Logo image
Logo image

5 helppoa käsityötä vaahtomuovista

3 minuuttia
Vaahtomuovi on materiaalia, josta voi askarella monia hyödyllisiä ja käytännöllisiä käsitöitä. Tässä artikkelissa annamme joitakin helppoja vinkkejä.
5 helppoa käsityötä vaahtomuovista
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaahtomuovi on hauska materiaali, josta voi tehdä helppoja, hyödyllisiä ja käytännöllisiä käsitöitä. Yleisesti ottaen sitä käytetään lasten askartelussa, mutta sitä käytetään myös pöytäkoristeiden tekemiseen sekä koulujen tai muiden paikkojen koristeluun.

Vaahtomuovia on hyvin helppo käyttää, joten voit tehdä monia askarteluja jopa käyttämättä liimaa.

Tässä artikkelissa esittelemme 5 helppoa käsityötä vaahtomuovista. Ne eivät vaadi paljon työtä, mutta lopputuloksena on todella hienoja tuotteita.

Opettele pari helppoa käsityötä vaahtomuovista

Monissa tapauksissa tarvitset lähinnä vaahtomuovia ja saksia. Ja emme tietenkään saa unohtaa luovuutta ja taiteellisuutta. Joten laita askartelupöytäsi valmiiksi ja rakenna nämä taideteokset nopeasti ja helposti.

Vaahtomuovista tehdyt kevätkukat

Some figure

Näiden kukkien tekemiseen et tarvitse muotteja tai liimaa. Ne on hyvin helppo tehdä ja tulet olemaan todella tyytyväinen niihin. Voit muuttaa esittelemiämme vaiheita tehdäksesi erilaisia kukkia.

Tarvitsemasi materiaalit

 • Kynä
 • Sakset
 • Huopapallot
 • Varrastikut
 • Vaahtomuovi (useita värejä)
 • Vapaavalintainen: tarranauha eri väreissä kukan varren tekemiseksi

Työvaiheet

 1. Piirrä haluamasi kukan muoto vaahtomuoville.
 2. Leikkaa irti kaksi erikokoista ympyrää kahdessa eri värissä. Näistä kahdesta ympyrästä tulee kukan keskusta.
 3. Kasaa kukka laittamalla kaksi ympyrää välikkäin ja lävistä ne keskeltä varrastikulla.
 4. Laita huopa- tai muovipallo kukan keskiosan päähän. 
 5. Antaaksesi enemmän volyymia terälehdille, taivuta ne kohti keskustaa painamalla ja lämmön avulla.
 6. Jos haluat, voit koristella tikun tarranauhalla tai maalata sen kestomaalilla.

Vaahtomuovista tehdyt nuket ja eläimet

Tämä on klassinen vaahtomuovista tehty käsityö. Voit tehdä mitä eläinhahmoja, oikeita tai kuvitteellisia. Vaahtomuovista tehdyt suositut hahmot ja eläimet ovat hienoja ja helpompia tehdä kuin kuvitteletkaan.

Tässä on kyse mielikuvituksen käytöstä ja luovuudesta. On monia tyylejä, joita voit käyttää. Yksi mielestämme hyödyllisimmistä tekniikoista eläinten tai hahmojen tekemiseksi on jäljitellä hahmon värejä, joita siihen tarvitaan.

Voit esimerkiksi tehdä suloisia pieniä leppäkerttuja mustan ja punaisen vaahtomuovin avulla. Tai miten olisi pieni ampiainen mustasta ja keltaisesta vaahtomuovista?

Mikäli aiot juhlia lasten syntymäpäiväjuhlia, joissa on on jokin teema, tee teeman mukaisia makeispusseja tai hahmoja. Jos sinulla on aikaa ja omistautumista, voit tehdä jopa kolmiulotteisia nukkeja.

Syntymäpäiväkortit vaahtomuovista

Some figure

Syntymäpäiväkorttien tekemisessä vaahtomuovista on se hyvä asia, että voit antaa vapaat ohjat mielikuvitukselle. Voit tehdä niistä erikokoisia tai jopa käyttää suosittuja hahmoja. Tietenkin voit myös kirjoittaa vaahtomuovilla “hyvää syntymäpäivää” tai “tervetuloa juhliini”.

Korttien tekeminen vaahtomuovista on hyvin helppoa johtuen materiaalin monipuolisuudesta. Sitä voidaan leikata, liimata, taivuttaa, muokata lämmön avulla ja neuloa. Joten seuraavan kerran kun menet syntymäpäiville, tee oma korttisi sen sijaan että ostaisit sellaisen kaupasta. 

Se on paljon hauskempaa ja persoonallisempaa.

Kirjaimet ja muodot

Jotta lapset oppisivat aakkoset hauskalla tavalla, he voivat tehdä vaahtomuovista kirjaimia ja muotoja. Tee jokaiselle kirjaimelle sellaisen esineen muoto, joka alkaa sillä kirjaimella. Samalla tavalla voit myös tehdä perusmuotoja, kuten timantteja, sydämiä, perhosia tai munia. Leikkaa vain niiden muotoisia paloja.

Voit käyttää kirjaimia myös seinän koristeluun nimelläsi, vauvan huoneeseen, syntymäpäiväjuhliin ja niin edelleen. Ei ole mitään rajoituksia kaikkiin luoviin asioihin, joita voit rakentaa. 

Kumileimasin

Some figure

Sinun ei tarvitse mennä kauppaan ostaaksesi hauskoja leimasimia sinulle ja lapsellesiVoit tehdä ne itse helposti vaahtomuovista. Sinun tarvitsee vain leikata hyvin määritelty muoto ja mikäli haluat, voit suunnitella jotain sen sisäpuolelle. Tarvitset vain mustetta leimasimeen.

Jos haluat, voit myös leimata useita kuvioita vessapaperi- tai talouspaperirullaan ja sinulla on erittäin monipuolinen leimarulla. Kokeile sitä, se on hyvin suloista, helppoa ja hauskaa. Voit käyttää leimojesi pohjana pientä puukeppiä. Laitat vain leimasimen kiinni toiseen päätyyn ja se on siinä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Carlson, J. D., & Jolly, M. R. (2000). MR fluid, foam and elastomer devices. Mechatronics. https://doi.org/10.1016/S0957-4158(99)00064-1

Tasdemirci, A., Tunusoglu, G., & Güden, M. (2012). The effect of the interlayer on the ballistic performance of ceramic/composite armors: Experimental and numerical study. International Journal of Impact Engineering. https://doi.org/10.1016/j.ijimpeng.2011.12.005

Hirase, T., Inokuchi, S., Matsusaka, N., & Okita, M. (2015). Effects of a Balance Training Program Using a Foam Rubber Pad in Community-Based Older Adults: A Randomized Controlled Trial. Journal of Geriatric Physical Therapy. https://doi.org/10.1519/JPT.0000000000000023


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.