Aloe veran pakastamisen mahtavat hyödyt

Hyödynnä aloe veran kaikki uskomattomat ominaisuudet. Opettele pakastamaan aloe vera -geeliä pitääksesi sen tuoreena myöhempää käyttöä varten.
Aloe veran pakastamisen mahtavat hyödyt

Viimeisin päivitys: 19 helmikuu, 2019

Yksi asia on varma: aloe veralla on lukemattomia hyötyjä. Se sopii täydellisesti ihonhoitoon, mutta voi toimia myös hyvänä ruoansulatusjärjestelmän puhdistajana. Joskus on käytettävä eri menetelmiä, jotta aloe vera saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi näistä menetelmistä on sen sisältämän geelin pakastaminen. Aloe veralla on hyytelömäinen hedelmäliha, mistä syystä sen säilyttäminen voi olla hankalaa. Siksi pakastaminen tulee tarpeeseen. Se on yksinkertainen prosessi, joka voi hyödyttää monella tavalla ihonhoidossa ja terveyden ylläpitämisessä. Tässä artikkelissa esittelemme aloe veran pakastamisen mahtavat hyödyt!

Aloe veran pakastamisen syyt

Aloe veran pakastamisen hyödyt ovat moninaiset.

 

Aloe veralla on monia ominaisuuksia. Useat niistä alkavat vaikuttaa välittömästi.

Jos tämä kasvi kuitenkin altistuu kylmälle, UV-säteilylle, tuulelle, pölylle tai muille vastaaville tekijöille, geeli voi menettää tehonsa. Siksi sen jäädyttäminen voi olla ratkaisu.

On olemassa myös muita keinoja säilöä geeliä, kuten sen laittaminen Mason jar -tyyppiseen lasipurkkiin (kannelliseen, tiiviseen lasipurkkiin).

Kuinka aloe veraa pakastetaan

Aloe veran lehdet tulee kerätä ensimmäisen kukintavaiheen aikana.

 

 • Aloe veran pakastamiseksi sinun tulee ensiksi kerätä sen lehtiä.
 • Kyseinen kasvi kukkii kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Sinun tulisi poimia lehdet vuoden ensimmäisen kukintavaiheen aikana.
 • Lehtien keräämisen jälkeen sinun on poistettava niistä kuori. Tässä kannattaa käyttää terävää veistä. Varo vahingoittamasta lehden sisällä olevaa geeliä.
 • Kun olet poistanut kuoren, laita geeli muoviastiaan. Paras rasia on jääpalamuotti, jossa on erillisiä lokeroita. Geeli leviää sopivasti muotin kolosiin.
 • Sinun tulisi käyttää kaikkien lehtien geeli, jotta saat jääpalamuotin mahdollisimman täyteen. Tämän jälkeen aseta jääpalamuotti pakkaseen.
 • Näin saat säilytettyä geelin niin pitkään kuin haluat.

Kuinka aloe vera -geeliä käytetään

Aloe veran ominaisuudet säilyvät paremmin, kun geeliä pakastaa.

Aloe veran pakastamisen hyödyt ovat moninaiset. Sen ominaisuuksien säilyminen on vain yksi niistä. Myös geelin koostumus säilyy ennallaan.

Geelin levittäminen on helppoa sen jälkeen, kun se on ensin ollut jääkaapissa noin päivän. Geeli muuttuu takaisin alkuperäiseen hyytelömäiseen, pehmeään muotoonsa.

Aloe veran käyttämisen hyödyt

Aloe veralla voi hoitaa aknea.

Tätä geeliä suositellaan erityisesti pieniin palovammoihin tai auringonpolttamiin. Sitä voidaan käyttää voiteena vamman päällä. Tämä auttaa sekä helpottamaan kipua että ehkäisemään mahdollisia palovamman aiheuttamia komplikaatioita. Näin käytät sitä:

 • Pese vaurioitunut alue.
 • Levitä sitten hellävaraisesti aloe vera -geeliä.

Tätä hoitoa suositellaan myös suonikohjuihin. Suonikohjut voivat tulehtua korkean verenpaineen seurauksena. Tästä syntyy tukos, joka nostaa verenpainetta.

 • Kipua lievittävistä ominaisuuksistaan johtuen aloe vera auttaa vähentämään tulehdusta suonikohjuissa.

Sitä suositellaan erityisesti myös silloin, jos kärsit rakoista, ärsytyksestä tai jalkasienestä. Tällaisissa tapauksissa geeli tuo helpotusta vaivaan luonnollisesti.

Jos päätät käyttää tätä geeliä rakkoihin tai jalkoihin, se tulisi tehdä ennen nukkumaanmenoa. Näin jalat koskettavat lattiaa tai muita pintoja mahdollisimman vähän.

Aloe veran pakastamisen hyödyt eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Se on erittäin tehokas hoito myös iho-ongelmiin ja akneen. Näin käytät sitä:

 • Ihonhoitoa varten on suositeltavaa olla useita annoksia geeliä valmiina käytettäväksi. Näin voit levittää sitä sekä aamulla että illalla.
 • Sinun tulisi pestä ihosi haalealla vedellä puoli tuntia geelin levittämisen jälkeen.

Älä myöskään unohda, että geeli on loistava kosteuttava kasvonaamio.

On olemassa lukemattomia luonnollisia aloe veraa hyödyntäviä reseptejä, ja yksi parhaimmista tavoista varmistaa, että käytettävissäsi on riittävästi geeliä niiden valmistamiseen, on jäädyttää sitä.

Se on loistava ratkaisu, joka tarjoaa monia hyötyjä. Kokeile ihmeessä!

Pääkuvan on luovuttanut käyttöön © wikiHow.com

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon

Olet ehkä käyttänyt aloeta auringon polttamalle iholle, mutta tiesitkö että voit käyttää aloe veraa ihonhoitoon monien muidenkin oireiden helpottam...