Logo image
Logo image

Alkoholi, sanomalehti ja muita lasinpuhdistuskonsteja

4 minuuttia
Näissä menetelmissä hyödynnetään edullisia tuotteita, jotka sinulta ehkä jo löytyvät kotoasi. Lopputulos hämmästyttää.
Alkoholi, sanomalehti ja muita lasinpuhdistuskonsteja
Viimeisin päivitys: 14 tammikuuta, 2023

Ikkunoiden peseminen on helpompaa kuin uskotkaan, kun noudatat esittelemiämme lasinpuhdistuskonsteja. Nämä konstit ovat paitsi pettämättömiä, myös kukkarolle ystävällisiä. Kotoasi löytyy niistä varmasti jo useampi tuote.

Vaikka ikkunoiden peseminen on sen verran iso askare, että moni haluaa mieluummin palkata siihen ammattisiivoojan, on todettava, että kaikki riippuu käytetyistä tuotteista ja tekniikasta.

Ei syytä paniikkiin: voit tehdä sen hyvin meidän vinkeillämme! Ota muistiin seuraavat lasinpuhdistuskonstit.

Ennen ikkunoiden pesemistä

Ennen kuin käytät antamiamme lasinpuhdistuskonsteja, sinun on hyvä tuntea muutama esivaihe, jotka takaavat onnistuneen lopputuloksen:

  • On tärkeää poistaa ensin lasin pinnalle kertynyt pölysillä se voi naarmuttaa lasia nestemäisiä tuotteita käytettäessä.
  • Varaa täysin puuvillainen liina kuivaamiseen. Näin et saa aikaan uusia tahroja eikä lasin pinnalle jää nukkaa. Jos sinulla ei ole tällaista liinaa, voit käyttää vanhaa T-paitaa.
  • Varmista, että ikkunakarmit ovat täysin puhtaat. Muutoin lasi voi likaantua nesteiden joutuessa tälle alueelle.
  • Suojaa ympäröivät seinät. Käytetyt tuotteet voivat valua ja tahrata maalin.

Hyviä lasinpuhdistuskonsteja

Säästät rahaa ja saat loistavia tuloksia käyttämällä esittelemiämme lasinpuhdistuskonsteja. Ne pitävät sisällään hyvin edullisia tuotteita, kuten alkoholin, etikan ja sanomalehden.

1. Etikka

Some figure
Etikka on yksi lasinpuhdistuksen tähtituotteista.

Etikka on luonnonmukainen tuote, jolla on erinomaiset ominaisuudet ja jota käytetään monin tavoin kodin puhdistusaineena. Se kykenee poistamaan kertynyttä likaa, antamaan kiiltoa ja parantamaan lasin läpinäkyvyyttä.

Käytä etikkaa ikkunalasin puhdistukseen sekoittamalla sitä puoli litraa viiteen litraan vettä. Levitä sitä suihkepullolla tai suoraan puuvillaliinalla ja huuhtele vedellä. Ikkunasi näyttävät kirkkailta ja kauniilta!

Saatat pitää tästäkin artikkelista: Etikka kodin desinfiointiaineena

2. Perinteinen alkoholi

Alkoholi on varmastikin yksi sellainen tuote, jota kotoasi löytyy aina ja joka soveltuu moneen tarkoitukseen. Et kuitenkaan luultavasti tiennyt, että sillä voi puhdistaa myös kodin ikkunat. Lopputulos on hämmästyttävän hyvä.

Lisää muutama tippa alkoholia vedellä kostutettuun liinaan ja pyyhi sillä ikkunat. Saat peiliefektin, jollaista ei voisi odottaa muilta tuotteilta. Alkoholin jälkeensä jättämä kiilto ja läpinäkyvyys tekevät ikkunoistasi kuin uudet.

3. Kuuma vesi ja nestesaippua

Kolmas lasinpuhdistuskikkamme koostuu lämpimän veden ja nestesaippuan pettämättömästä seoksesta. Pyyhi ensin ikkunat lämpimässä vedessä kostutetulla liinalla poistaaksesi ensimmäisen rasvakerroksen.

Huuhtele liina, kostuta se lämpimässä vedessä, jossa on hieman nestemäistä saippuaa, ja pyyhi jälleen tarmokkaasti. Kun olet saanut rasvatahrat ja pölyn pois, huuhtele liina taas ja poista saippua puhtaalla vedellä.

