Miten suojella ihoa auringolta

Monet ihmiset huolehtivat terveydestä ja ihon kauneudesta ja ovat tietoisia, että pienet virheet voivat joskus olla muutakin kuin esteettisiä. Joka päivä ihosi altistuu eri tekijöille, jotka heikentävät ja kuivattavat ihoa, aiheuttaen enemmän vahinkoa miltä päälle päin näyttää. Mutta jos suoritat asianmukaiset varotoimet, voit estää auringonpolttamat ja muut auringon aiheuttamat vauriot, jotka vaikuttavat ihosi terveyteen syvemmällä tasolla.

Nykyisin on tarjolla useita ihonhoitotuotteita, jotka auttavat ehkäisemään auringon vahinkoja. Aurinkovoiteet ovat ehdoton suoja iholle, mutta kannattaa pitää mielessä muutama muukin seikka. Tänään annamme vinkkejä, jotka auttavat sinua välttämään auringon vahinkoja ihollesi.

Oletko tietoinen ottamiesi lääkkeiden sivuvaikutuksista?

Monikaan ei tiedä, mutta tietyt lääkkeet kuten masennuslääkkeet, ehkäisypillerit, tulehduslääkkeet tai kortikosteroidit ja antibiootit ovat ”valoherkkiä” mikä tarkoittaa sitä, että kun otat kyseisiä lääkkeitä ja altistut auringolle, ne lisäävät riskiä auringopolttamille ja muille auringon aiheuttamille ihovaurioille. Jos otat mitä tahansa näistä lääkkeistä, on tärkeää, että käytät aina kunnon aurinkosuojaa minimoidaksesi vahingon. Lue aina lääkkeiden pakkausselosteet tarkoin.

Vahaus tai parranajo 24 tuntia ennen auringolle altistumista

Suojaa iho auringolta

Ihoa tulisi aina suojella auringolta erityisesti 24 tuntia karvanpoiston jälkeen, oli poistotekniikka mikä tahansa. Yritä välttää auringossa oleskelua 24 tunnin sisällä karvanpoistosta, ja käytä hyvää kosteusvoidetta äläkä unohda aurinkosuojaa 24 tunnin jälkeenkään.

Lisää antioksidanttien ja Omega-3 -happojen saantia

Aivan kuten auringolla, myös ruokavaliolla on tärkeä osa ihon terveyteen. Lisätessäsi antioksidanttien saantia autat kehoasi taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, jotka heikentävät ihon kollageenia ja elastiinia. Parhaiten tunnettujen ja terveellisimpien antioksidanttien joukossa ovat betakaroteeni ja vitamiinit A, B, C ja E. Löydät näitä esimerkiksi porkkanoista, tomaateista, aprikooseista, pinaatista, luumuista ja mustikoista.

Toinen tärkeä ravintoaine terveelle iholle on Omega-3. Tämän tyyppinen terveellinen rasva hoitaa ihoa, lievittää ärtymystä ja vähentää auringonpalamisen riskiä. Voit lisätä Omega-3:n kulutusta syömällä rasvaista kalaa ja pähkinöitä.

Tarkastuta luomesi säännöllisesti

Aurinko ja luomet

Aurinko on tärkeä osatekijä, joka vaikuttaa luomien muuttumiseen ihosyöväksi. Siksi onkin tärkeää, että tarkastutat luomesi säännöllisesti nähdäksesi jos niissä on muutoksia. Tarkasta, ovatko luomet epäsäännöllisiä, oudon värisiä tai jos ne tihkuvat tai vuotavat verta. Jos huomaat mitään epätavallista, on syytä varata aika ihotautilääkäriltäsi.

Auringolta suojaavat naamiot

Jogurtti ja kaura

Tämä naamio auttaa kosteuttamaan ihoasi samalla poistaen kuollutta ihosolukkoa ja vähentäen auringon aiheuttamien läikkien esiintymistä iholla. On tärkeää, että käytät sitä illalla saadaksesi parhaan lopputuloksen.

Ainesosat

  • 1,2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 1 ruokalusikallinen kauraa
  • 2 murskattua mansikkaa

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää naamio kasvoillesi kun olet pessyt ne. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdo sitten kylmällä vedellä.

Kaura ja banaani

Toinen loistava tapa suojata ihoasi auringolta ja välttää auringonpolttamia ja läikkiä on yhdistää banaani, kaura ja hunaja. Nämä kolme ainesosaa hoitavat ja kosteuttavat ihoa samalla kun ne antavat suojaavan kalvon, joka poistaa pinnalle kerääntyneitä kuolleita soluja.

Ainesosat

  • 1 pieni, kypsä banaani
  • 5 ruokalusikallista kauraa
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta ne niin, etä saat tasaisen tahnan. Laita se puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä. Toista tämä hoito kolmesti viikossa saadaksesi parhaat tulokset.

UUTISIA VERKOSSA