Logo image
Logo image

7 luonnollista hoitokeinoa käsien niveltulehduksen hoitoon

2 minuuttia
Nivelreuma on kivulias ongelma joka ilmaantuu kun nivelrusto kuluu pois, aiheuttaen luiden yhteenhankautumisen. Turvonneet nivelet voidaan kuitenkin hoitaa luonnollisin keinoin..
7 luonnollista hoitokeinoa käsien niveltulehduksen hoitoon
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

 

Nivelreuma on erittäin kivulias terveysongelma joka ilmaantuu kun nivelrusto kuluu pois, aiheuttaen luiden yhteenhankautumisen. Ihmisillä, jotka kärsivät nivelreumasta, on tyypillisesti turvonneet nivelet ja monissa tapauksissa kipu estää heitä suorittamasta normaaleja päivittäisiä toimiaan.

Eräs kehonosa johon eniten vaikuttavat eri tyyppiset niveltulehdukset, ovat kädet. Kätesi työskentelevät joka päivä ja joskus ne joutuvat tiettyihin koettelemuksiin jotka voivat laukaista nivelruston hajoamisen. Hyvä uutinen on se, että niveltulehduksen oireita käsissä voidaan hoitaa luonnollisesti, mikä parantaa elämänlaatuasi ja ehkäisee kipua joka rajoittaa päivittäisiä toimiasi.

Risiiniöljy

Some figure

Useimmat ihmiset eivät tiedä että risiiniöljy on mainio keino vähentää kipua ja tulehdusta jota nivelreuma aiheuttaa käsissä. Tällä luonnollisella aineella on monia käyttötarkoituksia ja se sisältää risiinihappoa, aktiivista ainesosaa jolla on vahva antitulehduksellinen ja kipua lievittävä vaikutus, mikä auttaa myös epämukavuuden tunteeseen joka voi esiintyä jos sinulla on turvonneet nivelet. Hierontaa risiiniöljyn avulla suositellaan tehtäväksi kahdesti päivässä.

Toinen keino hyödyntää risiinöljyn hyödyt on lämmittää kaksi ruokalusikallista öljyä ja sekoittaa se tuorepuristettuun appelsiinimehuun. Juo joka aamu tyhjään mahaan kahden perättäisen viikon ajan ja huomaat eron. Muista ettei risiiniöljyä kannata käyttää liikaa, koska sillä saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia.

Sarviapilan siemenet

Useat tutkimukset ovat osoittaneet että sarviapilalla on antitulehduksellisia ja antioksidanttisia vaikutuksia jotka auttavat vähentämään niveltulehduksesta johtuvaa kipua vain muutamassa kuukaudessa. Sarviapilan siemenet tulisi lisätä kupilliseen vettä ja liottaa yön yli. Syö seuraavana päivänä siemenet tyhjään vatsaan ja heitä vesi pois. Saadaksesi parhaan tuloksen siemeniä tulisi käyttää muutamia kuukausia kerrallaan.

Kurkuma

Some figure

Yksi parhaista hoitokeinoista minkä tahansa kivun tai niveltulehdukseen liittyvien ongelmien lievittämiseen on kurkuma. Tällä mausteella on antitulehduksellisia, antiseptisia, antibakteerisia ja antioksidanttisia vaikutuksia ja auttaa jos sinulla on turvonneet nivelet.

Saavuttaaksesi sen hyödyt, sekoita teelusikallinen jauhettua kurkumaa sekä ruokalusikallinen hunajaa lasilliseen maitoa. Jos olet laktoosi-intolerantikko, kokeile kasvipohjaista juomaa tai voit tehdä seoksen veteen.

Oliiviöljy

Oliiviöljy sisältää oleokantaalia, aktiivista ainesosaa joka rajoittaa tulehdukseen liittyvien COX-1 ja COX-2 entsyymien aktiivisuutta. Ihmisillä, jotka käyttävät oliiviöljyä säännöllisesti, on pienempi riski kärsiä nivelreumasta tulevaisuudessa.

Vähentääksesi niveltulehduksesta johtuvaa kipua ja tulehdusta käsissäsi, suosittelemme käyttämään tätä öljyä hellän hieronnan yhteydessä. Parhaan tuloksen saadaksesi voit sekoittaa joukkoon hieman eteeristä laventeliöljyä ja lämmittää öljyn.

Hunaja ja kaneli

Some figure

Hunajan ja kanelin yhdistelmällä on lukuisia lääkinnällisiä ominaisuuksia ja yksi niistä on niveltulehduksen aiheuttamien kipujen ja tulehduksen vähentäminen. Kaneli sisältää antitulehduksellisia aineita ja antioksidantteja, ja hunaja on luonnollisesti antiseptinen.

Hyötyäksesi näistä molemmista ainesosista, sekoita 1,5 teelusikallista jauhettua kanelia ruokalusikalliseen hunajaa. Syö tyhjään vatsaan joka aamu vähentääksesi niveltulehduksen oireita ja laskea turvonneet nivelet.

Epsom-suola/karvassuola

Karvassuola on aina ollut suosittu valinta hoidettaessa niveltulehdukseen liittyviä toimintakykyä heikentäviä oireita. Karvassuola rentouttaa niveliä ja tuo helpotuksen tulehdukseen, jäykkyyteen ja kipuun.

Täytä kulho lämpimällä vedellä ja lisää kaksi kupillista Epsom-suolaa. Upota kätesi veteen 20 minuutiksi ja toista hoito kahdesti viikossa.

Omenaviinietikka

Some figure

Jopa niinkin edullinen ja tavallinen tuote kuin omenaviinietikka voi olla hyödyllinen hoidettaessa niveltulehduksen aiheuttamaa kipua ja tulehdusta käsissä. Sekoita yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa ja hieman hunajaa kupilliseen vettä ja juo aamuisin tyhjään vatsaan.

Toinen hyvä tapa hyötyä omenaviinietikan ominaisuuksista on sekoittaa yksi teelusikallinen jauhettua cayennepippuria kupilliseen lämmintä omenaviinietikkaa ja hieroa se käsiin. Anna imeytyä 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

 

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.