4. Seos puhdistusaineesta ja etikasta

Kaupoista löytyy erilaisia lasinpuhdistusaineita, mutta me suosittelemme lisäämään siihen kolme osaa etikkaa vaikutuksen tehostamiseksi. Voit lisätä myös muutaman tipan sitruunaa lisäämään ikkunoiden kiiltoa.

Valmista seos suihkepulloon, suihkuta ikkunoihin ja hankaa rypistetyllä sanomalehdellä tahrojen ja pinttyneen lian poistamiseksi. Kuivaa uudella sanomalehdellä, ja valmista tuli!

5. Perinteinen tahranpoistoaine

Tahranpoistoainetta saa kaupoista, ja se on nimensä mukaisesti tarkoitettu puhdistamaan tahrat lasi- ja muilta pinnoilta. Sitä saa helppokäyttöisessä suihkepullossa ja se poistaa erittäin tehokkaasti kertynyttä likaa ja tahroja.

Levitä tuotetta ikkunaan pyyhittyäsi siitä ensin pölyt ja hankaa pehmeällä, pintaa naarmuttamattomalla sienellä. Pyyhi aine pois kostealla liinalla ja kuivaa huolellisesti nähdäksesi vaikutuksen.

6. Kuivaa suodatinpusseilla tai sanomalehdellä

Vaikka suosittelemmekin käyttämään kuivaamiseen täysin puuvillaista liinaa, ympäristöä säästävämpi vaihtoehto ovat suodatinpussit ja sanomalehti.

Suodatinpussit on valmistettu hyvin pehmeästä paperista, joka puhdistaa ikkunat niitä naarmuttamatta ja jättää kauniin kiiltävän lopputuloksen. Myöskään vanha sanomalehti ei naarmuta lasia, ja se estää myös likaa tarttumasta siihen helposti.

7. Käytä ylhäältä alas -tekniikkaa

Kun olet valinnut jonkin suositelluista puhdistustuotteista, ikkunoiden pesussa kannattaa käyttää ylhäältä alas -tekniikkaa.

Toisin sanoen aloita puhdistaminen ikkunoiden yläosasta ja siirry kohti alaosaa. Näin likaa ei tipu jo puhdistetulle alueelle. Lisäksi on tärkeää, ettei lasiin jää nukkaa, joka näyttää tahroilta kuivumisen jälkeen.

8. Vältä vaahtoa kaikin keinoin

Some figure
Jos aiot käyttää saippuaa sisältäviä lasinpuhdistuskonsteja, käytä sitä hyvin pieni määrä.

Tämä vinkki koskee erityisesti saippuaa sisältäviä lasinpuhdistuskonsteja. Vaahto jättää jälkeensä yleensä tahroja, ja niitähän emme halua nähdä ikkunoissamme. Suosituksena onkin käyttää saippuaa hyvin pieni määrä ja huuhdella lopuksi erittäin huolellisesti.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Lasipintojen ja ikkunoiden puhdistus luonnontuotteilla

9. Puhdista sisälasi vaakasuuntaan ja ulkolasi pystysuuntaan

Tällä yhdeksännellä lasinpuhdistuskonstilla voit parantaa lopputulosta: pese sisälasi vaakasuuntaisin ja ulkolasi pystysuuntaisin liikkein.

Syy tähän on hyvin yksinkertainen: jos puhdistuksen jälkeen lasissa näkyy tahroja tai raitoja, tiedät varmemmin kumpi puoli pitää kiillottaa.

10. Ole johdonmukainen ikkunanpesun kanssa

Päätämme listan erääseen hyvin kätevään vinkkiin: ikkunoiden jatkuva huolto vähentää niiden pesemiseen kuluvaa aikaa ja tehostaa tuotteiden vaikutusta, kun et joudu kamppailemaan useamman likakerroksen kanssa.

Kun olet tehnyt kunnon pesun, siisti ikkunoita aina kun teet yleissiivouksen kotonasi tai toimistossasi.

Mitä näistä lasinpuhdistuskonsteista aiot kokeilla?

Olemme nyt jakaneet useita edullisia ja ympäristöystävällisiä lasinpuhdistuskonsteja. Kokeile niistä mielestäsi helppokäyttöisintä niin huomaat, kuinka ikkunasi näyttävät jälleen kirkkailta ja läpikuultavilta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.