Logo image
Logo image

Aktivoitu hiili ja sen 8 käyttötapaa jotka sinun tulisi tietää

3 minuuttia
Monien ominaisuuksiensa ansiosta aktiivihiili auttaa kontrolloimaan kolesterolia ja jopa vahvistamaan immuunikykyä. Tämä parantaa vastusta tiettyihin viruksiin ja mikrobeihin.
Aktivoitu hiili ja sen 8 käyttötapaa jotka sinun tulisi tietää
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aktivoitu hiili eli aktiivihiili on kasvipohjainen aines, joka on erottunut muiden joukosta jo vuosikymmenten ajan kiitos sen kyvyn imeä kemikaaleja, metalleja ja myrkkyjä. Tämä tekee siitä hyvän tuen detox-prosesseihin.

Sen pinta on täynnä mikrokokoisia huokosia. Ne nappaavat epämieluisia aineksia puhdistusprosessin aikana.

Antiikin ajoista tähän päivään saakka, aktivoitu hiili on ollut osa lääketiedettä. Tämä johtuu siitä, että se on yksi tehokkaimmista hoitokeinoista kaikenlaisia myrkkyjä vastaan. 

Sillä on myös tulehdusta lievittäviä, ruoansulatuksellisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, kun kehosi imeyttää sen. Nämä ominaisuudet auttavat ehkäisemään ja hoitamaan useita sairauksia.

Koska tiedämme, etteivät monet ihmiset tiedä kuinka sitä käytetään, tässä artikkelissa haluamme jakaa 8 mahtavaa käyttötapaa.

1. Valkaise hampaasi

Some figure

Mikrohuokosten ansiosta aktivoitu hiili on mahtava ratkaisu hampaillesi. Se imee plakin ja ruokien jäämät, jotka värjäävät hampaitasi.

Lisäksi sen käyttö tasapainottaa suusi pH-tasoja. Se myös auttaa vaalentamaan viinin, teen tai muiden ainesten aiheuttamia tahroja.

Sillä on jopa suojaava ja antibakteerinen vaikutus. Voit käyttää sitä, mikäli tavoitteenasi on vähentää seuraavia pulmia:

  • Reiät
  • Pahanhajuinen hengitys
  • Ientulehdus
  • Iensairaus

2. Aktivoitu hiili estää turvotusta ja ilmavaivoja

Tämä aines on mahtava ratkaisu helpottamaan vatsan epämukavuutta, jota turvotus ja ilmavaivat aiheuttavat. Tämä johtuu siitä, että sen orgaaniset yhdisteet sitovat itsensä jätteeseen, tehden niiden poistumisen helpommaksi.

Hiilen nauttiminen ehkäisee kaasuja muodostumasta suolistossa. Lisäksi se auttaa oikealla tavalla pilkkomaan ruokia, jotka vaikuttavat kaasujen ilmaantumiseen.

3. Se ehkäisee ja helpottaa krapulaa

Some figure

Aktivoitu hiili ei ime alkoholia verestäsi. Kuitenkin se on suuri apu poistamaan myrkkyjä jotka kertyvät mikäli juot liian paljon. Myrkkyjen poistuminen kehosta siis nopeutuu.

4. Se saa ihosi näyttämään paremmalta

Aktiivihiili on hieno apu saamaan ihosi näyttämään paremmalta. Etenkin silloin, kun se yhdistetään aloe veraan, kananmuniin tai eteerisiin öljyihin.

Sen kyky imeä myrkkyjä ja likaa tekee ihohuokostesi puhdistamisen helpommaksi. Tästä tuloksena se auttaa eroon mustapäistä ja muista epäpuhtauksista, joita ihossasi on.

Se vähentää myös läiskien ja arpien ulkonäköä.

5. Se ehkäisee ennenaikaista ikääntymistä

Some figure

Solujen ennenaikainen ikääntyminen on tullut erittäin harmittavaksi ongelmaksi. Tämä johtuu siitä, että on olemassa enemmän ja enemmän ihmisiä, joilla on ennenaikaisesta ikääntymisestä johtuvia sairauksia.

Ikääntyminen on luonnollinen prosessi elämää. Ei kuitenkaan ole normaalia, että ihmisillä alkaa näkyä ikääntymisen merkkejä jo nuorella iällä. 

Ympäristön aiheuttama myrkkyjen taakka, väärin syöminen ja auringonsäteet ovat joitakin asioita, jotka ovat vastuussa tästä tilanteesta.

Tästä syystä aktiivihiili on mahtava apu sisäelimillesi. Se auttaa kehosi prosesseja jotka hankkiutuvat eroon myrkyistä, kemikaaleista ja kaikista muista materiaaleista, jotka ovat sinulle vahingollisia.

6. Se kontrolloi kolesterolitasojasi

Some figure

Aktiivihiilen yhdisteet auttavat pääsemään eroon pahasta kolesterolista valtimoissa. Tämä auttaa ehkäisemään plakin muodostumista. Yhdisteet sitovat rasvoja ja estävät niitä jäämästä kiinni valtimoiden seinämiin.

Samankaltaisesti aktiivihiili auttaa kasvattamaan valtimoiden elastisuutta. Tämä vähentää niiden kovettumista ja rohkaisee sujuvaa verenkiertoa. 

Se on myös hyödyllinen kontrolloimaan verenpainetta ja vähentämään riskiä kärsiä kroonisista sydänsairauksista. 

7. Se taistelee viruksia ja bakteereja vastaan

Some figure

Tämä tuote on myös mahtava apu immuunikyvylle. Tämä johtuu siitä, että se kasvattaa kehon kykyä kohdata sairauksia aiheuttavat bakteerit ja virukset.

Ominaisuuksiensa ansiosta se vahvistaa puolustusmekanismeja ulkoisia tekijöitä vastaan. Lisäksi se myös vähentää tulehdusten riskiä.

8. Se helpottaa ötököiden puremia

Koska sillä on tulehdusta lievittäviä ja puhdistavia ominaisuuksia, aktiivihiili on hyvä ratkaisu ötököiden puremille. Sen käyttö vähentää allergisia reaktioita iholla. Se myös poistaa joidenkin hyönteisten myrkkyä sekä vähentää kipua. 

Näissä tapauksissa voit hyötyä siitä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tämän tekeminen antaa sinulle parhaat tulokset.

Kuten voit nähdä, aktiivihiilellä on joitakin mahtavia ominaisuuksia. Kokeile sen hyötyjä itse!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Marsh, H. (1997). Introduction to carbon technologies (H. Marsh, E.A. Heintzz and F.
Rodriguez-Reinoso (eds.). Alicante: Servicios de Publicaciones de la Universidad de Alicante, pp. 1-34.

Menéndez Díaz, JA, Martin-Gullon, I. (2006). Types of carbon adsorbents and their production. In: Activated Carbon Surfaces in Enviromental Remediation. Oviedo: Elsevier. Chap. 1, pp. 1-48.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.