9 luonnollista lihasten rentouttajaa

· heinäkuu 4, 2015

Elämä täynnä velvollisuuksia, stressiä ja istumatöitä aiheuttaa äärettömästi terveysongelmia. Kun kyseessä ovat lihakset, ne jotka jännittyvät eniten ovat niska, hartiat ja selkänikama, yleensä monen tunnin istumisen vuoksi. Jotta sinun ei tarvitse turvautua lääketieteellisiin hoitoihin, voit hyödyntää eri kasveja, jotka toimivat luonnollisina lihasten rentouttajina.

Äärimmäinen kipu

Kaupunkielämä on stressaavaa sekä mielelle että keholle. Voisimme tehdä pitkän luettelon kaikista ongelmista, jotka aiheutuvat niistä 8 tunnista (tai yli), jotka kulutat toimistossa ilman raitista ilmaa, syöden huonosti, istuen huonossa ryhdissä, käsittelemässä paperisotaa. Stressi ei salli myöskään sinun nukkua hyvin, mikä aiheuttaa enemmän lihaskouristuksia ja kipuja.

Niska- tai selkäkipu, jonka vuoksi et voi tuskin liikuttaa päätäkään, on yksi yleisimmistä terveysongelmista nykypäivänä. ”Syvä” tunne selässä, alaselässä, lantiossa, tai joskus jopa koko kehoon sattuu. Vaikka kävisit hieronnassa, käytä myös kuumaa harsotaitetta tai hanki mukavampi tuoli.

Lihaksilta voi kestää jonkin aikaa ”palata takaisin normaaliin”, koska niitä on käsitelty huonosti. Niinpä voit käyttää luonnon yrttejä ja lihasten rentouttajia jättääksesi lihaskivut menneisyyteen.

Niskakipu

Yleensä yrtit kulutetaan uutteina tai infuusioina, ei ainoastaan lihasten parantajana, mutta ne myös antavat tyyneyttä aivoille, vatsalle ja kaikille elimille. Voit levätä paremmin, unohtaa kivun ja olla tehokkaampi.

Onneksi meillä on pitkä lista luonnonhoitoja ehkäisemään häiritseviä lihaskipuja. Niillä ei ole juuri mitään haittavaikutuksia, joten ne ovat paljon turvallisempia kuin lääkkeet, vaikka onkin mahdollista, että ne alkavat vaikuttamaan ehkä hieman hitaammin. Jos haluat päästä eroon lihaskivuista, sinun pitäisi lisätä nämä luontaishoidot jokapäiväiseen elämääsi.

Muista, että sinun pitäisi myös noudattaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, jotta lihaksesi pysyvät terveinä. Sinun tulisi syödä 1500 mg kalsiumia, 1500 mg magnesiumia, 99 mg kaliumia, ja 3000 mg C-vitamiinia päivittäin.

Kylpy

Parhaat luonnolliset lihasten rentouttajat

  • Rosmariini: hyvin yleinen mauste keittiössä antamaan makua ja aromia moniin ruokiin. Sillä on paljon terveyshyötyjä, erityisesti se auttaa rentoutumaan. Voit ottaa kylvyn laimentamalla laittamalla veteen rosmariinia, se lievittää ihanasti kuukautiskipuja ja lihaskouristuksia. Voit myös suorittaa rosmariiniöljyhieronnan nivelille. Kuuma harso kivuliailla tai tulehtuneilla alueilla vähentää niveltulehduksen oireita.
  • Rohtovirmajuuri: sitä on käytetty jo satoja vuosia lievittämään niskan jännitystä. Sillä on myös valtavan rauhoittava vaikutus ahdistukseen tai unihäiriöihin. Voit tehdä rohtovirmajuurihaudetta tai teetä, tai vaihtoehtoisesti ostaa pillereitä ruokakaupasta, jos kasvin voimakas tuoksu häiritsee sinua.

Rohtovirmajuuri

  • Kamomilla: tämä on hämmästyttävä rauhoittaja, ja yksi tunnetuimmista ja suositelluimmista yrteistä. Sillä hoidetaan lihaskipua mutta myös kuukautiskierron ongelmia, jännitystä, päänsärkyä, ahdistuneisuutta, stressiä, hermoja jne. Se rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja sillä on tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia, mikä auttaa lievittämään kuukautiskipuja.
  • Kissanminttu: tämä kasvi on alunperin kotoisin Euroopasta ja jota on myöhemmin ryhdytty istuttamaan Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Sitä käytetään luonnollisena rauhoittajana ja myös lihasten rentouttajana. Se auttaa vähentämään turvotusta nivelissä, lievittää jännitteiden aiheuttamaa päänsärkyä ja parantaa vammoja pehmytkudoksissa muiden ominaisuuksien ohella.
  • Cayennepippuri: sitä käytetään usein kodeissa ruuanlaitossa ja se on osoittautunut tehokkaaksi lievittämään ja hoitamaan lihaskramppien aiheuttamaa kipua tehokkaasti ja nopeasti.

Cayennepippuri

  • Retiisi: se on mausteinen variantti, jota on käytetty ikiajat lievittämään lihasjännitystä ja myös kouristuksia ja kipua. Osta tai tee itse eteeristä retiisiöljyä ja sekoita se kuumaan kylpyveteen tai hiero öljyllä kipeitä kohtia.
  • Villitimjami: Tämä kasvi on samanlainen kuin timjami; sillä on suuri kapasiteetti luonnollisena lihasten rentouttajana sen eteeristen öljyjen vuoksi. Voit kuluttaa päivässä niin monta kupillista kuin haluat.
  • Kärsimyskukka: tunnetaan myös nimellä rohtopassio. Tämä on hyvin kaunis ja tulet pitämään sitä vieläkin kauniimpana, kun opit kaikki sen ominaisuudet; erityisesti sen, että sen terälehdet sisältävät fytosterolia ja flavonoideja, joilla molemmilla on antioksidanttisia vaikutuksia. Ne sisältävät myös alkaloideja, eteerisiä öljyjä ja muitakin ainesosia, joilla on rentouttavia ja hoitavia vaikutuksia. Sitä käytetään unettomuuteen, lihasten jännitykseen, stressiin, ahdistukseen, hermostuneisuuteen jne. Voit juoda sitä uutteena.
  • Laventeli: todella kaunis sinertävän violetti kukka, jolla on paljon ominaisuuksia erilaisille sairauksille tai taudeille. Laventeliöljy esimerkiksi tunnetaan yhtenä tehokkaimmista luonnollisista lihasten rentouttajista. Suorita hieronta kipeälle alueelle pyörivin liikkein lisätäksesi verenkiertoa. Sitten käy kuumassa suihkussa rentouttaaksesi mieltäsi ja kehoasi; tämä myös antaa lihaksillesi mahdollisuuden levätä ja parantua.

 

Kuvat: Unique Hotels, c.e. Delohery, Dennis Wong, Pato Novoa, John Athayde ja Alvaro Galve