Logo image
Logo image

9 tapaa nuorentua luonnollisesti

3 minuuttia
Fyysisestä sekä psyykkisestä terveydestä huolehtimisella on perustavanlaatuinen vaikutus ikääntymiseen ja nuorena pysymiseen. Yritä olla onnellinen ja kaikki muu seuraa perässä.
9 tapaa nuorentua luonnollisesti
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

On täysin mahdollista nuorentua luonnollisesti, kunhan vain olet valmis tekemään elämässäsi muutoksia sen eteen.

Jos onnistut, pysyt nuorena ulkoisesti sekä säteilet energiaa ja iloa ympäristöösi.

Tässä artikkelissa kerromme yhdeksän helppoa keinoa, jotka auttavat sinua nuorentumaan ilman leikkauksia tai kosmetiikkaa.

1. Juo paljon vettä joka päivä (vähintään 2 litraa)

Ensimmäinen vinkki on helpoin ja edullisin, sillä tarvitset vettä pysyäksesi nesteytettynä joka päivä.

Ikääntyminen on yhdistetty asteittaiseen kehon kuivumiseen, mikä johtaa ryppyihin, kuivaan ihoon, jne.

Iho menettää vähitellen kyvyn pitää sisällään nestettä, mikä tarkoittaa sitä, että on tärkeää juoda ainakin kaksi litraa vettä päivittäin. Juo vettä tyhjään vatsaan ja aterioiden välissä, ei niinkään aterioiden yhteydessä.

2. Nauti ravinteikkaita vegaanipirtelöitä

Some figure

Hyvä, ravinnepitoinen ruokavalio on parasta lääkettä nuorentumiseen terveellisellä ja luonnollisella tavalla. Tasapainoisen ruokapyramidin pohjalla on seuraavia ruokia, joissa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja:

 • hedelmät
 • kasvikset
 • pähkinät
 • siemenet
 • kokojyvät
 • kylmäpuristetut kasviöljyt (kookos, vehnänalkio, esikko, seesami, pellava)

Näistä ravinteikkaista aineksista voi tehdä vegaanipirtelöitä, ilman eläinperäisiä tuotteita. Yhdestä juomasta saa reilun annoksen elvyttäviä antioksidantteja ja ravinteita.

3. Tunnetko lisäravinteet, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia?

Jos haluat käytännöllisemmän vaihtoehdon, voit ottaa lisäravinteita, jotka on tarkoitettu elvyttämään kehoa sekä sisä- että ulkopuolelta.

Niillä on voimakas antioksidanttinen vaikutus, joka taistelee soluja tuhoavia vapaita radikaaleja vastaan.

Antioksidanttisia lisäravinteita ovat:

 • C-vitamiini
 • E-vitamiini
 • Seleeni
 • Acai-marja
 • Vihreä tee
 • Kurkuma
 • Glutationi
 • Astaksantiini
 • Resveratroli

4. Suojaa itseäsi auringolta joka päivä

Some figure

Jos haluat nuorentua, sinun täytyy olla valppaana suojautuessasi auringon vaikutuksilta. Se on erittäin terveellinen tapa koko keholle, ja vie vain muutaman minuutin päivässä.

Iho vanhentuu aikaisemmin, jos se on altistunut auringolle liian paljon.

Paras ratkaisu ei tietenkään ole ottaa kesällä aurinkoa useita tunteja aurinkorasvat iholla, vaan olla auringossa noin 10 minuuttia päivässä joka päivä. Tällä tavoin iho ruskettuu asteittain, eikä kärsi hapettumisesta.

5. Nuku hyvin joka yö

Hyvä lepo on perustava tekijä, jos haluat uudistaa kehoa ja nuorentua luonnollisesti. Pitää myöskin muistaa, että nukkuminen ei ole sama asia kuin lepääminen.

Heräätkö aina joka päivä kasvot raikkaina, täynnä energiaa ja olet täysin motivoitunut päivääsi?

Jos vastaus on ei, sinun täytyy tarkastella tekijöitä, jotka vaikuttavat unen laatuun (stressi, illallinen, makuuhuone, valo, melu, kännykkä, jne.)

6. Opi hengittämään

Some figure

Happi kulkeutuu hengityksen avulla kehon soluihin, joten on tärkeää hengittää oikealla tavalla. Suurin osa ihmisistä hengittää huonolla, rajoitetulla ja puuskaisella tavalla.

Kokeile tätä harjoitusta: Joka ilta ennen nukkumaanmenoa, rentoudu ja hengitä pitkään ja syvään. Tällä tavalla kehosi hapettuu ja lopputuloksena nukut paremmin.

7. Pidä terveydestäsi hyvää huolta

Jos haluat nuorentua, sinun täytyy pitää huolta terveydestäsi. Jos sisäelimet kuten maksa, munuaiset, keuhkot, suolisto tai kilpirauhanen eivät toimi normaalisti, se voi aiheuttaa ennenaikaista vanhentumista.

Jos kärsit kroonisesta sairaudesta, sitä täytyy hoitaa mahdollisimman alusta alkaen, ja jos mahdollista, luonnollisilla tavoilla.

8. Käytä luonnonkosmetiikkaa

Some figure

Suosittelemme käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja hygieniatuotteita, jotka on tehty luonnollisista ja ympäristöystävällisistä aineksista, kuten kasveista, eteerisistä öljyistä, kukista, jne.

 • Lisäksi, älä unohda pestä meikkiä pois kasvoilta ennen nukkumaanmenoa, jotta ihosi voi uudistua kunnolla yön aikana.
 • Pese ja kosteuta ihosi ennen nukkumaanmenoa, niin huomaat eron aamulla.

9. Valitse onnellisuus

Tunteilla on vaikutusta nuorentumiseen tai ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Valitse onnellisuus ja auta muita ihmisiä olemaan onnellisia. Se on elämän paras eliksiiri. Tee tarpeelliset elämänmuutokset välttääksesi stressiä, huolta ja ahdistusta.

Mikäli koet tarpeelliseksi, hakeudu terapiaan jotta voit rentoutua. Kokeile joogaa, tai chitä, uintia, tanssia tai mitä tahansa liikuntaa mistä pidät eniten. Luova tai taiteellinen harrastus voisi myös olla hyvä apu, kuten myös retket luontoon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.