6 syytä, miksi seksistä nauttiminen ei onnistu

Älä ylianalysoi tai stressaa tätä asiaa. Seksistä nauttiminen edellyttää rentoutumista – muutoin siitä ei pysty nauttimaan täysillä.
6 syytä, miksi seksistä nauttiminen ei onnistu

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Seksi ei aina ole niin yksinkertaista kuin miltä vaikuttaa, sillä monet eri tekijät voivat vaikuttaa seksistä nauttimiseen. Tiedätkö, mitkä nämä tekijät ovat? Tässä artikkelissa paneudumme tarkemmin siihen, miksi seksistä nauttiminen ei aina onnistu.

Miksi seksistä nauttiminen ei onnistu?

Seksi nähdään asiana, josta pitäisi nauttia täysin siemauksin joka kerta. Todellisuudessa seksi ei tyydytä ihan joka kerta. Miksi?

Useat eri tekijät voivat vaikuttaa kykyyn nauttia seksistä. Yksi syy voi olla hermostuneisuus tai stressi. Stressi on yleensä se pääasiallinen syy, miksi joku ei kykene nauttimaan seksistä, mutta myös monet muut tekijät voivat vaikuttaa nautintoon seksin aikana. Alla niistä muutamia.

Paineet kumppanin miellyttämisestä

Seksistä nauttiminen on vaikeaa, jos tuntee ahdistusta kumppanin miellyttämisestä

Jotta seksistä voisi nauttia täysillä kumppanin kanssa, parisuhteessa tulisi unohtaa ahdistus ja tabut.

Saatat tuntea painetta kumppanin miellyttämisestä niinkin paljon, että se aiheuttaa stressiä ja estää seksistä nauttimisen. Tässä tapauksessa on muistettava, että oma nautintosi on aivan yhtä tärkeä kuin kumppanisikin ja ansaitset yhtä paljon huomiota kuin hänkin.

Seksistä nauttiminen voi vaikeutua myös siksi, että haluaisit kokeilla jotain uutta ja erilaista sängyssä, mutta et ole vielä keskustellut siitä kumppanisi kanssa joko häpeästä tai siitä pelosta, että kumppanisi torjuu ideasi tai fantasiasi. Asia on kuitenkin niin, että jos et ilmaise toiveitasi toiselle, et tyydytä omia halujasi ja se luo stressiä suhteen sisällä.

Oli syy mikä tahansa, seksistä nauttiminen vaatii rentoutumista. Tästä syystä tabut ja stressaaminen kannattaa unohtaa ja muistaa keskittyä myös omaan nautintoon.

Älä unohda jakaa ajatuksiasi ja toiveitasi kumppanisi kanssa. Kuinka seksistä nauttiminen onnistuisi, jos ette ensin puhu siitä mikä teitä kiihottaa ja tyydyttää eniten?

Epävarmuus

Voi olla, että et pidä tietyistä osista kehossasi tai olet epävarma niiden suhteen. Et ehkä halua kumppanisi koskettavan niitä ja pyrit näyttämään vain niitä kehonosia, joista olet itsevarmempi. Olet ehkä epävarma erityisesti silloin, kun valot ovat päällä.

Tämä liittyy edelliseen kohtaan. Kuinka seksistä nauttiminen voisi onnistua, jos et kykene rentoutumaan? On parasta unohtaa epävarmuudet, stressi ja ahdistus seksin aikana. Seksistä nauttiminen on helpompaa, kun tunnet olosi itsevarmaksi ja hyväksi.

Emättimen kuivuus

Emättimen kuivuus voi vaikeuttaa seksistä nauttimista

Joillakin naisilla esiintyy emättimen kuivuutta erityisesti tietyissä elämänvaiheissa. Liukuvoiteiden tai geelien käyttö voi auttaa.

Joillakin naisilla esiintyy emättimen kuivuutta, vaikka he olisivat seksuaalisesti kiihottuneita. Tämä on normaalia tietyissä elämänvaiheissa, erityisesti vaihdevuosien tai imetyksen aikana. Tähän ongelmaan voi käyttää liukuvoiteita, ja näin seksikin on nautinnollisempaa.

Pakkomielle orgasmista

Joskus ihmiset ovat pakkomielteisiä orgasmin saamisen suhteen, millä voi olla haitallinen vaikutus seksistä nauttimiseen. Se johtaa stressaamiseen ja siihen, että orgasmi jää saamatta. Kuten tästäkin voi nähdä, seksistä nauttimisen päävihollinen on stressi.

Vaikka orgasmin saaminen on tietysti nautinnollinen asia, on parempi rentoutua ja nauttia kaikista muista seksin aiheuttamista miellyttävistä tuntemuksista, kuin stressata orgasmin saamisesta.

Emätinkouristus

Seksistä nauttiminen edellyttää rentoutumista

Kipu yhdynnän aikana on ongelma, josta tulisi keskustella gynekologin kanssa.

Emätinkouristus on naistenvaiva, joka johtuu emätintä ympäröivien lihasten tahattomasta supistelusta. Emätin voi kaventua ja aiheuttaa kipua yhdynnän aikana.

Emätinkouristuksen syyt voivat olla fyysisiä (esimerkiksi endometrioosi) tai psyykkisiä (masennus, ahdistus, traumat). Oli syy mikä tahansa, siitä tulisi keskustella gynekologin kanssa, joka voi neuvoa oikeanlaisen hoidon.

Anorgasmia naisilla

Tämä on yksi vaiva, joka voi vaikeuttaa seksistä nauttimista. Anorgasmiasta on kyse silloin, kun stimulaatiosta ja seksuaalisesta halusta huolimatta nainen ei pysty saamaan orgasmia. Vaikka se voi johtua tietystä vaiheesta vaihdevuosien aikana, asia voi olla paljon monimutkaisempikin.

Ongelman syy voi olla huonossa seksuaalikasvatuksessa ja siinä, ettei henkilö tunne omia halujaan ja kehoaan. Se voi liittyä myös stressiin ja ahdistukseen, ja se on yleistä esimerkiksi masennusta sairastavilla ihmisillä.

Lopuksi

Kuten tästä voi nähdä, useimmiten kyvyttömyys nauttia seksistä liittyy stressiin. Tästä syystä on tärkeää keskustella avoimesti kumppanin kanssa ja tuntea olonsa rentoutuneeksi, turvalliseksi ja hyväksi parisuhteessa.

Seksi on nautinnollista, ja seksistä nauttiminen täysillä voi olla tärkeää hyvinvoinnin kannalta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi

Tässä artikkelissa esittelemme viisi vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi - jatka siis lukemista, niin saat tietää lisää aiheesta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.