Aspiriinilla eroon ihon kovettumista

Usko tai älä, mutta aspiriinia voidaan käyttää tähänkin. Sen avulla voit poistaa jaloistasi tehokkaasti sientä ja kovettumia, ja sen yhdisteet ovat myös avuksi tulehtuneisuuden vähentämisessä.
Aspiriinilla eroon ihon kovettumista
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Moni ei tiedä, kuinka tärkeää jalkojen hyvinvointi on ja kuinka paljon hoitoa ne tarvitsevat sekä terveyden että kauneudenhoidon näkökulmasta. Ei ole mikään yllätys, että jalkoihin kehittyy ihon kovettumista ja muita harmeja.

Tämän tyyppiset ongelmat eivät ole vain epämiellyttävän näköisiä, vaan tuloksena voi olla myös kipua ja tulehduksia.

Kuinka ehkäistä ihon kovettumista

Jos mietit hiukan sitä, kuinka paljon työtä jalkasi joka ikinen päivä tekevät, olet varmasti samaa mieltä siitä, että jalkojen kokema paino on valtava. Ne tukevat koko kehoasi, ja ne saavat painetta joka ikisen ottamasi askeleen myötä.

Tämän vuoksi onkin tärkeää että tiedät, kuinka jalkojen hyvinvoinnista voidaan kunnolla huolehtia. Tässä artikkelissa esittelemämme hoito takaa, että jalkasi voivat saada takaisin luonnollisen kauneutensa ja terveytensä.

Seuraavassa kerromme yksinkertaisesta aspiriinihoidosta, jonka sen avulla voit poistaa kuolleet ihosolut jaloistasi luonnollisesti ja tehokkaasti, ehkäisten samalla jalkojen ihon kovettumista!

Aspiriini ehkäisee jalkojen ihon kovettumista

ehkäise ihon kovettumista aspiriinilla

Aspiriini on lääke, jota käytetään ympäri maailmaa päänsärkyjen, kuumeen ja tiettyjen verenkiertohäiriöiden hoitamiseksi. Se on yksi kaikkein suosituimmista kipulääkkeistä, ja sillä on olevan todistettu tulehduksia torjuvia ja hermostoa suojelevia vaikutuksia.

Aspiriinia ei kuitenkaan kannata jättää vain kipua torjuvaksi ja sydämen terveyttä suojelevaksi tuotteeksi, sillä tälle lääkkeelle on käyttöä myös kauneudenhoidossa.

Esimerkiksi aknen, näppylöiden ja yleisestikin kasvojen ihon epäpuhtauksien torjuntaa voi edistää aspiriinilla. Sen on todistettu myös olevan tehokas apu jalkasienten ja ihon kovettumista hoitdettaessa. 

Aspiriini sisältää rasvaan liukenevaa yhdistettä nimeltään beetahydroksihappo, jota käytetään monissa kaupallisissa ihoa kuorivissa tuotteissa. Parasta on se, että tämä lääke vähentää tulehtuneisuutta, edistää verenkiertoa sekä lievittää kipua jalkojen alueella.

Moni on silti vielä täysin tietämätön näistä mahtavista hyödyistä, joita aspiriinilla on jalkojen terveyden ja kauneudenhoidon kannalta. Tällä kertaa kutsumme sinut siis kokeilemaan kyseistä tuotetta näinkin yllättävällä tavalla – jatka lukemista ja hoida jalkojesi ihon kovettumista aspiriinilla!

Kuinka ehkäisen ihon kovettumista aspiriinilla?

aspiriini ihon kovettumista ehkäisemään

Tämä aspiriinihoito on sekä halpa että tehokas keino ehkäistä ihon kovettumista, eikä se vahingoita ihoasi millään lailla.

Tarvittavat ainekset

 • 4 aspiriinia
 • 1 sitruuna
 • 1 ruokalusikallinen vettä
 • 1 hohkakivi
 • Sukkapari

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Ota neljä aspiriinia ja murskaa ne esimerkiksi maustemorttelissa.
 • Laita jauhettu aspiriini puhtaaseen lasiin, ja aseta se sitten sivuun.
 • Purista talteen sitruunan mehu.
 • Sekoita sitruunamehu jauhettuun aspiriiniin, ja lisää vielä hiukan vettä tarvittaessa, jotta voisit muodostaa paksun, mutta levitettävän seoksen.

Näin tämä hoito toteutetaan

 • Puhdista jalkasi, ja laita tahnaa kovettumille.
 • Peitä jalat sukilla tai pyyhkeellä.
 • Anna vaikuttaa 20-30 minuutin ajan, kunnes sitten huuhtelet ihosi lämpimällä vedellä.
 • Ota sitten hohkakivi ja hankaa sillä varovasti kovettumia.
 • Kuivaa jalat hyvin, ja toista tätä hoitoa kahdesti viikossa.
 • Jalkasi tulevat heti tuntumaan sileämmiltä ja terveemmiltä.

Vinkkejä parhaiden tulosten saamiseksi

pääse eroon ihon kovettumista

 • Parhaiden tulosten saamiseksi, ja jotta voisit ehkäistä jalkaongelmia, vältä liian korkeiden korkojen ja kireiden kenkien käyttöä. Tällaiset jalkineet eivät ole ollenkaan hyviä terveytesi kannalta.
 • Laita vaseliinia jaloillesi kosteuttaaksesi ja pehmentääksesi niiden ihoa. Tämä tuote estää kovettumien muodostumista.
 • Varmista, että pidät kenkäsi puhtaina ja hajuttomina, jotta voisit estää sieni- ja muiden tulehdusten syntymistä.
 • Jos kipu ja tulehtuneisuus, jota kovettumiin liittyy, eivät ole kadonneet muutaman viikon kuluttua hoidon aloituksesta, ota yhteyttä lääkäriisi, jotta voisit saada tietoosi ongelman syyn sekä tarvittaessa järeämpää hoitoa.

Hyödynnä tätä helppoa niksiä ja antamiamme ohjeita, jotta voisit pitää jalkasi terveinä ja kauniina arjen rasitteista huolimatta.

Tulet varmasti yllättymään siitä, kuinka mahtavilta jalkasi tuntuvat, jos vain annat niille hiukan enemmän huolenpitoa. Kannattaa siis ottaa aspiriini avuksi jalkahoitonakin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Morris, T., Stables, M., Hobbs, A., de Souza, P., Colville-Nash, P., Warner, T., … Gilroy, D. W. (2009). Effects of Low-Dose Aspirin on Acute Inflammatory Responses in Humans. The Journal of Immunology. https://doi.org/10.4049/jimmunol.0900477

 • Thomsen, J. S., Benfeldt, E., Jensen, S. B., Serup, J., & Menné, T. (2002). Topically applied aspirin decreases histamine-induced wheal and flare reactions in normal and SLS-inflamed skin, but does not decrease itch. A randomized, double-blind and placebo-controlled human study. Acta Dermato-Venereologica. https://doi.org/10.1080/000155502753600858

 • Muranushi, C., Olsen, C. M., Pandeya, N., & Green, A. C. (2015). Aspirin and Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs Can Prevent Cutaneous Squamous Cell Carcinoma: A Systematic Review and Meta-Analysis. Journal of Investigative Dermatology. https://doi.org/10.1038/jid.2014.531


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.