Logo image
Logo image

Banaanin hyöty: 6 helppoa ja kekseliästä tapaa käyttää banaania

3 minuuttia
Etsitkö loistavia reseptejä banaanien hyödyntämiseksi uusilla tavoilla? Tällä kertaa kerromme eräistä parhaimmista ratkaisuista, joten jatka lukemista!
Banaanin hyöty: 6 helppoa ja kekseliästä tapaa käyttää banaania
Viimeisin päivitys: 01 maaliskuuta, 2019

Banaanin hyöty on monesti unohdettu. Huolimatta siitä, että banaaneilla on huono maine, ne eivät itse asiassa ole lihottavia. Sen sijaan ne ovat erittäin ravitsevaa ruokaa, jota suositellaankin osaksi päivittäisiä aterioita, mikäli halutaan elää terveellisesti.

Banaanin hyöty tulee käytetyksi parhaiten kun sen nauttii, ja nauttimiseksi ei tarvita mitään erityistä käsittelyä. Tämä hedelmä onkin yksi parhaista vaihtoehdoista silloin, kun olet liikkeellä.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa parhaista vaihtoehdoista banaanien loistavien hyötyjen saamiseksi kuuden yksinkertaisen ja ainutlaatuisen vinkin avulla.

Jos siis olet tämän hedelmän ystävä, jatka lukemista ja valitse mieleisesi reseptit – nauti banaanin lukuisista hyödyistä uusilla tavoilla!

Banaanin hyöty ja ominaisuudet

Banaani on herkullinen hedelmä, josta kaiken ikäiset ihmiset voivat nauttia ensinnäkin sen maun ansioista, mutta myös siksi, että se on helppoa ruokaa mihin aikaan tahansa.

Se on luonnollista ravintoa, jossa on runsaasti hiilihydraatteja ja kuitua, mutta kuitenkin vain vähän rasvaa.

Tämän vuoksi saatkin tästä hedelmästä runsaasti energiaa ilman, että tuloksena olisi painonnousua. Banaani on käytännössä katsoen terveellisin makea tuote, jota voit kaupoista löytää.

Banaanissa on myös runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia. Näiden ravinteiden ansiosta banaani on erinomainen superruoka lapsille ja urheilijoille.

Moniin banaanien hyötyihin kuuluvat sen seuraavat vaikutukset kehossa:

 • korkean verenpaineen aleneminen
 • lihaskramppien lievittyminen
 • nesteen kertymisen vähentyminen
 • närästyksen lievittyminen
 • hermoston säätelyn tehostuminen

6 tapaa hyötyä kätevästi banaanista

Seuraavassa on eräitä kekseliäitä ja yksinkertaisia ideoita, jotta voisit nauttia banaania päivittäin monilla eri tavoilla ja saada irti banaanin hyöty.

1. Valmista pirtelösi banaanin kera – teet niiden koostumuksesta kermaisemman sekä lisäät ravinteita

Hedelmäsmoothiet ovat paljon parempia banaanin kanssa, sillä näin teet niistä paksumpia ja koostumukseltaan kermaisempia ilman, että joutuisit kuitenkaan käyttämän maitotuotteita tai muita sellaisia tuotteita, jotka eivät ole kovin terveellisiä.

 • Lisäksi banaanilla on voimakas maku, joka mahdollistaa sen, että muiden ainesten (kuten sellerin tai tuoreen pinaatin) lisääminen käy päinsä. Näin voit tehdä smoothiesta terveellisemmän ilman, että maun herkullisuudesta joudutaan tinkimään.
 • Kokeile banaanin ja puhtaan kaakaon yhdistämistä, jotta saisit terveellisen ja herkullisen suklaapirtelön.

 

 
Some figure

2. Niissä on vähemmän sokeria kuin monissa muissa tuotteissa

Banaaneista saadaan runsaasti makeutta mihin tahansa reseptiin, ja siten voidaan vähentää sokerin määrää ilman, että maku kärsii.

Voit yhdistää niitä luonnollisiin makeuttajiin, kuten steviaan, vaahterasiirappiin tai kookossokeriin. Näin voit välttää sitä, että joudut lisäämään tavallista sokeria leipomuksiisi.

3. Vähemmän jauhoja ja kananmunia

Jos pidät kotitekoisista kakuista, kannattaa kokeilla osan jauhoista korvaamista banaanilla. Jo tämä pieni muutos tulee tuottamaan ruoansulatuksen kannalta paremman ja kosteamman lopputuloksen.

Banaani on myös loistava vaihtoehto niille, jotka eivät siedä gluteenia, kuten myös niille, joilla on vaikeuksia käsitellä tiettyjä hiilihydraatteja.

Hyvin kypsä banaani voidaan muhentaa ja käyttää sitten kananmunan korvaamiseksi leivottaessa. Tämä on myös loistava vaihtoehto vegaaneille, jotka eivät nauti ollenkaan sellaisia tuotteita, jotka ovat peräisin eläimistä.

4. Pika-aamiaiset

Haluatko nopean, herkullisen ja hyvän aamiaisen? Kokeile kotitekoisia banaanipannukakkuja!

Tarvittavat ainekset yhtä annosta varten

 • 1 kypsä bananai
 • 1 kananmuna
 • Hunajaa (valinnainen aines)
 • Hilloa, suklaata tai maapähkinävoita pannukakkujen lisukkeeksi

Toimi näin

 • Vatkaa kananumuna hyvin haarukan tai vispilän avulla.
 • Lisää banaani, ja käytä haarukkaa muhentaaksesi sen hyvin.
 • Vaikka banaani onkin jo valmiiksi makeaa, voit halutessasi käyttää hiukan hunajaa.
 • Paista taikinaa pannulla siten kuin tekisit lettuja valmistaessasi. Käytä hiukan öljyä ja kuumenna molemmat puolet, kunnes koostumus on kunnolla paistunut ja pehmeä.
 • Kun pannukakut ovat valmiit, voit lisätä niiden kylkeen haluamasi lisukkeet ja nauttia ne silloin, kun ne vielä ovat kuumat.
Some figure

5. Kuivattu banaani mihin aikaan tahansa päivästä

On hyvin helppoa valmistaa maistuva välipala siten, että leikkaat banaanin hyvin ohuiksi viipaleiksi ja paistat sen sitten alhaisessa lämmössä, noin 40º asteessa, kunnes viipaleet kuivuvat ja muuttuvat hyvin rapeiksi.

Tämä vie noin tunnista kahteen tuntiin, mutta lopputuloksena on välipala, joka on valmis syötäväksi mihin aikaan päivästä tahansa. Tämä auttaa vähentämään haluasi syödä liikaa epäterveellisiä makeisia.

6. Banaanisorbetti

Jos sinulla on käytössäsi tehosekoitin tai kovatehoinen mikseri, me suosittelemme ehdottomasti bananaanisorbetin valmistamista, sillä tämä on hyvin nopea ja helppo herkku.

 • Pakasta kypsä banaani, ja sitten soseuta se tehosekoittimessa, kunnes koostumus on kermainen ja tasainen, kuten sorbetilla.
 • Voit lisätä sekaan useita muitakin aineksia, kuten esimerkiksi kanelia tai kaakaojauhetta.

Oletko jo kuullut näistä luovista tavoista käyttää banaania ruoanlaitossa? Hyvää ruokahalua – kokeile kaikkia reseptejä ja ala nauttia banaanista monella erilaisella tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.