5 tapaa trimmata vyötäröä tehokkaammin

· maaliskuu 10, 2018
Liikunta, ruokavalio ja kohdennetut hieronnat ovat kaikki tärkeitä asioita, jos haluat vaikuttaa vyötärösi linjoihin. Tässä artikkelissa annamme muutamia loistavia neuvoja tämän tavoitteen saavuttamiseksi, joten jatka lukemista, jos asia pyörii mielessäsi!

Naiset ovat usein hyvin kiinnostuneita vartalonsa linjoista, ja moni pyrkii pitämään ruokavalionsa tasapainossa sekä huolehtii kehostaan muutenkin.

Sellainen päivittäinen rutiini, johon kuuluvat terveellinen ruoka ja liikunta, on tästä huolimatta usein vaikeasti ylläpidettävä asia, sillä nykyajan elämänrytmi ei aina jätä sille tilaa.

Yksi vaikeimmista alueista muokattavaksi ja hoidettavaksi on vyötärösillä se on pääasiallinen rasvan kerryttäjä kehossa. Se onkin se alue, jolla painon kertyminen on kaikkein helpoimmin huomattavissa.

Moni nainen ajattelee, että on välttämätöntä mennä kuntosalille, jotta kehon linjoja voitaisin muokata miellyttävämmäksi, mutta tämä on täysin väärä luulo. Suurin osa hyvästä arkipäivän rutiinista voidaan nimittäin tehdä kotoa käsin.

Jos et ajan vähäisyyden vuoksi harrasta tällä hetkellä liikuntaa säännöllisesti, kannattaa aloittaa näiden tekniikoiden kanssa kotona. Näin voit kiinteyttää vyötärösi aluetta sekä hoikistaa sitä.

Jatka siis lukemista ja liity seuraamme, jos omanakin tavoitteenasi on vyötärölinjan kaventaminen terveellisin keinoin!

Liikkeet vyötärön trimmaamiseksi tehokkaasti

On olemassa loputon määrä niksejä ja tekniikoita jotka ovat avuksi vyötärön muokkaamisessa, ja nämä koskevat niin liikuntaa, ruokavaliota kuin sellaisia kotireseptejä, jotka ovat hyvä lisä muihin aktiviteetteihin.

Lue aiheesta lisää: Haluatko saada senttejä pois vyötäröltäsi? Tee näitä liikkeitä

1. Hula hula

Yksi vähän tunnettu tekniikka vyötärön trimmauksessa on hulavanteen käyttö. Tämä väline voi kyllä näyttää lasten hupivehkeeltä, mutta itse asiassa se on kuitenkin erinomainen apu kyseisen alueen muokkaamiseksi.

Sen käytön hyödyt ovat suuret siksi, että hauskanpidon lisäksi voit kohdistaa tekemäsi liikkeet juuri vartalosi keskiosaan.

Hyvä tapa tämän rutiinin tekemiseksi on tanssia hulavanteen kanssa viiden minuutin ajan (vanteen tulisi liikkua vyötärön ympärillä).

Voit myös käyttää 2-3 hulavannetta, jotta voisit lisätä tämän harjoitteen tehokkuutta.

2. Tanssi

parit tanssivat

Tanssi on yksi kaikkein täysipainoisimmista harjoitteista keholle. Se auttaa vähentämään rasvaa sekä pitää vartalon kiinteänä ja liikkuvana.

Tanssitunnit tai esimerkiksi salsan, swing-tanssin tai minkä tahansa mieleisen tyylin harrastaminen auttaa sinua polttamaan niitä rasvakertymiä, joita niin usein on juuri vatsan alueella.

Tällä tavalla pystyt tekemään vyötäröstäsi erottuvamman.

3. Kohdennetut harjoitteet vyötärölle

Hyvä tapa aloittaa tämän alueen muokkaus on tehdä sellaisia liikkeitä, jotka ovat juuri alueeseen kohdistettuja. Eräitä tehokkaimmista harjoitteista ovat seuraavassa kuvaamamme liikkeet – kokeile itse ja huomaa niiden teho!

Vatsalihakset

Vatsaharjoitteiden tekeminen painojen avulla auttaa muokkaamaan tätä aluetta. Voit käyttää tässä apuna joko palloa tai painoja, ja toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 • Makaa maassa siten, että käsivartesi ovat venytettyinä ja pidät käsissäsi painoja.
 • Koukista jalkojasi hiukan, ja aseta selkäsi 45 asteen kulmaan.
 • Pidä tämä asento ja käännä sitten vyötäröäsi ilman, että koukistat käsivarsiasi.

Varpaiden koskettaminen

Tämä liike perustuu venyttämiseen ja notkeuteen.

 • Seiso suorassa ja avaa jalkasi.
 • Vasemmalla kädelläsi kosketa vasemman jalkasi varpaita, ja tee sitten päinvastainen liike.
 • Tee tätä harjoitetta 20 toiston sarjassa.

Käännöt

Paras tapa harjoittaa vyötäröä on tehdä kääntöjä, jotka kohdistuvat juuri tähän alueeseen.

 • Erinomainen vaihtoehto on laittaa putki tai keppi niskan taakse. Pidä sitä sitten paikoillaan käsien avulla.
 • Näin voit paremmin tehdä hallittuja kääntöjä, ja niitä tulisi toistaa ainakin 25 kertaa, jotta voisit muokata vyötäröäsi tehokkaasti.

Uinti

Tässä tapauksessa teemme ”uintia” kuivalla maalla.

 • Makaa maassa kasvot alaspäin suunnattuina, ja venytä käsivartesi ja jalkasi.
 • Aloita liikuttamaan jalkojasi ja käsivarsiasi samalla tapaa kuin tekisit uidessasi.
 • Suositellaan, että tätä tehdään noin 30 sekunnin ajan, levätään viiden sekunnin ajan, ja sitten aloitetaan taas uudestaan.

Lue aiheesta lisää: 4 keinoa kapeamman vyötärön saavuttamiseksi

4. Hoikistavat hieronnat vyötärölle

liian isot housut

Tämän alueen hieronta on erittäin tehokas keino vyötärön muokkaamiseksi. On tarjolla monia hoikistavia voiteita, jotka on tarkoitettu kyseisen vaikutuksen tehostamiseksi, ja ne voivat olla hyvä apu.

Kaikkein parasta olisi hieroa tätä aluetta kolme kertaa viikossa, ja mieluiten hieronta tulisi tehdä aamuisin ennen kuin alat harrastaa liikuntaa.

Yksi hyvä neuvo, joka auttaa tavoitteen saavuttamiseksi, on lisätä hieronnan tehoa siten, että hieronnan jälkeen peität alueen muovikelmulla ja jätät sitten voiteen vaikuttamaan 40 minuutin ajaksi.

5. Kotihoidot ja -reseptit

Lopuksi kerromme vielä muutamista kotihoidoista, joiden avulla voit hoikistaa vyötärön aluetta.

Nämä vinkit ovat täydellinen lisä päivittäisiin liikuntarutiineihisi, ja ne auttavat polttamaan kehossa olevaa turhaa rasvaa.

Juo seuraavia juomia:

 • kaksi litraa vettä joka päivä
 • lasillinen vettä (200 ml) sitruunamehun kera tyhjään vatsaan nautittuna
 • vihreää teetä kolme kertaa päivässä
 • lasillinen porkkanamehua (200 ml) ennen jokaista ateriaa.

Näillä neuvoilla etenet terveellisesti kohti hoikempaa vyötärölinjaa, joten jos kaipaat tehostusta, ota suosituksemme mukaan päivittäiseen arkeesi!