Logo image
Logo image

7 suositusta ikääntyvien käsien hoitamiseksi

2 minuuttia
Voiteiden hierominen ihoon ja aurinkosuojan käyttö ovat oleellisia asioita ikääntyvien käsien ihon hoidon kannalta ja ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemiseksi.
7 suositusta ikääntyvien käsien hoitamiseksi
Abel Verdejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: fysioterapeutti Abel Verdejo

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Käsien tulisi olla yksi niistä kehonosista, joiden huolenpito on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisten joukossa. Ikääntyvien käsien hoitaminen on tärkeää, sillä ne joutuvat jatkuvasti koetukselle. Käsien ihossa ja nivelissä näkyvät ja tuntuvat nopeasti ikääntymisen ja tiettyjen jatkuvien toimintojen vaikutukset.

Käsistä voi huolehtia monella tapaa. Jotkut kosmeettiset hoidot ovat hyvin tehokkaita, ja niissä käytetyt menetelmät ja hinnat vaihtelevat.

Tänään haluamme jakaa listan joistakin mahtavista kosmetiikkateollisuuden tarjoamista hoidoista. Näytämme myös joitakin vinkkejä tai tapoja, jotka voit ottaa osaksi päivittäistä kauneudenhoitorutiiniasi – huomaat kuinka ikääntyvien käsien hoitaminen helpottuu näillä vinkeillä!

Ikääntyvien käsien hoitaminen kosmeettisesti

Hyvä vaihtoehto on kysyä neuvoa ihotautilääkäriltä tai muulta asiantuntijalta käsien ihon hoitoon liittyen. Asiantuntijan tekemien kokeiden perusteella voit selvittää, millainen hoito on paras juuri sinulle, riippuen ihotyypistäsi ja terveydestäsi.

Some figure

Mesoterapia

Tätä hoitoa käytetään tavallisesti kuiviin käsiin, joiden uurteet näkyvät selvästi ja vaativat kunnon kosteutusta. Tällaista hoitoa tarvitsevat yleensä nivelrikosta kärsivät ihmiset. Ikääntyvien käsien hoitaminen mesoterapialla tuo hyviä lopputuloksia.

  • Mesoterapiassa käytetään homeopaattisia lääkkeitä, joissa on kemikaaliyhdisteitä ja vitamiineja. Ne elvyttävät ihokudosta ja kosteuttavat sitä syvältä.
  • Hoito stimuloi kollageenintuotantoa niin, että iho alkaa näyttää kirkkaammalta ja sen kimmoisuus palautuu.

Kemialliset kuorinnat

Some figure

Tässä hoidossa kädet kuoritaan erityisillä kemikaaleilla. Kuorintoja tehdään iholle, jossa on esimerkiksi läiskiä ja ryppyjä. Ajan myötä ihon pehmeys ja nuorekkuus palautuvat.

Täyteaineet

Tätä hoitoa annetaan erityisesti ohentuneelle käsien iholle, jonka läpi suonet näkyvät hyvin.

  • Täyteaineita laitetaan paikallis- tai yleisanestesiassa pistämällä käsiin hyaluronihappoa tai polylaktidihappoa.
  • Tällä menetelmällä saatavat tulokset ovat uskomattoman hyviä, sillä ihon paksuus palautuu huomattavasti.

Muita suosituksia ikääntyvien käsien hoitamiseen

Seuraavat suositukset ovat hyviä tapoja, jotka kannattaa ottaa osaksi päivittäisiä ihonhoitorutiineja. Ne ovat melko yksinkertaisia eivätkä vaadi kuin vähän pitkäjänteisyyttä.

Hieronta ennen nukkumaanmenoa

Ikääntyvien käsien hoitaminen hieromalla on suositeltavaa, sillä nukkuessamme keho menee rentoutumistilaan, jossa solut uudistuvat ja imevät itseensä ravintoaineita. Suosittelemme hieromaan ihoa esim. luonnollisia öljyjä sisältävillä voiteilla, jotta ne imeytyvät hyvin.

  • Hiero käsiä hellävaraisin pyörivin liikkein.

Suojaa kädet

Some figure

Ympäristön lämpötila on yksi eniten käsien kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Ota tavaksi suojata kädet levittämällä niihin kosteusvoidetta niin kylmällä kuin lämpimälläkin säällä. Aurinkovoiteen käyttäminen ennen ulosmenoa ja auringolle altistumista on erittäin tärkeää.

Käytä hyvää saippuaa, äläkä pese käsiä liikaa

Käsienpesu on päivittäinen asia, joten on oleellista käyttää oikeanlaista saippuaa käsien ihon kunnon mukaan. On tärkeää käyttää luonnollisia ainesosia, kuten kukkaöljyjä, aloe veraa, hunajaa, karitevoita tai kauraa sisältäviä saippuoita.

Vaikka käsienpesu on oleellista hyvän hygienian kannalta, vältä pesemästä niitä liikaa. Aivan kuten säänmuutokset, myös liiallinen käsienpesu voi heikentää käsien ihoa ja tehdä siitä karheamman.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Organizacion Mundial de la Salud. Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS. 2012.
  • World Health Organization. Guía de la OMS sobre Higiene de Manos en la Atención de la Salud. World Heal Organ. 2009.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.