6 luonnollista voidetta psoriasiksen hoitoon

Jotta saisit parhaat tulokset psoriasiksen oireiden lievityksessä näillä luonnollisilla voiteilla, ne tulisi aina yhdistää tasapainoiseen ruokavalioon.
6 luonnollista voidetta psoriasiksen hoitoon
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tällä kertaa haluamme kertoa psoriasiksesta. Psoriasis on krooninen ihosairaus joka kehittyy silloin, kun iholle kertyy liikaa kuolleita ihosoluja. Sen oireisiin kuuluvat läikät, joiden kohdalla iho on paksu, ja samoin oireita ovat punoitus ja hilseilevät kohdat.

Psoriasiksen hoitoon on olemassa myös luonnollisia hoitokeinoja ja esittelemme muutaman niistä tämän päivän artikkelista. Jatka siis lukemista, mikäli etsin luonnollista lääkettä psoriasiksen hoitoon!

Tässä artikkelissa kerromme eräistä parhaista luonnollisista voiteista tämän psoriasiksen hoitoon. Luonnolliset voiteet ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia silloin, kun ongelmana on psoriasis!

Mikä psoriasis oikein on, ja miksi se kehittyy?

psoriasiksen hoito luonnollisilla voiteilla

Psoriasis on tulehtuneisuutta aiheuttava ja krooninen ihon sairaus, joka tuottaa haavaumia iholla. Se ei ole tarttuva sairaus, mutta se voi olla perinnöllistä, ja sitä on enemmän miehillä kuin naisilla.

Psoriasista ilmenee pääasiassa selässä, vatsassa, päänahassa, polvissa ja kyynärpäissä.

Se voi kehittyä missä vaiheessa tahansa, vaikka se onkin yleisempää 20-55 vuoden iässä. Se alkaa lievillä oireilla, ja tämä on ihmisen autoimmuniteettiin liittyvä sairaus.

Mahdolliset syyt psoriasiksen syntyyn ovat hyvin monet:

Usko tai älä, ruokavalio voi olla hyvin tärkeä asia, kun tilannetta halutaan parantaa.

Päivittäisen ravinnon tulee psoriasiksen kohdalla sisältää seuraavia tuotteita:

 • kasvikset
 • hedelmät
 • kaura
 • pavut
 • lohi tai makrilli (kaksi kertaa viikossa)

Siinä tapauksessa, että et syö kalaa, voit sen sijaan valita öljyt tai pellavansiemenet.

On myös hyvin tärkeää juoda vähintään lasillinen vettä kahden tunnin välein, jotta voisit pitää kehosi vapaana myrkyllisistä aineista, jotka aiheuttavat tulehtuneisuutta.

 • Vältä sellaisia ruokia kuten kana, punainen liha ja maitotuotteet, sillä ne sisältävät proteiineja, jotka ovat maksalle vaikeita käsiteltäviä.
 • Pikaruoka, sokerit ja paistetut ruoat ovat myös huonoja tuotteita psoriasiksen kannalta.

Luonnolliset voiteet psoriasiksen hoitoon

Ennen kuin aloitat minkään hoidon kanssa, on tärkeää tietää, että tähän tilaan ei ole olemassa mitään varsinaista parannuskeinoa. Voit kuitenkin tehdä monia asioita oireiden vähentämiseksi tai kuoriutuneen ihon parantamiseksi nopeammin.

Jos kärsit psoriasiksesta ja luonnollinen lievytys kiinnostaa, kannattaa kokeilla seuraavia reseptejä! Ota siis muistiin seuraavat kotitekoiset voiteet:

1. Aloe vera

aloe vera psoriasiksen hoitoon

Tämä tuote on tietysti aivan listan kärjessä. Se saa siis ensimmäisen palkinnon psoriasista hoitavien luonnollisten tuotteiden listalla, ja kyseessä on oikea supertuote myös monen muunkin ihon häiriön hoidossa.

Aloe veran geelillä on monia loistavia ominaisuuksia psoriasiksen lievitystä koskien, sillä se on tulehtuneisuutta torjuva tuote, joka virkistää silloin, kun ihon kuoriutuminen aiheuttaa suurta kutinaa.

Jotta voisit välttää satuttamasta itseäsi raapiessasi, on hyvä idea laittaa hiukan tätä geeliä iholle useamman kerran päivässä.

On vieläkin parempi, jos voit pitää geelin jääkaapissa, jotta saisit helpotusta kylmyydestä laittaessa sitä ihollesi.

