Logo image
Logo image

5 vinkkiä oheneville hiuksille

2 minuuttia
Vahvistaaksesi hiuksiasi sisältäpäin, sinun täytyy syödä tasapainoisesti ja välttää paistettuja ja prosessoituja ruokia. Paikalliset tuotteet voivat auttaa hiustenlähdön hoitamisessa. 
5 vinkkiä oheneville hiuksille
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hiustenlähtö on yleisin hiusten ongelmista sekä miehillä että naisilla, aiheuttaen huolta ja vaikuttaen ulkonäköön. Se voi olla myös merkki siitä, että jokin ei ole kehossa oikealla mallilla. Lue yleisimmät syyt mitkä aiheuttavat hiustenlähdön, sekä luonnollisia hoito-ohjeita tähän ongelmaan!

Kuinka ehkäiset hiustenlähdön luonnollisesti

Hiustenlähdön pysäyttäminen ja uuden kasvun tukeminen on melkein mahdoton saavutus, joka vaatii paljon huomiota ja hoitoja. Hiustenlähdöstä kärsivät ihmiset ovat jatkuvasti metsästämässä uusia hoitotapoja, sillä kaikki tietävät että pää täynnä terveitä hiuksia on suuri osa fyysistä viehättävyyttä.

Vaikka toiset ovat onnistuneet täysin hiustenlähdön hoitamisessa, toiset etsivät tapoja “naamioida” hiustenlähdön jotta se ei vaikuttaisi niin kovasti heidän ulkonäköönsä. Haluatko oppia muutaman jipon?

Leikkaa ja stailaa

Some figure

Ihmisten, joilla on pitkät hiukset ja jotka kärsivät hiustenlähdöstä, tulisi harkita tyylinsä muuttamista ja valita keskipitkä tai lyhyt hiustyyli. Mitä lyhyempi leikkaus, sitä helpompi sille on antaa enemmän volyymia ja sen epätodennäköisemmin hiukset tippuvat pois.

Pitkät hiukset painavat enemmän ja niillä on tapana pudota helpommin. Pixie-tyyli on yksi suositelluimmista tyyleistä tällä kaudella.

Hiustyyli

Ilman epäilystäkään hiustyylillä on avainasema ohenevien hiusten kätkemisessä, sillä se voi antaa vaikutelman runsaudesta ja korjata sitä niin, että se peittää ne alueet missä hiustenlähtö on näkyvämpää.

Yksi jippo on tehdä hiusten jakaus sivulle keskijakauksen sijaan.

Mikäli etsit hienostuneempaa hiustyyliä, voit luottaa vanhoihin klassikoihin. Mutta jos olet luovampi, voit käyttää hiuspantoja ja muita asusteita hiusten asetteluun sinne missä tarvitset niitä kaikista eniten. 

Väri

Some figure

Värit, joissa on vahvoja kemikaaliyhdisteitä, voivat pahentaa ohenevia hiuksia ja aiheuttaa vakavia vahinkoja päänahkasi terveydelle. On kuitenkin olemassa joitakin värejä jotka naamioivat ongelmaa paremmin eivätkä ole niin haitallisia hiuksille.

Perussääntönä, tummemmat sävyt kuten ruskea ja musta tekevät yleensä hiustenlähtöongelmista selkeämpiä. Raidat ovat hyviä näissä tapauksissa, sillä ne leikittelevät volyymilla ja hiusvärin luonnollisilla vaihteluilla.

Parhaat värit ovat vaaleahkoja, mutta varo vetyperoksidia sisältäviä tuotteita.

Hiusten pidennykset

Tämä jippo on yksi kaikista suosituimmista naisten keskuudessa joilla on vähän hiuksia, sillä se on nopein ja tehokkain tapa hankkia kuohkea kuontalo.

Pidennysten ongelma on se, että ne ovat melkein aina huomattavissa ja tarvitsevat värjäystä tullakseen samanvärisiksi muiden hiusten kanssa. Ne voivat olla myös liian kallis vaihtoehto monille.

Hoitoja oheneville hiuksille

Some figure

Ohenevien hiusten naamiointi ei tarkoita sitä, että sinun tulisi unohtaa hoidot jotka ravitsevat hiuksia ja ehkäisevät hiustenlähtöä.

Markkinoilla on useita eri merkkisiä ja laatuisia tuotteita eri hintaluokissa. Jos taas etsit luonnollisia ratkaisuja, tässä on hyvä hoito jonka avulla ehkäiset hiustenlähdön:

Ainekset

Ohjeet

  • Sekoita manteli-, risiini-, ja kookosöljy yhteen.
  • Lisää sitten eteerinen laventeliöljy ja E-vitamiinikapseleiden sisältö.
  • Kaada sekoitus lasipulloon ja säilytä kuivassa paikassa.

Käyttö

  • Ota vähän seosta ja hiero hellästi päänahkaan sormenpäilläsi.
  • Toista tätä hoitoa päivittäin ennen nukkumaanmenoa, ja anna vaikuttaa yön yli. 

Ota avuksesi nämä ohjeet, niiden avulla pysäytät hiustenlähdön!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
  • Rahman Mat Amin, A., Abu Bakar, R., & Jaafar, R. (2014). 27-30-Article The Effectiveness of Coconut Oil Mixed With Herbs To Promote Hair Growth. International Journal of Ethics in Engineering & Management Education Website: www.ijeee.in.
  • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (1999). Effect of coconut oil on prevention of hair damage. Part 1. Journal of the Society of Cosmetic Chemists.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.