä ne ovat.

1. Kiinteyttää lihaksia

Kun hypit narua, työstät kaikkia lihaksia kehossasi. Tämä treeni käyttää ylävartalon, keskivartalon ja alavartalon lihaksia.

Käytät hauiksiasi ja ojentajia pitämään narun liikkeessä. Jatkuva liike kiinteyttää ja vahvistaa näitä lihaksia.

Samaan aikaan käytät vatsalihaksia hyppimiseen.

Tämä treeni myös työstää jalkojasi. Jalkojen koordinoitu liike aiheuttaa lihasjännitystä. Tämä jännitys kiinteyttää ja rakentaa reisilihaksia, pakaroita, kinnerlihaksia ja pohkeita. 

2. Vilkastaa verenkiertoa

lihakset ja naru

Hyppynarulla hyppimisessä käyttämämme liike auttaa suoraan verenkiertojärjestelmäämme. 

Sydämesi työskentelee enemmän pumpatakseen verta kaikkialle kehoosi. Se myös saa veresi kiertämään kaikkien valtimoiden läpi. Tämä vähentää sydänkohtauksen riskiä.

3. Kasvattaa keuhkojen tilavuutta

Kun hypit narua, keuhkosi saavat paljon ilmaa. Tämä voi olla hyödyllistä joissakin hengitysongelmissa.

Samaan aikaan kasvatamme fyysistä vastustuskykyämme. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme treenata pidemmän aikaa väsymättä.

4. Kalorien poltto

Hyppivät narua

Narun hyppiminen 30 minuutin ajan polttaa noin 400 kaloria. Tämä sisältää kaikkialla kehossasi varastoituneet rasvat. Jos haluat pudottaa painoa, tämä treeni on mahtava aktiviteetti juuri siihen.

5. Pääse eroon myrkyistä

Kun hypimme narua, pääsemme eroon myrkyistä jotka ovat varastoituneet kaikkialle kehoomme. Tämä tapahtuu enimmäkseen hikoilun kautta. Tämä saa solumme uusiutumaan ja toimimaan täydellä kapasiteetilla. 

6. Vähentää stressiä ja kasvattaa psyykkistä aktiviteettia

Vaikka tätä ei ole tieteellisesti testattu, jotkut sanovat että hyppynarulla hyppimiseen tarvittava koordinaatio tekee uusia neurokytköksiä.

Narun hyppiminen myös saa kehomme tuottamaan endorfiineja. Nämä hormonit auttavat meitä rentoutumaan ja vähentämään stressiä sekä huolehtimista.

Tämä antaa sinulle positiivisen mielialan. Tällä näkemyksellä kasvatat paremman elämänlaadun mahdollisuutta.

Neuvoja narulla hyppimiseen

naruhyppely

Vaikka naruhyppely on helppo treeni, sinun tulisi olla varovainen. On hyvä idea ryhtyä varotoimiin välttääksesi tarpeettoman iskut nivelille.

Kun aloitat, on suositeltavaa että lämmittelet. Aloita hitailla, pehmeillä hypyillä lyhyessä ajassa. Kun olet lämmitellyt, voit tehdä nopeampia hyppyjä pidemmän aikaa.

Jos et ole hyvässä kunnossa, on erittäin normaalia tuntea olonsa väsyneeksi alussa. Parasta mitä voit tehdä on hitaasti kasvattaa hyppimisen aikaa. Tällä tavoin varmistat vastustuskykysi kasvattamisen.

Toinen suositus on yhdistää naruhyppely pienen intensiteetin treeniin. Esimerkkejä tästä ovat aerobic ja painojen nostelu. Tämä mahdollistaa pitempien aikojen hyppimisen.

Tämä treeni on todella yksi parhaista mitä voit tehdä. Voit tehdä siitä normaalin osan jo olemassa olevaa rutiiniasi, jos sinulla on sellainen.

Naruhyppely antaa meille mahtavia etuja. Tästä syystä siitä on tullut fitnessharrastajien ja urheilijoiden yksi suosituimmista treeneistä. 

UUTISIA VERKOSSA