Jos siis jo omistat aloe vera -kasvin kotonasi, kannattaa leikata sen varresta palanen aina silloin, kun tarvitset apua psoriasiksen oireiden hoitoon.

2. Karvaskurkku

Tämä kasvi tarjoaa suuret hyödyt terveyttä ajatellen, ja se sopii ihanteellisesti niille, joilla on psoriasis. Sitä kannattaa nauttia vastustuskyvyn voimistamiseksi, kuten myös tulehtuneisuuden lievittämiseksi.

Siitä voidaan valmistaa kotitekoista voidetta, jota kannattaa todella kokeilla, sillä se on hyvin tehokas apu oireiden hillitsemiseksi.

Valmistus on helppo: kuori yksi karvaskurkku, keitä se ja tee siitä pyreetä. Kun tahna on vielä lämmintä, laita sitä niille alueille, joita haluat hoitaa. Anna sitten vaikuttaa 20 minuutin ajan ennen kuin poistat sen lämpimällä vedellä.

3. Banaani

banaania psoriasiksen hoitoon

Banaani on loistava apu tämän ihohäiriön hoidossa, ja sitä on myös erittäin helppo käyttää. Voit ottaa banaaninkuoren ja hieroa sen sisäpuolella psoriasiksen aiheuttamia haavaumia, tai sitten voit helposti valmistaa voiteen murskaamalla kypsän banaanin haarukalla.

Ota tahnaa ja jätä se vaikuttamaan hoidettaville ihoalueille 15 minuutin ajaksi. Tämän kuluttua huuhtele se pois lämpimällä vedellä.

4. Ruokasooda

Tämä on loistava tuote psoriasiksen aiheuttaman kutinan ja ihon kuoriutumisen vähentämiseksi. Sen kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, ja sitä kannattaa käyttää vain hellävaraisesti, sillä muuten tuloksena voi olla ihon ärtyminen.

Tarvittavat ainekset

 • 3 ruokalusikallista ruokasoodaa
 • n. 50 ml vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Laita ruokasooda kulhoon, ja lisää sekaan hitaasti vesi (sen tulisi olla huoneenlämpöistä).
 • Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi, jota sitten laitat varovaisesti ihon hilseileviin kohtiin.
 • Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja sitten huuhtele pois vedellä. Jos huomaat mitään polttavaa tunnetta, pese kuitenkin seos pois jo aiemmin.
 • Kuivaa iho lopuksi hellävaraisesti puuvillapyyhkeellä.

5. Chilipippuri

Tämä aines, jota käytetään yleensä ruokien maustamiseen, voi olla myös erittäin kätevä apu psoriasiksen hoidossa.

Se sisältää aktiiviainetta nimeltään kapsaisiini, joka vähentää kipua estämällä hermopäätteitä. Tässä tapauksessa se myös vähentää tulehtuneisuutta, punoitusta ja ihon kuoriutumista.

 • Voit löytää chiliuutetta luontaistuotekaupoista. Valmista tahna tästä chiliuutteesta ja vedestä, tai sitten murskaa punainen chili morttelissa ja sekoita veteen saadaksesi valmistettua samanlaisen tahnan.
 • Laita sitten tahnaa alueille, joita haluat hoitaa, ja anna vaikuttaa kymmenen minuutin ajan.

6. Pellevansiemen

pellavansiemenet psoriasiksen hoitoon

Pellavansiemen sisältää eteerisiä öljyjä, joilla on loistavia tulehtuneisuutta torjuvia kykyjä. Voit käyttää kasvin siemeniä valmistaaksesi hyvin tehokkaan voiteen psoriasiksen lievitykseen.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista pellavansiemeniä
 • n. 50 ml vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Murskaa siemenet hyvin morttelissa niin, että saat niille jauhemaisen koostumuksen. Jos haluat hypätä tämän vaiheen yli, voit myös ostaa valmista pellavansiemenjauhetta kaupasta.
 • Lisää vesi pikkuhiljaa, jotta saat valmistettua tasaisen tahnan.
 • Laita sitä niille alueille, joilla on psoriasista, ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan.
 • Huuhtele sitten pois lämpimällä vedellä.

Haluatko lievittää psoriasista luonnollisesti? Jos kärsit kyseisestä sairaudesta, kokeile näitä kuutta tehokasta luonnollisista aineksista valmistettua voidetta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.