Syyt ja yksinkertaiset hoidot silmien punoitukseen

Punaiset silmät tai silmien kongestio eli verentungos voi johtua monesta eri syystä. Allergiat, jatkuva altistuminen tietokoneen näytölle tai vaikkapa silmien koskettelu likaisin käsin voi aiheuttaa tämän ärsyttävän, varsin yleisen tilan. Puhtaus ja terveelliset elämäntavat torjuvat pitkälti tätä vaivaa, ja tässä esittelemme muutaman kotihoidon punoittaville silmille.

On olemassa useita kasveja, jotka voivat auttaa punaisten silmien hoidossa. Apteekista löytyy apua silmätippojen muodossa, mutta koskaan ei ole haitaksi tietää, mitä apua luonto tarjoaa. Kun kaipaat apua, voi olla varsin hyödyllistä tietää ja ymmärtää luontaishoitojen ominaisuuksista. Siirrytään siis asiaan.

Mistä silmien punoitus johtuu?

Ennen kuin käytät silmätippoja tai muita hoitoja silmien punoitukseen, sinun tulee tietää, mikä aiheuttaa ärsytystä silmissäsi. Jollet tiedä syytä, tilanne saattaa vain pahentua. Tarkastellaan muutamia syitä:

Silmätulehdus

kuivat-silmät

Kaikki ihmiset eivät kykene kosteuttamaan silmiään tarpeeksi. Tällöin silmät kuivuvat, jolloin ne ovat huomattavasti herkempiä ympäristölle ja sen elementeille. Silmäsi saattavat olla kuivat jonkin sairauden takia. Mikäli epäilet tätä vaihtoehtoa, ota yhteys lääkäriisi saadaksesi diagnoosin.

Altistuminen tietokoneen näytölle

taikapähkinä

1. Luonnollista lepoa silmillesi

Olet ehkä kärsinyt unettomuudesta tai et vain saanut unta viime yönä. Eräs yksinkertainen keino lievittää silmien ärsytystä ja se on viileän ja lämpimän hauteen käyttö silmillä. Kostuta pieni pyyhe kylmässä vedessä ja aseta se silmällesi. Toista toisen silmän kohdalla. Seuraavaksi kostuta pyyhe lämpimässä vedessä ja haudo jälleen silmiäsi. Tämä aktivoi verenkiertoa silmien alueella.

2. Taikapähkinäuute

Erittäin yksinkertainen hoito. Tarvitset vain taikapähkinän lehtiä (hamamelis) ja vettä uutteen valmistukseen. Kun lehdet ovat hautuneet hetken, kostuta pumpulipallo vedessä ja haudo sillä silmääsi muutaman sekunnin ajan. Tämä auttaa kosteuttamaan silmää. Taikapähkinä on paras kasvi punoittavien silmien hoitoon.

3. Porkkanaviipaleet

Porkkana on täydellinen apu silmä-ärsytyksen hoitoon. Sen ominaisuudet ovat aina olleet varsin erinomaisia silmäongelmiin, joten kokeile rohkeasti. Keitä yksi porkkana vedessä ja leikkaa siitä kaksi ohutta siivua ja aseta ne silmillesi kymmeneksi minuutiksi. Toista kolme kertaa päivässä uusilla siivuilla. Tämä vähentää ärsytystä ja tulehdusta silmissä.