7 illallisvinkkiä painonpudotukseen

Illallinen on tärkeä ateria ja siihen tulee kiinnittää huomiota, sillä sen jälkeen kehomme ei enää käytä energiaa kalorien polttamiseen käydessämme nukkumaan. Olemme valmistaneet seitsemän illallisohjetta, joista tulee kylläiseksi ja jotka auttavat pudottamaan painoa.
7 illallisvinkkiä painonpudotukseen
Elisa Morales Lupayante

Reviewed and approved by liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Last update: 26 joulukuuta, 2022

Oletko päättänyt syödä terveellisesti, tasapainoisesti, ravinteikasta ja herkullista ruokaa ja haluat pudottaa samalla painoa, olematta nälkäinen? Tässä parhaat illallisvinkit viikon jokaiselle päivälle!

Ota aluksi kokeiluun nämä illallisvinkit ja voit jatkossa luoda lisää itsellesi sopivia aterioita, jotka ovat maukkaita ja täynnä tarvittavia ravintoaineita, ilman jauhoja ja haitallisia rasvoja!

Parhaat illallisvinkit painon pudottamiseen

Kun haluat pudottaa painoa olematta nälkäinen, ota avuksi nämä illallisvinkit. Kaikista aterioista illallinen on se, jonka takia paino yleensä nousee ja rasvaa kerääntyy vatsan ympärille. Emme yleensä käytä kaikkia päivän viimeisestä ateriasta tulevia kaloreita ja tämän tuloksena on energian varastoituminen kehoomme.

Tästä syystä meidän tulee valita illalliseksi raakoja tai kypsennettyjä kasviksia, helposti sulavia proteiineja ja hyviä rasvahappoja.

Tasapainoinen ravintoaineiden yhdistelmä kiihdyttää aineenvaihduntaa, jolloin poltamme enemmän kaloreita ja pystymme yöllä nukkumaan, lepäämään sekä palautumaan hyvin.

Onnistuaksemme tässä, tulee illallinen syödä ajoissa, ainakin noin kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos nälkä tulee ennen yötä, voit hyvin ottaa kupillisen teetä, lasillisen kasvisperäistä maitoa (kaura- tai mantelimaitoa) tai omenan tai päärynän.

parhaat illallisvinkit laihdutukseen

Entä jos jätän illallisen väliin?

Jos jätät illallisen väliin tai seuraat vähäkalorista ruokavaliota, teet tarpeettoman uhrauksen. Painonpudotus epäonnistuu pidemmällä aikavälillä ja nälkä koittaa seuraavan päivän alkaessa paljon suurempana. Elimistö vähentää energian käyttöä minimiin, varastoi kaiken tarpeellisen ja siirtyy selviytymistilaan.

Avain laihduttamiseen on tehdä oikeita valintoja ruoan suhteen, syömällä kohtuudella ja pitämällä kalorien määrä kohtuullisena. Lopputuloksena painonpudotus tapahtuu tehokkaasti ilman kärsimyksiä. Huomaat iloisia tuloksia jo viikossa!

7 illallisvinkkiä viikon jokaiselle päivälle

1. Maanantai: kasvissosekeitto herneillä

parhaat illallisvinkit: hernekeitto

Herneitä sisältävän kasvissosekeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana ja parhaan keiton saat aikaan, kun teet sen kauden aineksista. Kasvissosekeitto on terveellinen ja pitää kylläisenä. Keiton voi valmistaa omista suosikkikasviksista ja sen sivulla voi tarjota muitakin palkokasveja, joista saa lisää proteiinia ja kuituja.

Herneet ovat yksi parhaista palkokasveista, joita voi käyttää illallisen tekemiseen. Ne ovat herkullisen makuisia ja menevät ruoansulatusjärjestelmän läpi helposti.

2. Tiistai: gazpacho ja siipikarjaa

Gazpacho on kylmä, soseutettu kasviskeitto, joka on tehty tomaatista, kurkusta, paprikasta ja valkosipulista, ja on mainio etenkin kuumiin iltoihin, kun tarvitsemme viilennystä ja vitamiineja. Kevyt keitto sopii tarjoiltavaksi etenkin siipikarjan kanssa, kuten grillatun tai paistetun kanan tai kalkkunan kera.

Tämä ateria on myös helppo sulattaa ja sopii nautittavaksi etenkin kuntoilun jälkeen.

3. Keskiviikko: salaattia ja hummusta

parhaat illallisvinkit: hummus

Kikherneet ovat erittäin ravinnerikkaita palkokasveja. Kylmä hummusdippi sopii hyvin kasvisten ja salaatin rinnalle. Tämäkin ateria on helppo sulattaa, tosin joillekin kikherneet saattaavat aiheuttaa ilmavaivoja.

4. Torstai: kalaa ja grillattua ananasta

Kala on vähärasvainen eläinperäinen proteiini, mikä tekee siitä erittäin hyvän painonpudotukseen. Kalan voi paistaa uunissa yhdessä tai erikseen ananaspalojen kanssa, mistä tulee kevyt ja maukas ateria joka on helppo sulattaa.

5. Perjantai: kvinoa ja guacamole

helpot illallisvinkit: kvinoa

Kvinoassa on runsaasti proteiinia ja sopiikin siksi paremmin illallisaineeksi kuin muut viljat tai riisi. Suosittelemme nauttimaan kvinoaa avokadon kanssa, jossa on paljon vitamiineja, mineraaleja, kuitua ja hyviä rasvoja.

6. Lauantai: kikhernepitsa

Kukapa ei pitäisi pitsasta! Lauantai-illan herkuksi voit tehdä pitsan, mutta käytä pitsapohjan tekemiseen kikhernejauhoja. Näin saat terveellisemmän ateria, jossa on enemmän ravintoaineita kuin tavallisessa pitsassa.

7. Sunnuntai: vihersmoothie ja munakas

monipuolinen munakas

Sunnuntaina vuorossa on herkullinen munakas, jonka tekemiseen voit käyttää suosikkikasviksiasi. Illallinen voi olla näinkin helppo ja maukas! Käytä vihersmoothien tekemiseen 70 % vihreitä kasviksia ja 30 % hedelmiä sopivan makeuden ja ravintoaineiden saamiseen.

Lehtivihreä puhdistaa elimistöä ja näin tankkaat vitamiineja seuraavaa viikkoa varten.

It might interest you...
Miten aloittaa liikunta, kun on ylipainoa?
Askel Terveyteen
Read it in Askel Terveyteen
Miten aloittaa liikunta, kun on ylipainoa?

Liikunta kannattaa ehdottomasti kun on ylipainoa, ja tuloksia saadaan aikaan nopeastikin jos ruokavalion ja liikkumisen suhteen ollaan kurinalaisia...
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.