6 täydellistä ruokaa polttamaan rasvaa pois

Sisällytä luettelemiamme ruokia ruokavalioosi tehostamaan rasvanpolttoa. Muista, että saat tuloksia sinnikkyydellä vasta jonkin ajan kuluttua, et välittömästi. Syö säännöllisesti ja kehosi polttaa rasvaa ja paino putoaa.
6 täydellistä ruokaa polttamaan rasvaa pois
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Ylipainoiset ihmiset tietävät hyvin minkälaista on taistella liikalihavuutta vastaan ja he tunnistavat ruokavalion tärkeyden painoa pudottaessa. On löydettävä tasapaino ruoan ja tapojen välillä, sillä ruokavalio on painonhallinnan selkäranka. Kokeile näitä vähäkalorisia ruokia polttamaan rasvaa, ne virkistävät aineenvaihduntaa ja tehostavat rasvanpolton prosessia.

Ymmärräthän, että kaikkein tärkeintä painon hallinnassa on että ruokavalio on tasapainoinen, jolloin saat riittävästi ravinteita etkä seuraa liian tiukkoja ohjelmia. Sellaisia ihmedieettejä ei ole olemassa jotka polttaisivat kaiken rasvan pois.

Kokeile avuksesi näitä vähäkalorisia ruokia polttamaan rasvaa

Jos lisäät tässä artikkelissa mainisemiamme ruokia ruokavalioosi, saat mahdollisesti muutaman kilon vähenemään ja parannat terveyttäsi ja muokkaat vartaloasi. Mitä ruokia ne ovat? Miksi ne ovat niin tehokkaita? Lue lisää niin kerromme!

1. Kaurapuuro

ruokia polttamaan rasvaa: kaurapuuro

Puurojen kuningas, kaurapuuro, on yksi täydellisisimpiä ruokia polttamaan rasvaa terveellisellä tavalla. Kauran ravintoaineet tehostavat rasvanpolttoa ja parantavat ruoansulatusta ja kaurapuurosta tulee hyvin kylläiseksi.

Kaurassa on paljon kuituja, jotka helpottavat suolen liikkeitä työntäen suolen sisältöä eteenpäin.

Korkea hiilihydraattipitoisuus tuottaa energiaa ja pitää aineenvaihdon virkeänä.

2. Greippi

ruokia polttamaan rasvaa; greippi

Greippi on tullut suosituksi ympäri maailman, koska sillä on aineenvaihduntaa edistäviä ominaisuuksia. Greipissä on vähän kaloreita ja paljon vettä, mikä auttaa rasvanpoltossa.

Greipissä on paljon A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka auttavat poistamaan varastoitunutta rasvaa kehosta.

Runsas kuitupitoisuus parantaa ruoansulatusta ja puhdistaa paksusuolta.

Muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi greippi parantaa kehon omaa insuliinivastetta. Insuliini vaikuttaa voimakkaasti painonnousuun.

3. Ristikukkaiset kasvikset

vihanneksia rivissä

Ristikukkaiset kasvikset ovat loistava valinta kenelle tahansa, joka haluaa vähentää painoaan ja syödä terveellisesti. Niissä on runsaasti elintärkeitä ravinteita, jotka virkistävät aineenvaihduntaa ja parantavat imusuonijärjestelmää sekä ruoansulatusta.

Runsas antioksidanttipitoisuus tekee ristikukkaisista kasviksista erinomaisia pitämään vapaiden radikaalien ja kolesterolin negatiiviset vaikutukset poissa.

Lisäksi runsas kuitupitoisuus auttaa pitämään kylläisenä ja vie ruoanhimon pois, sekä nopeuttaa ruoansulatusta. Kasviproteiini vahvistaa lihaksia ja parantaa fyysistä kuntoa.

4. Chia-siemenet

chia-siemenet polttavat rasvaa

Chia-siemenet ovat valloittaneet maailman niiden laihdutusta tukevien ominaisuuksien vuoksi. Ne eivät vie ylipainoa pois yhdessä yössä, mutta säännöllinen käyttö toki auttaa pääsemään eroon muutamasta ylimääräisestä kilosta.

Jokaisessa 28 grammassa chia-siemeniä on 12 g hiilihydraatteja ja 11 g kuituja. Niistä saa energian lisäksi kylläisen olon ja ne parantavat ruoan sulamista.

Syö chia-siemeniä aamulla niin parannat henkistä ja fyysistä kuntoasi ja vähennät välipalanälkää.

Niissä on myös hyviä rasvahappoja, jotka vähentävät kolesterolia.

5. Vihreä omena

ruokia polttamaan rasvaa: vihreät omenat

Vihreä omena on ollut kautta aikojen yksi suositelluimmista rasvaa polttavista ruoista. Korkeat ravintoarvot, korkea nestepitoisuus ja vähäinen kalorien määrä tekee vihreistä omenista täydellisen mihin vain ruokavalioon.

Vihreä omena on mainio hedelmä taistelemaan ylipainoa vastaan, sillä siinä on erittäin paljon C-vitamiinia, flavonoideja ja beetakaroteenia. Nämä ravintoaineet auttavat hajottamaan rasvaa ja parantamaan aineenvaihduntaa.

Vihreässä omenassa on kuitua, jota kutsutaan pektiiniksi. Tämä säätelee kehon pH-arvoa ja virkistää ruoan sulamista.

6. Selleri

sellerismoothie

Jos tavoitteenasi on polttaa varastoitunutta rasvaa pois, selleri on kasvis jota et halua jättää pois päivittäisestä ruokavaliostasi. Siinä on tulehdusta alentavia ominaisuuksia, se poistaa nesteitä ja puhdistaa elimistöä jotta pääset tavoitepainoosi.

Sellerissä on paljon C-vitamiinia, joka auttaa painonpudotuksessa, sillä se auttaa noradrenaliinin tuotannossa, joka rasvasoluja poistava hormoni.

Lisäksi sellerissä on hyvin vähän kaloreita mutta runsaasti kuituja, jotka jälleen kerran auttavat ruoansulatuksessa ja alentavat kolesteroliarvoja.

Muista olla sisukas ja kärsivällinen laihduttaessasi. Tuloksia saat kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti ja liikut riittävästi. Pidä listan ruoat vakituisesti ruokalistallasi ja pääset eroon ylimääräisestä rasvasta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Älä syö näitä kuutta ruokaa illalla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Älä syö näitä kuutta ruokaa illalla

Mitä ruokaa Illalla ja yöllä ei kannata syödä? On eräitä ruokia joiden ruoansulatusta hidastavat vaikutukset voivat vaikuttaa ikävällä tavalla nukk...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Au Yeung F., Jovanovski E., Jenkins AL., Zurbau A., et al., The effects of gelled konjac glucomannan fibre on appetite and energy intake in healthy individuals: a randomised cross over trial. Br J Nutr, 2018. 119 (1): 109-116.
  • Keshavarz SA., Mostafavi SA., Akhondzadeh S., Reza M., et al., Omega 3 supplementation effects on body weight and depression among dieter women with co morbidity of depression and obesity compared with the placebo: a randomized clinical trial. Clin Nutr ESPEN, 2018. 25: 37-43.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.