9 luonnollista lihasten rentouttajaa

9 luonnollista lihasten rentouttajaa

Viimeisin päivitys: 20 marraskuu, 2018

Elämän velvollisuudet, stressi ja istumatyö aiheuttavat loputtomasti terveysongelmia. Edellä mainitut tekijät aiheuttavat myös lihasten jännittymistä, etenkin niskan, hartioiden ja selän lihakset. Sinun ei kuitenkaan tarvitse välttämättä turvautua lääketieteellisiin hoitoihin, vaan voit hyödyntää myös luonnonantimia. Tässä artikkelissa esittelemme 9 luonnollista lihasten rentouttajaa. 

Äärimmäinen kipu

Kaupunkielämä on stressaavaa sekä mielelle että keholle. Kun kulutat toimistossa aikaa 8 tuntia tai yli, on ongelmien lista loputon: vietät pitkän ajan ilman raitista ilmaa, syöt huonosti ja istut huonossa ryhdissä. Stressi ei salli myöskään sinun nukkua hyvin, mikä aiheuttaa enemmän lihaskouristuksia ja lihaskipuja.

Niska- tai selkäkipu, jonka vuoksi pään liikuttaminenkin voi olla mahdotonta, on yksi yleisimmistä terveysongelmista nykypäivänä. Voimakas kivun tunne voi esiintyä selässä, alaselässä, lantiossa, tai joskus jopa koko kehossa. Vaikka kävisitkin hieronnassa, ota kivun hoitoon avuksi myös kuuma harsotaitos tai hanki mukavampi tuoli.

Kun lihaksista ei ole pidetty hyvää huolta, saattaa niillä kestää jonkin aikaa palautua takaisin normaalitilaan. Voit kokeilla luonnollista lihasten rentouttajaa, ja hoitaa lihaskipuja luonnon yrteillä ja luonnollisilla lihasten rentouttajilla. 

Käytä luonnollista lihasten rentouttajaa hoitaaksesi lihaskipuja.

Voit käyttää yrttejä uutteen tain infuusion muodossa. Yrtit eivät ainoastaan paranna lihaskipuja vaan myös rauhoittavat mieltä, vatsaa ja kaikkia muitakin elimiä. Yrtit auttavat lepäämään paremmin ja unohtamaan kivun.

Tässä artikkelissa esittelemme 9 luonnollista lihasten rentouttajaa, ja luonnollista hoitoa lihaskipuihin.  Niillä ei ole juuri mitään haittavaikutuksia, joten ne ovat paljon turvallisempia kuin lääkkeet. Näiden luonnollisten hoitojen vaikutusaika saattaa kuitenkin olla hieman pidempi kuin kipulääkkeiden. Jos haluat päästä eroon lihaskivuista, ota seuraavat luontaishoidot osaksi jokapäiväistä elämääsi.

Muista, että pitääksesi lihakset terveenä, sinun tulisi myös noudattaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Sinun tulisi syödä 1500 mg kalsiumia, 1500 mg magnesiumia, 99 mg kaliumia, ja 3000 mg C-vitamiinia päivittäin.

Rosmariinikylpy auttaa kuukautiskipuihin.

9 luonnollista lihasten rentouttajaa

Rosmariini

Rosmariini on hyvin yleinen mauste keittiössä antamaan makua ja aromia moniin ruokiin. Sillä on paljon terveyshyötyjä, yksi niistä on sen rentouttava vaikutus. Laita kylpyveteen rosmariinia; tämä kylpy auttaa lievittämään ihanasti kuukautiskipuja ja lihaskramppeja. Voit myös käyttää rosmariiniöljyä hieromalla sitä nivelille, myös kuuma harso kivuliailla tai tulehtuneilla alueilla auttaa vähentämään niveltulehduksen oireita.

Rohtovirmajuuri

Tätä kasvia on käytetty jo satoja vuosia lievittämään niskan jännitystä. Sillä on myös  rauhoittava vaikutus ahdistukseen tai unihäiriöihin. Voit tehdä rohtovirmajuurihaudetta tai -teetä, tai vaihtoehtoisesti ostaa rohtovirmajuurikapseleita luontaistuotekaupasta, jos kasvin voimakas tuoksu häiritsee sinua.

Rohtovirmajuuri rauhoittaa ahdistunutta oloa.

