7 illallisvinkkiä painonpudotukseen

· toukokuu 19, 2018
Illallinen on tärkeä ateria ja siihen tulee kiinnittää huomiota, sillä sen jälkeen kehomme ei enää käytä energiaa kalorien polttamiseen käydessämme nukkumaan. Olemme valmistaneet seitsemän illallisohjetta, joista tulee kylläiseksi ja jotka auttavat pudottamaan painoa.

Oletko päättänyt syödä terveellisesti, tasapainoisesti, ravinteikasta ja herkullista ruokaa ja haluat pudottaa samalla painoa, olematta nälkäinen? Tässä viikon jokaiselle illalle helppo ja terveellinen illallisvinkki.

Voit aloittaa näillä vinkeillä ja jatkaa itseksesi luomalla itsellesi sopivia aterioita jotka ovat maukkaita ja täynnä tarvittavia ravintoaineita, ilman jauhoja ja haitallisia rasvoja.

Illallinen on avain painonpudotukseen

Kun haluat pudottaa painoa olematta nälkäinen, on siirrettävä katse illallisen valmistamiseen. Kaikista aterioista illallinen on se, jonka takia paino yleensä nousee ja rasvaa kerääntyy vatsan ympärille. Emme yleensä käytä kaikkia päivän viimeisestä ateriasta tulevia kaloreita ja tämän tuloksena on energian varastoituminen kehoomme.

Tästä syystä meidän tulee valita illalliseksi raakoja tai kypsennettyjä kasviksia, helposti sulavia proteiineja ja hyviä rasvahappoja. Tasapainoinen ravintoaineiden yhdistelmä kiihdyttää aineenvaihduntaa, jolloin poltamme enemmän kaloreita ja pystymme yöllä nukkumaan, lepäämään sekä palautumaan hyvin.

Onnistuaksemme tässä, tulee illallinen syödä ajoissa, ainakin noin kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos nälkä tulee ennen yötä, voit hyvin ottaa kupillisen teetä, lasillisen kasvisperäistä maitoa (kaura- tai mantelimaitoa) tai omenan tai päärynän.

Lue myös: Jooga-asentoja, jotka auttavat painonpudotuksessa

Entä jos jätän illallisen väliin?

Jos jätät illallisen väliin tai seuraat vähäkalorista ruokavaliota, teet tarpeettoman uhrauksen. Painonpudotus epäonnistuu pidemmällä aikavälillä ja nälkä koittaa seuraavan päivän alkaessa paljon suurempana. Elimistö vähentää energian käyttöä minimiin, varastoi kaiken tarpeellisen ja siirtyy selviytymistilaan.

Avain laihduttamiseen on tehdä oikeita valintoja ruoan suhteen, syömällä kohtuudella ja pitämällä kalorien määrä kohtuullisena. Lopputuloksena painonpudotus tapahtuu tehokkaasti ilman kärsimyksiä. Huomaat iloisia tuloksia jo viikossa!

7 ideaa koko viikolle

1. Maanantai: kasvissosekeitto herneillä

kasvissosekeitto

Herneitä sisältävän kasvissosekeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana ja parhaan keiton saat aikaan, kun teet sen kauden aineksista. Kasvissosekeitto on terveellinen ja pitää kylläisenä. Keiton voi valmistaa omista suosikkikasviksista ja sen sivulla voi tarjota muitakin palkokasveja, joista saa lisää proteiinia ja kuituja.

Herneet ovat yksi parhaista palkokasveista, joita voi käyttää illallisen tekemiseen. Ne ovat herkullisen makuisia ja menevät ruoansulatusjärjestelmän läpi helposti.

2. Tiistai: gazpacho ja siipikarjaa

Gazpacho on kylmä, soseutettu kasviskeitto, joka on tehty tomaatista, kurkusta, paprikasta ja valkosipulista, ja on mainio etenkin kuumiin iltoihin, kun tarvitsemme viilennystä ja vitamiineja. Kevyt keitto sopii tarjoiltavaksi etenkin siipikarjan kanssa, kuten grillatun tai paistetun kanan tai kalkkunan kera. Tämä ateria on myös helppo sulattaa ja sopii nautittavaksi etenkin kuntoilun jälkeen.

3. Keskiviikko: salaattia ja hummusta

hummus

Kikherneet ovat erittäin ravinnerikkaita palkokasveja. Kylmä hummusdippi sopii hyvin kasvisten ja salaatin rinnalle. Tämäkin ateria on helppo sulattaa, tosin joillekin kikherneet saattaavat aiheuttaa ilmavaivoja.

4. Torstai: kalaa ja grillattua ananasta

Kala on vähärasvainen eläinperäinen proteiini, mikä tekee siitä erittäin hyvän painonpudotukseen. Kalan voi paistaa uunissa yhdessä tai erikseen ananaspalojen kanssa, mistä tulee kevyt ja maukas ateria joka on helppo sulattaa.

5. Perjantai: kvinoa ja guacamole

annos quinoaa

Kvinoassa on runsaasti proteiinia ja sopiikin siksi paremmin illallisaineeksi kuin muut viljat tai riisi. Suosittelemme nauttimaan kvinoaa avokadon kanssa, jossa on paljon vitamiineja, mineraaleja, kuitua ja hyviä rasvoja.

Katso myös: Miten kiihdyttää aineenvaihduntaa laihduttamisen helpottamiseksi

6. Lauantai: kikhernepitsa

Kukapa ei pitäisi pitsasta! Lauantai-illan herkuksi voit tehdä pitsan, mutta käytä pitsapohjan tekemiseen kikhernejauhoja. Näin saat terveellisemmän ateria, jossa on enemmän ravintoaineita kuin tavallisessa pitsassa.

7. Sunnuntai: vihersmoothie ja munakas

koita illallisvinkkiä kananmunasta

Sunnuntaina vuorossa on herkullinen munakas, jonka tekemiseen voit käyttää suosikkikasviksiasi. Illallinen voi olla näinkin helppo ja maukas! Käytä vihersmoothien tekemiseen 70 % vihreitä kasviksia ja 30 % hedelmiä sopivan makeuden ja ravintoaineiden saamiseen. Lehtivihreä puhdistaa elimistöä ja näin tankkaat vitamiineja seuraavaa viikkoa varten.