5 luonnollista ratkaisua hiusten kasvun nopeuttamiseen

Moni haluaa hiustensa kasvavan nopeammin, mutta harva tietää kuinka se onnistuu. On olemassa ainesosia ja valmisteita sekä tiettyjä toimenpiteitä, jotka voivat edistää hiusten kasvua luonnollisesti ilman kemikaaleja.
5 luonnollista ratkaisua hiusten kasvun nopeuttamiseen
Karla Henríquez

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Hiusten kasvun nopeuttaminen voi osoittautua melko turhauttavaksi tehtäväksi. Monet naiset kokeilevat kaikenlaisia pillereitä, hoitoja ja rohtoja, ja jotkut menevät jopa niinkin pitkälle, että he luottavat “ihmekonsteihin” saadakseen hiuksensa kasvamaan nopeammin. Toiset valitsevat hiustenpidennykset tai päättävät leikata hiuksiaan reilusti. Tässä artikkelissa esittelemme viisi luonnollista keinoa hiusten kasvun nopeuttamiseen.

Vaikka hiuksia voikin olla vaikea saada kasvamaan, hiusten kasvun nopeuttamiseen on mahdollista vaikuttaa. On kuitenkin välttämätöntä pitää hiukset terveinä ja ravittuina juurista latvoihin. Näin niihin ei ilmesty kaksihaaraisia.

Kun hiukset kasvavat terveinä, ne pysyvät vahvempina kaikenlaisia ulkoisia tekijöitä kuten aurinkoa, vettä sekä hiustenkuivainten ja -suoristimien ja esimerkiksi hiusvärien kemikaalien aiheuttamia haittoja vastaan. Onneksi on olemassa monia kotikonsteja, jotka eivät vaurioita hiuksia, ja joiden ainesosat löytyvät jo valmiina jääkaapista tai ruokakomerosta.

Jaamme seuraavaksi viisi luonnollista ratkaisua hiusten kasvun nopeuttamiseen.

5 luonnollista ratkaisua hiusten kasvun nopeuttamiseen

1. Oliiviöljy

Oliiviöljyä voi käyttää hiusten kasvun nopeuttamiseen.

Oliiviöljyä on käytetty jo antiikin Kreikan ajoista asti sen uskomattomien kauneutta ja terveyttä edistävien ominaisuuksien ansiosta. Se on äärimmäisen hyödyllinen hiuksille. Levitä sitä hiuksiin, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele sitten pois. Oliiviöljyllä on monia hyötyjä, mukaan lukien seuraavat:

 • Nopeuttaa hiusten kasvua korkean E-vitamiinipitoisuutensa ansiosta.
 • Se tunnetaan uudistavista ominaisuuksistaan. Sen lisäksi, että se auttaa hiuksia kasvamaan, se auttaa myös uudistamaan hiussäikeitä. Tämä on ihanteellista ihmisille, joilla on käsittelystä vaurioituneet tai kuivat hiukset.
 • Lisää kollageenia suuren C-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Tästä syystä se auttaa vahvistamaan ohuita hiuksia. Sen sisältämä A-vitamiini edistää emosolujen tuotantoa ja uudistumista.

2. Päivittäinen harjaaminen

Hiusten harjaaminen on yhtä tehokasta kuin mikä tahansa muu kotikonsti. On suositeltavaa harjata hiuksia hitaasti kolme kertaa päivässä. Jos harjaus on nopeaa ja huolimatonta, tapahtuu päinvastainen. Joitakin päivittäisen harjaamisen hyödyistä ovat:

 • Ehkäisee takkuja, kihartumista tai kähertymistä.
 • Stimuloi hiussäikeitä edistämällä uusien hiusten syntymistä.

3. Perunamehu

Perunamehu auttaa nopeuttamaan hiusten kasvua.

Perunamehulla on hiusten kasvua nopeuttavia ominaisuuksia. Joitakin sen hyödyistä ovat:

 • Vahvistaa päänahkaa ja hiussäikeitä.
 • Ehkäisee hiustenlähtöä.
 • Edistää uusien hiusten syntymistä.

Valmistus

1. Pese ja kuori perunat.
2. Leikkaa ne pieniksi palasiksi.
3. Laita perunat mehustimen läpi ja ota mehu talteen. 
4. Jos sinulla ei ole mehustinta, laita perunat tehosekoittimeen ja sekoita. Älä huoli, jos seos on hyvin paksua. Lisää hieman vettä.
5. Siivilöi muussi puhtaaseen astiaan käyttämällä musliinikangasta. Tämä erottaa siitä perunamehun, joka sitten levitetään hiuksiin.
6. Levitä mehu hiuksiin ja hiero päänahkaa pyörivin liikkein.
7. Anna vaikuttaa 20 tai 30 minuuttia.
8. Huuhtele runsaalla vedellä.

4. Sipulimehu

Sipuleilla on monia hyötyjä terveydelle. Niitä voidaan käyttää palovammojen hoitoon sekä elimistön energian lisäämiseen. Niiden hyödyt hiuksille ovat mm. seuraavat:

 • Ehkäisevät hiustenlähtöä.
 • Tekevät hiuksista vahvemmat ja kiiltävämmät.
 • Lisäävät verenkiertoa rikkipitoisuutensa ansiosta.
 • Lisäävät kollageenintuotantoa.
 • Eivät aiheuta mitään sivuvaikutuksia (allergioita).

Valmistus

1. Keitä vettä, jossa on sipulia.
2. Anna veden kiehua muutaman minuutin ajan, jotta sipulin mineraalit vapautuvat.
3. Anna jäähtyä.
4. Ota sipulinpalat pois.
5. Huuhtele hiukset keitinvedellä.
6. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
7. Pese pois normaalilla shampoollasi.

5. Kanamunanaamio

Valmista hiusnaamio kananmunasta.

 

Kananmunat sisältävät A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä rautaa, sinkkiä ja magnesiumia. Tästä syystä niistä valmistetuista naamioista saa loistavia hyötyjä hiuksille, muun muassa:

 • Ne auttavat nopeuttamaan hiusten kasvua.
 • Ne edistävät osaltaan hiusten uudistumista ja uusien hiuksien syntyä johtuen sisältämästään suuresta määrästä biotiinia (B8-vitamiinia) ja proteiineja.

Valmistus

1. Vatkaa kananmunat niin, että keltuainen ja valkuainen sekoittuvat.
2. Lisää hieman öljyä (omavalintaista).
3. Sekoita.
4. Levitä seosta kaikkialle päänahkaan (vain hiusten juuriin).
5. Anna vaikuttaa 3-5 minuuttia.
6. Huuhtele vedellä.
7. Pese hiukset normaalilla shampoollasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.