7 suositusta ikääntyvien käsien hoitamiseksi

· heinäkuu 20, 2018
Voiteiden hierominen ihoon ja aurinkosuojan käyttö ovat oleellisia asioita ikääntyvien käsien ihon hoidon kannalta ja ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemiseksi.

Käsien tulisi olla yksi niistä kehonosista, joiden huolenpito on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisten joukossa. Ikääntyviä käsiä on tärkeä hoitaa, sillä ne joutuvat jatkuvasti koetukselle. Käsien ihossa ja nivelissä näkyvät ja tuntuvat nopeasti ikääntymisen ja tiettyjen jatkuvien toimintojen vaikutukset.

Käsistä voi huolehtia monella tapaa. Jotkut kosmeettiset hoidot ovat hyvin tehokkaita, ja niissä käytetyt menetelmät ja hinnat vaihtelevat.

Tänään haluamme jakaa listan joistakin mahtavista kosmetiikkateollisuuden tarjoamista hoidoista. Näytämme myös joitakin vinkkejä tai tapoja, jotka voit ottaa osaksi päivittäistä kauneudenhoitorutiiniasi ja hidastaa näin käsien ikääntymistä hieman.

Kosmeettiset hoidot ikääntyville käsille

Hyvä vaihtoehto on kysyä neuvoa ihotautilääkäriltä tai muulta asiantuntijalta käsien ihon hoitoon liittyen. Asiantuntijan tekemien kokeiden perusteella voit selvittää, millainen hoito on paras juuri sinulle, riippuen ihotyypistäsi ja terveydestäsi.

ehkäise käsien ikääntyminen voiteilla

Mesoterapia

Tätä hoitoa käytetään tavallisesti kuiviin käsiin, joiden uurteet näkyvät selvästi ja vaativat kunnon kosteutusta. Tällaista hoitoa tarvitsevat yleensä nivelrikosta kärsivät ihmiset.

  • Mesoterapiassa käytetään homeopaattisia lääkkeitä, joissa on kemikaaliyhdisteitä ja vitamiineja. Ne elvyttävät ihokudosta ja kosteuttavat sitä syvältä.
  • Hoito stimuloi kollageenintuotantoa niin, että iho alkaa näyttää kirkkaammalta ja sen kimmoisuus palautuu.

Kemialliset kuorinnat

nainen ottaa naamion pois kasvoiltaan

Tässä hoidossa kädet kuoritaan erityisillä kemikaaleilla. Kuorintoja tehdään iholle, jossa on esimerkiksi läiskiä ja ryppyjä. Ajan myötä ihon pehmeys ja nuorekkuus palautuvat.

Täyteaineet

Tätä hoitoa annetaan erityisesti ohentuneelle käsien iholle, jonka läpi suonet näkyvät hyvin.

  • Täyteaineita laitetaan paikallis- tai yleisanestesiassa pistämällä käsiin hyaluronihappoa tai polylaktidihappoa.
  • Tällä menetelmällä saatavat tulokset ovat uskomattoman hyviä, sillä ihon paksuus palautuu huomattavasti.

Muita suosituksia käsien nuorentamiseen

Seuraavat suositukset ovat hyviä tapoja, jotka kannattaa ottaa osaksi päivittäisiä ihonhoitorutiineja. Ne ovat melko yksinkertaisia eivätkä vaadi kuin vähän pitkäjänteisyyttä.

Hieronta ennen nukkumaanmenoa

Nukkuessa keho menee rentoutumistilaan, jossa solut uudistuvat ja imevät itseensä ravintoaineita. Suosittelemme hieromaan ihoa esim. luonnollisia öljyjä sisältävillä voiteilla, jotta ne imeytyvät hyvin.

  • Hiero käsiä hellävaraisin pyörivin liikkein.

Suojaa kädet

ehkäise käsien ikääntyminen käyttämällä aurinkorasvaa

Ympäristön lämpötila on yksi eniten käsien kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Ota tavaksi suojata kädet levittämällä niihin kosteusvoidetta niin kylmällä kuin lämpimälläkin säällä. Aurinkovoiteen käyttäminen ennen ulosmenoa ja auringolle altistumista on erittäin tärkeää.

Käytä hyvää saippuaa, äläkä pese käsiä liikaa

Käsienpesu on päivittäinen asia, joten on oleellista käyttää oikeanlaista saippuaa käsien ihon kunnon mukaan. On tärkeää käyttää luonnollisia ainesosia, kuten kukkaöljyjä, aloe veraa, hunajaa, karitevoita tai kauraa sisältäviä saippuoita.

Vaikka käsienpesu on oleellista hyvän hygienian kannalta, vältä pesemästä niitä liikaa. Aivan kuten säänmuutokset, myös liiallinen käsienpesu voi heikentää käsien ihoa ja tehdä siitä karheamman.

  • Organizacion Mundial de la Salud. Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS. 2012.
  • World Health Organization. Guía de la OMS sobre Higiene de Manos en la Atención de la Salud. World Heal Organ. 2009.