7 sydänystävällistä ruokaa naisille

Syötkö säännöllisesti näitä ruokia? Jos ne eivät ole jo osa ruokavaliotasi, aloita niiden syöminen niin pian kuin mahdollista ja hyödynnä niiden sydäntä hoitavia ominaisuuksia.
7 sydänystävällistä ruokaa naisille

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Sydänsairaudet vaikuttavat sekä miehiin että naisiin. Naisille niistä on tullut vakava huolenaihe. Se ei johdu pelkästään siitä, että sydänsairauksia sairastavien naisten lukumäärä on kasvanut. Todellisuudessa se johtuu siitä, että tapa jolla se tulee ilmi tekee siitä hankalamman havaita. Tässä artikkelissa opit tunnistamaan 7 sydänystävällistä ruokaa etenkin naisten tarpeisiin.

Huolestuttavinta on se, että naisilla kestää pidempään käydä lääkärintarkastuksessa. Lisäksi, vaikka heillä saattaakin olla tiettyjä sydänsairauksiin johtavia riskitekijöitä, he sivuuttavat ne kunnes jotakin vakavampaa tulee esiin.

Siitä syystä on tärkeää valaista hieman tätä aihetta, jotta reagoisit välittömästi kaikkeen epätavalliseen ja parantaisit yleisiä elämäntapojasi.

Nauti enemmän sydänystävällistä ruokaa!

Tässä artikkelissa suosittelemme sinulle seitsemää terveellistä ruokaa, joiden ravinteikkaat ominaisuudet auttavat huolehtimaan naisen sydämen terveydestä.

Aloita niiden sisällyttäminen ruokavalioon jo tänään!

1. Pähkinät

pähkinät ovat sydänystävällistä ruokaa

Saksanpähinkät, mantelit ja muut pähkinälajikkeet ovat ruokia, jotka sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, aminohappoja sekä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan sydäntä.

 • Nämä välttämättömät ravintoaineet säätelevät kolesterolitasoa. Lisäksi ne ehkäisevät plakin muodostumista valtimoihin.
 • Ne ovat myös hyödyllisiä tulehdusten säätelemisessä. Se on tekijä, joka yhdistetään pääasiallisesti sydänongelmiin.

2. Parsakaali

parsakaalit

Parsakaali on jo pitkään ollut suosittu kaikissa terveellisissä ruokavalioissa. Tämä kasvis on täynnä vitamiineja, mineraaleja ja ravintokuituja. Se tekee siitä luonnollisestikin ainesosan, joka edistää parempaa valtimoiden ja sydämen terveyttä.

 • Se sisältää foolihappoa, sinkkiä ja rautaa, kaikkia mineraaleja, jotka auttavat ylläpitämään hyvää verenkiertoa ehkäistäkseen sairauksia kuten korkeaa verenpainetta.
 • Parsakaalissa on C-, E- ja K-vitamiinia sekä fytoravinteita, jotka vahvistavat valtimoita ja sydämen lihaksia.
 • Samaan aikaan ravintokuidut vähentävät huonon kolesterolin (LDL) imeytymistä ja edistävät myrkkyjen poistamista.

3. Mansikat

mansikat ovat sydänystävällistä ruokaa

Mansikoissa on vähän kaloreita ja runsaasti antioksidantteja, joten ne ovat hyviä sydämen terveydestä huolehtimisessa. 

 • Flavonoidit auttavat laajentamaan valtimoita ja ehkäisevät niitä kovettumasta, mikä yhdistetään korkeaan verenpaineeseen.
 • Mansikat sisältävät kuituja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka säätelevät kolesterolitasoa.
 • Lisäksi ne auttavat poistamaan myrkyt verenkierrosta ja vähentävät liiallista tulehdusta.

4. Kurkuma

kurkumaa kokonaisena ja jauheena

Kurkuma on ainesosa, jota kaikkien naisten pitäisi syödä. Se erottuu joukosta sen tulehdusten ja syövän vastaisten sekä kipua lievittävien ominaisuuksien johdosta tehden siitä yleisen luonnollisen hoitokeinon.

 • Kurkuman pääasiallinen aktiivinen ainesosa, kurkumiini, vähentää kudostulehdusta sydämen ympärillä ja alentaa sydänkohtauksen riskiä.
 • Sen tehokkaiden antioksidanttien lisäksi kurkuma auttaa säätelemään verenpainetta ja hallitsemaan kolesterolitasoa.

5. Vihreä tee

vihreää teetä

Vihreästä teestä on tullut suosittu ympäri maailman sen laihduttavien ominaisuuksien johdosta. Vihreä tee sisältää kuitenkin myös monia antioksidantteja, joista on paljon hyötyä sydämen ja verisuonten terveydelle.

 • Se sisältää katekiineja, polyfenoleita ja isoflavoneita. Ne parantavat sydämen ja verenkiertojärjestelmän toimivuutta.
 • Samaan aikaan sen antioksidantit poistavat lipidit verenkierrosta. Se ehkäisee valtimoita tukkeutumasta.
 • Yksi vihreän teen sisältämistä aminohapoista, L-teaniini, minimoi oksidatiivisen stressin vaikutusta. Se voi lisätä tiettyjen sydänongelmien riskiä.

6. Oliiviöljy

oliiveja ja oliiviöljyä

Tämä Välimeren ruokavalion välttämätön ainesosa on yksi parhaista ravintolisistä, joka pitää sydänsairaudet loitolla.

 • Oliiviöljyn sisältämä runsas määrä terveitä rasvoja edistää valtimoiden puhdistamista. Lisäksi se ehkäisee valtimonkovettumatautia alentamalla kolesterolitasoa.
 • Oliiviöljy auttaa myös lisäämään valtimoiden elastisuutta edistäen parempaa verenkiertoa ja verenpainetta.
 • Se myös taistelee tulehdusta vastaan sekä vahvistaa ja suojaa sydäntä sen sisältämien antioksidanttien ja aminohappojen ansiosta.

Lue myös tämä artikkeli: 5 hoitoa iholle oliiviöljystä

7. Lohi

lohta kastikkeessa

Lohi ja muut kylmän veden kalalajit sisältävät Omega-3 -rasvahappoja ja korkea-arvoista proteiinia, joka auttaa huolehtimaan sydämestä.

 • Ensinnäkin yllä mainitut ravintoaineet edistävät veren korkean kolesterolin ja triglyseriditason hallintaa. Nämä ovat kaksi tekijää, jotka yhdistetään usein sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen.
 • Lisäksi ne säätelevät kehon tulehduksellisia prosesseja ja ylläpitävät valtimoiden terveyttä. Tällä tavoin veri jatkaa virtaamista ongelmitta.

American Heart Association -sydänjärjestö suosittelee lohen syömistä vähentääksemme sydänkohtauksien, sydämen vajaatoiminnan sekä aivohalvauksen riskiä.

Syötkö säännöllisesti sydänystävällistä ruokaa? Jos nämä eivät ole jo osa ruokavaliotasi, aloita niiden syöminen niin pian kuin mahdollista ja hyödynnä niiden sydäntä hoitavia ominaisuuksia.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Neljä liikuntamuotoa, jotka vahvistavat sydäntä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Neljä liikuntamuotoa, jotka vahvistavat sydäntä

Liikuntamuodot, jotka vahvistavat sydäntä, ovat suurimmaksi osin aerobisia harjoituksia. Ne ovat loistavia ja välttämättömiä kaikille ikäryhmille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.