Logo image
Logo image

Yhteiset harrastukset parisuhteen lujittamiseen

3 minuuttia
Parisuhdetta tulee ruokkia päivittäin. Uusia elementtejä on syytä tuoda suhteeseen, jotta vältytään rutinoitumiselta ja sen aiheuttamalta tylsistymiseltä ja etääntymiseltä.
Yhteiset harrastukset parisuhteen lujittamiseen
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Yhteiset harrastukset tuovat teitä lähemmäksi toisianne. Parisuhteessa oleminen on mahtava kokemus, etenkin niissä tapauksissa, joissa kumpikin osapuoli nauttii toisen seurasta ja voi jakaa omat ainutlaatuiset tunteensa toisen ihmisen kanssa.

Rakkaus on erityinen, elämää muokkaava tunnekokemus, joka kannustaa ihmistä kehittymään ja rakentamaan tulevaisuutta toisen osapuolen kanssa. Parisuhteen vahvistaminen vaatii erilaisia toimia, jotka tekevät yhdessä elämisestä ja elämän jakamisesta toisen kanssa helpompaa.

Erityisten hetkien jakaminen yhdessä; yhteiset harrastukset ja intohimot ovat yksi elementti, joka vahvistaa yhteistä elämää ja uudistaa sidettä kahden osapuolen välillä. Parisuhteeseen voi lisätä ytyä ja mielenkiintoa monella eri tavalla.

On monia asioita, joita parisuhteen kehittämisen eteen voi tehdä. Yhteisten hetkien jakaminen ja kokeminen tuo henkilöitä lähemmäs toisiaan.

Tässä artikkelissa jaamme 9 hyvää ideaa yhteisille aktiviteeteille, eli yhteiset harrastukset,  jotka lujittavat ja parantavat suhdetta.

1. Valmistakaa ateria yhdessä

Some figure

Rakkaalle ihmiselle kokkaaminen on romanttinen ele, jota toinen osapuoli varmasti arvostaa. Jos mahdollista, kokatkaa yhdessä, sillä tämä vahvistaa suhdettanne.

Yhteinen ruuanlaitto vaatii koordinointia, toisen kuuntelua ja tiimipeliä. Voitte kokata lempiruokianne tai kokeilla uusia makuelämyksiä. Ruuanlaiton lomassa voitte keskustella tärkeistä asioista tai päivän kuulumisista.

Suositeltua lukemista: Ole oma itsesi ja löydät onnellisuutesi

2. Nukkukaa yhdessä

Jos et elä samassa asunnossa kumppanisi kanssa, mutta olette yhdessä intiimisti, voi samassa sängyssä nukkuminen olla lähentävä, kaunis asia.

Samassa sängyssä nukkuminen; toisen viereen nukahtaminen ja aamuinen hellittelyhetki peiton lämmössä on romanttista ja vahvistaa suhdetta. Nauti toisen kanssa viettämästäsi ajasta ja varastakaa yhteinen hetki kiireenkin keskellä halailuun ja silittelyyn sängyssä.

3. Lähtekää yhteiselle matkalle

Uusien paikkojen löytäminen ja yhteinen lomamatka antaa teille mahdollisuuden rikkoa rutiini ja elvyttää suhteen romanssia. Matkan aikana voitte irrottautua arjesta, keskittyä toisiinne ja lujittaa välillänne olevaa sidettä. Irtiotto voi sopia etenkin sellaisiin hetkiin, kun arjesta on tullut vaikeaa ja suhde kärsii. Matkan aikana voitte löytää toisenne uudestaan.

Teidän ei tarvitse tuhlata satoja euroja kalliiseen ulkomaanmatkaan; jo reissu naapurikaupunkiin ja yöpyminen hotellissa elävöittää välejä. Mökkireissu tai laivamatka soveltuu myös hyvin lyhyen viikonloppumatkan järjestämiseen. Hakekaa uusia kokemuksia ja perspektiivejä suhteeseenne. Puhukaa toisillenne.

