6 täydellistä ruokaa polttamaan rasvaa pois

· heinäkuu 29, 2018
Sisällytä luettelemiamme ruokia ruokavalioosi tehostamaan rasvanpolttoa. Muista, että saat tuloksia sinnikkyydellä vasta jonkin ajan kuluttua, et välittömästi. Syö säännöllisesti ja kehosi polttaa rasvaa ja paino putoaa.

Ylipainoiset ihmiset tietävät hyvin minkälaista on taistella liikalihavuutta vastaan ja he tunnistavat ruokavalion tärkeyden painoa pudottaessa. Toden totta on löydettävä tasapaino ruoan ja tapojen välillä, sillä ruokavalio on painonhallinnan selkäranka. Sellaisia ihmedieettejä ei ole olemassa jotka polttaisivat kaiken rasvan pois, mutta on olemassa vähäkalorisia ruokia, jotka virkistävät aineenvaihduntaa ja tehostavat prosessia.

Ymmärräthän, että kaikkein tärkeintä painon hallinnassa on että ruokavalio on tasapainoinen, jolloin saat riittävästi ravinteita etkä seuraa liian tiukkoja ohjelmia.

Jos lisäät tässä artikkelissa mainisemiamme ruokia ruokavalioosi, saat mahdollisesti muutaman kilon vähenemään ja parannat terveyttäsi ja muokkaat vartaloasi. Mitä ruokia ne ovat? Miksi ne ovat niin tehokkaita? Lue lisää niin kerromme!

1. Kaurapuuro

kaura polttaa rasvaa

Puurojen kuningas, kaurapuuro, on yksi täydellisistä ruoista auttamaan pudottamaan painoa terveellisellä tavalla. Kauran ravintoaineet tehostavat rasvanpolttoa ja parantavat ruoansulatusta ja kaurapuurosta tulee hyvin kylläiseksi.

Kaurassa on paljon kuituja, jotka helpottavat suolen liikkeitä työntäen suolen sisältöä eteenpäin.

Korkea hiilihydraattipitoisuus tuottaa energiaa ja pitää aineenvaihdon virkeänä.

Lue myös: 5 syytä ylipainoon, jotka eivät liity ruokaan

2. Greippi

greippi polttaa rasvaa

Greippi on tullut suosituksi ympäri maailman, koska sillä on aineenvaihduntaa edistäviä ominaisuuksia. Greipissä on vähän kaloreita ja paljon vettä, mikä auttaa rasvanpoltossa.

Greipissä on paljon A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka auttavat poistamaan varastoitunutta rasvaa kehosta.

Runsas kuitupitoisuus parantaa ruoansulatusta ja puhdistaa paksusuolta.

Muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi greippi parantaa kehon omaa insuliinivastetta. Insuliini vaikuttaa voimakkaasti painonnousuun.

3. Ristikukkaiset kasvikset

vihannekset polttavat rasvaa

Ristikukkaiset kasvikset ovat loistava valinta kenelle tahansa, joka haluaa vähentää painoaan ja syödä terveellisesti. Niissä on runsaasti elintärkeitä ravinteita, jotka virkistävät aineenvaihduntaa ja parantavat imusuonijärjestelmää sekä ruoansulatusta.

Runsas antioksidanttipitoisuus tekee ristikukkaisista kasviksista erinomaisia pitämään vapaiden radikaalien ja kolesterolin negatiiviset vaikutukset poissa.

Lisäksi runsas kuitupitoisuus auttaa pitämään kylläisenä ja vie ruoanhimon pois, sekä nopeuttaa ruoansulatusta. Kasviproteiini vahvistaa lihaksia ja parantaa fyysistä kuntoa.

4. Chia-siemenet

chia-siemenet polttavat rasvaa

Chia-siemenet ovat valloittaneet maailman niiden laihdutusta tukevien ominaisuuksien vuoksi. Ne eivät vie ylipainoa pois yhdessä yössä, mutta säännöllinen käyttö toki auttaa pääsemään eroon muutamasta ylimääräisestä kilosta.

Jokaisessa 28 grammassa chia-siemeniä on 12 g hiilihydraatteja ja 11 g kuituja. Niistä saa energian lisäksi kylläisen olon ja ne parantavat ruoan sulamista.

Syö chia-siemeniä aamulla niin parannat henkistä ja fyysistä kuntoasi ja vähennät välipalanälkää.

Niissä on myös hyviä rasvahappoja, jotka vähentävät kolesterolia.

5. Vihreä omena

vihreät omenat polttavat rasvaa

Vihreä omena on ollut kautta aikojen yksi suositelluimmista rasvaa polttavista ruoista. Korkeat ravintoarvot, korkea nestepitoisuus ja vähäinen kalorien määrä tekee vihreistä omenista täydellisen mihin vain ruokavalioon.

Vihreä omena on mainio hedelmä taistelemaan ylipainoa vastaan, sillä siinä on erittäin paljon C-vitamiinia, flavonoideja ja beetakaroteenia. Nämä ravintoaineet auttavat hajottamaan rasvaa ja parantamaan aineenvaihduntaa.

Vihreässä omenassa on kuitua, jota kutsutaan pektiiniksi. Tämä säätelee kehon pH-arvoa ja virkistää ruoan sulamista.

Kokeile tätä: 7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan

6. Selleri

sellerismoothie

Jos tavoitteenasi on polttaa varastoitunutta rasvaa pois, selleri on kasvis jota et halua jättää pois päivittäisestä ruokavaliostasi. Siinä on tulehdusta alentavia ominaisuuksia, se poistaa nesteitä ja puhdistaa elimistöä jotta pääset tavoitepainoosi.

Sellerissä on paljon C-vitamiinia, joka auttaa painonpudotuksessa, sillä se auttaa noradrenaliinin tuotannossa, joka rasvasoluja poistava hormoni.

Lisäksi sellerissä on hyvin vähän kaloreita mutta runsaasti kuituja, jotka jälleen kerran auttavat ruoansulatuksessa ja alentavat kolesteroliarvoja.

Muista olla sisukas ja kärsivällinen laihduttaessasi. Tuloksia saat kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti ja liikut riittävästi. Pidä listan ruoat vakituisesti ruokalistallasi ja pääset eroon ylimääräisestä rasvasta.