Logo image
Logo image

Korjaa silmälasien naarmut 6 vinkin avulla

2 minuuttia
Vaikka silmälasien naarmujen poistamiseen ei ole mitään taikatemppuja, nämä vinkit voivat auttaa häivyttämään niitä vaivatta.
Korjaa silmälasien naarmut 6 vinkin avulla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Joskus linssit naarmuuntuvat kosketuksesta muihin pintoihin, ja näitä jälkiä voi olla vaikea poistaa normaalilla puhdistuksella. Kaupoissa myydään tuotteita, jotka korjaavat silmälasien naarmut ja pitävät linssit optimaalisessa kunnossa. Mutta on myös muutamia helppoja kotikonsteja, joissa hyödynnetään kotoa löytyviä tuotteita.

Tässä artikkelissa jaamme 6 parasta vinkkiä, joilla korjaat silmälasien naarmut itse. Älä epäröi koittaa niitä!

Parhaat vinkit silmälasien naarmujen korjaamiseksi

Jotta lasit kestäisivät pitkään hyvinä, ne tarvitsevat huoltoa erityisesti jos linsseissä on jokin erityinen pinnoite. Ennen kuin kokeilet mitään kikkoja naarmujen poistamiseen, selvitä soveltuuko puhdistusmenetelmä materiaalille. Tämä on tärkeää.

Joskus kunnon pesu vedellä ja saippualla poistaa lian jättämät jäljet linsseistä. Tämä parantaa linssien kuntoa. Mutta jos tämä ei riitä, voit kokeilla muita menetelmiä, jotka auttavat tekemään laseistasi kuin uudet.

1. Ruokasooda

Some figure

Yksi parhaista luonnollisista ratkaisuista silmälasien naarmuihin on ruokasooda. Tämä ympäristöystävällinen puhdistustuote poistaa likaa ja tekee linsseistä hohtavan puhtaat.

Kuinka sitä käytetään:

 • Laita hieman ruokasoodaa kulhoon ja kostuta sitä vedellä.
 • Hankaa tahnaa laseihin hellävaraisin pyörivin liikkein.
 • Huuhtele kylmällä vedellä ja kiillota liinalla.

2. Huonekalujen kiillotusaine

Huonekalujen kiillotusaineen ainesosat parantavat myös linssien kuntoa. Kunhan sitä käyttää hyvin pienissä määrissä, se voi olla loistava keino päästä eroon silmälasien naarmuista.

Kuinka sitä käytetään:

 • Pirskottele hieman kiillotusainetta liinaan ja pyyhi sitä sitten linsseihin.
 • Kiillota linssejä varovasti, kunnes ne ovat säteilevän puhtaat.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Kuinka tunnistat hyvät aurinkolasit

3. Hammastahna

Some figure

Yksi hammastahnan vaihtoehtoisista käyttötavoista on silmälasien linssien huolto. Hammastahnan kiillottavan vaikutuksen ansiosta se on hyvä keino päästä eroon silmälasien naarmuista ja muista jäljistä.

Kuinka sitä käytetään:

 • Laita ensin hieman hammastahnaa molemmille puolille linssejä. Levitä se linsseihin hyvin.
 • Hankaa hellävaraisesti liinalla 2-3 minuuttia.
 • Lopuksi huuhtele tahna pois kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.

Huomio: Valitse hammastahna, joka ei hankaa. Varmista, ettei siinä ole voimakkaita valkaisevia kemikaaleja.

4. Autovaha

Autovaha on yksi vaihtoehtoisista tuotteista silmälasien naarmuihin. Kuten huonekalujen kiillotusaineella, autovahallakin saa hyviä tuloksia, kun sitä käyttää vain pieniä määriä.

Kuinka sitä käytetään:

 • Levitä autovahaa linsseihin pienin pyörivin liikkein.
 • Kiillota muutama minuutti.
 • Pyyhkäise aine pois tarvittaessa.

Lue myös: Mitä silmille tapahtuu auringossa ilman aurinkolaseja?

5. Sinappijauhe ja etikka

Some figure

Yksi vähemmän tunnettu konsti silmälasien huoltoon on sinappijauheen ja etikan käyttö. Nämä ainekset auttavat poistamaan jälkiä linsseistä ja tekemään niistä kiiltävät.

Kuinka sitä käytetään:

 • Valmista paksu tahna sinappijauheesta ja etikasta.
 • Levitä sitä linsseihin. Hankaa hellävaraisin pyörivin liikkein puuvillaliinalla.
 • Huuhtele jäämät pois hyvin.

Huomio: Sinappi voi ärsyttää silmiä, joten huuhtele linssit huolellisesti ennen kuin käytät niitä taas.

6. Leivinjauhe

Leivinjauhe tehoaa samaan tapaan kuin ruokasooda silmälasien linssien naarmuihin. Se auttaa poistamaan pinttynyttä likaa ja tekee laseista kuin uudet.

Kuinka sitä käytetään:

 • Valmista ensin paksu tahna leivinjauheesta ja vedestä.
 • Levitä tahnaa linsseihin pyörivin liikkein ja huuhtele.
 • Lopuksi kiillota kuivalla, pehmeällä liinalla parhaiden tulosten saamiseksi.

Kuten näet, on olemassa lukuisia tapoja päästä eroon silmälasien naarmuista ja välttää näin uusien lasien hankinta. Jos et ole vielä kokeillut niitä, valitse jokin yllä mainituista menetelmistä ja noudata ohjeita huolellisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ayanniyi AA, Adepoju FG, Ayanniyi RO, Morgan RE. Challenges, attitudes and practices of the spectacle wearers in a resource-limited economy. Middle East Afr J Ophthalmol. 2010 Jan;17(1):83-7.
 • Hovis JK, Chou BR, Whitten K, Pfriem D, Pilecki N. Forward light scatter and visual acuity through scratched protective eyewear. Clin Exp Optom. 2014 Mar;97(2):140-6.
 • Kim IS, Yoo KH, Kim MN, Hong HK, Choi YS, Jo YC, Kim BJ, Lee JS. The fine scratches of the spectacle frames and the allergic contact dermatitis. Ann Dermatol. 2013 May;25(2):152-5.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.