Kamomilla

Kamomilla on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista yrteistä, ja sillä on hämmästyttävä rauhoittava vaikutus. Kamomillaa käytetään lihaskivun hoitoon, mutta sillä voi hoitaa myös kuukautiskierron ongelmia, jännitystä, päänsärkyä, ahdistuneisuutta ja stressiä. Se auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia, ja sillä on myös tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia. Kamomilla auttaa myös lievittämään kuukautiskipuja.

Kissanminttu

Tämä kasvi on peräisin Euroopasta, ja sitä on myöhemmin ryhdytty kasvattamaan myös Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Sitä käytetään luonnollisena rauhoittajana ja lihasten rentouttajana. Se auttaa mm. vähentämään turvotusta nivelissä, lievittämään lihasjännityksen aiheuttamaa päänsärkyä ja parantamaan vammoja pehmytkudoksissa.

Cayennepippuri

Tätä käytetään usein ruuanlaitossa, mutta se on osoittautunut myös tehokkaaksi kivunlievittäjäksi ja lihaskipujen hoitajaksi.

Cayennepippuri on luonnollinen kivunlievittäjä.

Retiisi

Retiisi on mausteinen juures, jota on käytetty jo vuosisatoja lievittämään lihasjännitystä sekä lihaskouristuksia ja -kipua. Osta tai tee itse eteeristä retiisiöljyä, ja sekoita sitä kuumaan kylpyveteen tai hiero öljyllä kipeitä kohtia.

Villitimjami

Villitimjami on timjamin kaltainen kasvi, ja se toimii lihasten luonnollisena rentouttajana sen eteerisen öljynsä ansiosta. Voit käyttää sitä niin paljon kuin haluat.

Kärsimyskukka

Tämä kasvi tunnetaan myös nimellä rohtopassio. Tällä kauniilla kasvilla on runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kärsimyskukan terälehdet sisältävät fytosterolia ja flavonoideja, joilla molemmilla on antioksidanttisia vaikutuksia. Ne sisältävät myös alkaloideja, eteerisiä öljyjä ja muitakin ainesosia, joilla on rentouttavia ja hoitavia vaikutuksia. Kärsimyskukkaa käytetään unettomuuden hoitoon, lihasten jännitykseen, stressiin, ahdistukseen sekä hermostuneisuuteen. Valmista kärsimyskukasta uutetta ja nauti.

Laventeli 

Laventeli on kaunis sinertävän violetti kukka, jolla on paljon hoitavia ominaisuuksia. Laventeliöljy tunnetaan yhtenä tehokkaimmista luonnollisista lihasten rentouttajista.Hiero kipeää aluetta pyörivin liikkein lisätäksesi verenkiertoa. Käy sitten kuumassa suihkussa rentouttaaksesi mieltäsi ja kehoasi; tämä antaa lihaksillesi mahdollisuuden levätä ja palautua.

Kuvat: Unique Hotels, c.e. Delohery, Dennis Wong, Pato Novoa, John Athayde ja Alvaro Galve

This might interest you...
Lihaskipua lievittäviä luontaishoitoja
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Lihaskipua lievittäviä luontaishoitoja

Lihaskipu on yleistä ja sitä voi esiintyä useammassa kuin yhdessä lihaksessa. Sitä voidaan lievittää tehokkaasti luonnollisin menetelmin.  • Kb, B. A., Ferragut, R., Unidad, C. M., Intensivos, C., Transporte, U. De, Balear, P., … Son, U. (2013). Actualicazión: sedantes, analgésicos y relajantes musculares. Sociedad Española de Cuidados Intensivos Pediátricos.
  • Chow, R. M., & Issa, M. (2017). Muscle relaxants. In Pain Medicine: An Essential Review. https://doi.org/10.1007/978-3-319-43133-8_48
  • Flood, S., & Bodenham, A. (2010). Lithium: Mimicry, mania, and muscle relaxants. Continuing Education in Anaesthesia, Critical Care and Pain. https://doi.org/10.1093/bjaceaccp/mkq008
  • Gnatta, J. R., Dornellas, E. V., Paes, M. J., & Silva, D. (2011). The use of aromatherapy in alleviating anxiety*. Acta Paul Enferm. https://doi.org/10.1590/S0103-21002011000200016