4. Lukekaa sama kirja yhdessä

Some figure

Saman kirjan lukeminen yhdessä herättelee keskustelua ja luo tunteen yhteisestä projektista. Jos ette puhu muusta kuin töistä tai lapsista, on syytä hakea muita puheenaiheita tylsistymisen välttämiseksi. Olitpa sitten kotona, puistossa tai töissä, voi yhteinen lukeminen parantaa parisuhdetta.

Päättäkää yhdessä kumpaakin kiinnostava kirja ja sopikaa siitä, kuinka monta sivua päivässä luette. Varatkaa aikaa keskustelulle vaikka viikonloppuna tai ruokapöydässä. Kirjat avaavat uusia maailmoja ja näkökulmia, ja yhteinen lukeminen on mukava harrastus.

5. Hankkikaa lemmikki

Jos olette toisillenne omistautuneita ja elätte vakaassa parisuhteessa, voitte harkita yhteisen lemmikin hankkimista.

Oikeanlaisen eläimen valitseminen ja lemmikistä huolehtiminen on suuri vastuu, joka tuo teitä lähemmäs toisianne. Lemmikkien kasvatus ja niistä huolehtiminen auttaa teitä kasvamaan yhdessä.

6. Jakakaa harrastus

Teidän ei tarvitse tehdä kaikkea yhdessä, mutta harkitkaa yhteistä harrastusta. Jokaisella on omat mielenkiinnon kohteensa ja keinonsa viettää vapaa-aikaa. On hyvä, jos kumpikin teistä pystyy harrastamaan omalla tahollaan omia asioitaan, mutta yhteinen harrastus on loistava keino viettää laatuaikaa.

Toisen tuntemiseen liittyy samojen mielenkiinnon kohteiden jakaminen ja ikimuistoisten kokemusten jakaminen yhdessä.

Rakastatteko tanssia? Pyöräilyä? Maalaamista? Miettikää, mitä voisitte tehdä yhdessä aikataulujenne ja budjettinne raameissa. Oppikaa jotain uutta yhdessä, haastakaa toisianne ja tukekaa toisianne.

7. Keskittykää katsomaan auringonlaskua

Jo yksi pieni jaettu hetki, kuten auringonlaskun ihastelu voi luoda lämpöä ja läheisyyttä pariskunnan välille. Auringonlasku on kaunis, tunteita herättävä luonnonilmiö, jonka kokeminen ei maksa mitään. Kävelkää otolliselle auringonlaskun ihastelupaikalle tai katselkaa sitä keittiönne ikkunasta. Keskittykää hetkeen.

8. Liikkukaa yhdessä

Some figure

Yhteinen liikkuminen motivoi kumpaakin osapuolta. Lenkkikaveri motivoi sinua lähtemään ulos silloinkin, kun tuntuu ettei aika tai mielenkiinto riitä. Voitte rohkaista toisianne ja haastaa toisianne parempiin suorituksiin.

Kun liikutte yhdessä, varmistatte, että pysytte fyysisesti terveinä. Voitte liikkua juuri niillä tavoilla, jotka teille sopivat: lähtekää salille, lenkille, uimaan tai tanssimaan. Tapoja on monia.

Yhteinen liikkumisharrastus vahvistaa ja parantaa parisuhdetta.

Suositeltua lukemista: Vatsalihasliikkeet ja niiden hyödyt

9. Sisustakaa kotianne

Jos asutte samassa taloudessa, voitte keskittyä yhteisiin projekteihin elintilanne kaunistamiseksi ja parantamiseksi. Miettikää maalivärejä tai lähtekää yhdessä huonekasviostoksille. Miettikää, mitkä asiat ovat teille kodissa tärkeitä. Tällaiset yhteiset harrastukset tuovat teitä taatusti yhteen.

Luokaa suunnitelma siitä, mitä haluatte kotona tehdä ja toteuttakaa sitä yhdessä pikkuhiljaa.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gunn, H. E., Buysse, D. J., Hasler, B. P., Begley, A., & Troxel, W. M. (2015). Sleep Concordance in Couples is Associated with Relationship Characteristics. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.4744
  • Gutiérrez, J. L. P., Aragón, S. R., Lagunes, I. R., & López Parra, M. S. (2015). Escala de Felicidad en la Pareja: Desarrollo y Validación. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/s2007-4719(13)70967-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.