16 tapaa koristella ilmapalloilla

Ilmapalloilla koristeleminen on hauskaa ja niitä voi käyttää monin eri tavoin. Niistä saa aikaan iloisen ja juhlallisen tunnelman tapahtumaan kuin tapahtumaan. Aloitetaan juhlat!
16 tapaa koristella ilmapalloilla

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Oletko yrittänyt miettiä, miten voisit koristella juhlapaikan ilmapalloilla persoonallisella tavalla niin, että koristelu jää vieraiden mieleen?

Juhliin tullaan muutenkin kuin vain tapaamaan ihmisiä ja pitämään hauskaa. Juhlien järjestäjänä voit näyttää luovuutesi, kädentaitosi ja tuoda esille oman tyylisi.

Syntymäpäiväjuhlissa ja muissa juhlissa on yleensä paljon koristeita, mukaan lukien ilmapalloja. Aikaisemmin ilmapalloja käytettiin tuomaan väriä ja täyttämään tyhjiä paikkoja tuomaan juhlan ja ylenpalttisuuden tuntua. Ajan myötä ilmapalloja aloitettiin käyttämään mihin vain juhliin koristeina. Ilmapalloja tehdään nykyään monia eri malleja ja kokoja.

Käymme tässä artikkelissa läpi useita mahtavia ideoita, jotta voit koristella ilmapalloilla illanvietot ja juhlat. Voit olla varma, että työsi huomataan, ja että monet haluavat ottaa itsestään kuvan hauskojen ilmapallojen vieressä.

Ilmapallokoristeluideoita

1. Katto

voit koristella ilmapalloilla katon

Yllätä juhlasankari ja vieraat peittämällä katto ilmapalloilla. Osta paljon erivärisiä ilmapalloja ja täytä ne heliumilla. Solmukohtaan voit lisätä serpentiiniä ja ilmapallojen sisälle voit täyttövaiheessa lisätä juhliin tarkoitettua paperisilppua, joka pallon räjähtäessä lentää hiljalleen maahan tuoden taianomaista juhlan tuntua tilaan.

2. Donitsit

donitsi-ilmapallot

Donitsit eivät ole enää tarkoitettu vain lapsille. Niitä käytetään koristamaan jopa laukkuja ja vaatteita, sillä niistä tulee leikkisä, raikas ja nykyaikainen olo. Donitsit ovat muodikkaita aikuisillakin. 

Ole trendikäs ja koristele donitsi-ilmapalloilla. Valitse värit, jotka sopivat muuhun juhlakoristeluun. Voit laittaa donitsi-ilmapalloja yhteen paikkaan, jolloin ne erottautuvat muista koristeista. Tai voit käyttää ainoastaan donitsipalloja koko juhlaan.

3. Valokuvia

voit koristella ilmapalloilla ja valokuvilla

Yksi erikoinen idea on laittaa valokuvia roikkumaan ilmapalloihin. Juhlasankari varmasti liikuttuu tästä ideasta kun näkee valokuvia ja muistoja tulee mieleen. Ilmapalloja voi laittaa juhlatilan kulmaan tai vaikka juhlasankarin sängyn päälle.

4. Glitteri

hileitä ilmapalloissa: voit koristella ilmapalloilla näinkin

Ilmapalloilla koristelua voi tehostaa koristelemalla ilmapalloja glitterillä. Glitteri tekee palloista erikoisia ja erittäin juhlavia. Juhlat saavat elegantin ja loistokkaan vivahteen kimaltavista ilmapalloista.

5. Maaliroiskeet

maaliroiskeita ilmapalloissa

Yksivärisiä ilmapalloja voi koristella maaliroiskeilla, mikä tekee niistä hauskan ja modernin näköisiä. Värivalinnalla on vaikutusta: vaikutelmasta tulee joko hauska tai hienostunut. Saat elegantin tyylin valitsemalla kullanruskeaa, pronssia ja kultaa sateenkaaren värien sijaan.

6. Ulkona

voit koristella ilmapalloilla ulkojuhlat

Voit käyttää ilmapalloja myös ulkoilmajuhliin. Muista käyttää painoja ja kiinnityksiä ilmapalloissa! Ulkojuhlat ovat ihania auringonpaisteessa!

7. Kuviolliset

kuviolliset ilmapallot

Jos suunnittelet kuvankauniita ja loisteliaita juhlia, valitse ilmapalloja joissa on joitain kuvioita, esim. palloja, viivoja tai tähtiä. Kuviolliset ilmapallot sopivat hyvin lastenjuhliin.

8. Tikkarin muotoiset

tikkari-ilmapallot

Muuta ilmapallot jättisuuriksi tikkareiksi! Sido ilmapallo tikkuun ja päällystä läpinäkyvällä sellofaanilla. Nämä ovat ehdoton suosikki lastenjuhlissa. Kiinnitä hauskannäköiset tikkari-ilmapallot ulos pihalle juhla-alueen reunoille.

9. Seinällä

voit koristella ilmapalloilla seinän

Värikkäitä ilmapalloja voi kiinnittää etenkin vaalean sävyisille seinille, josta ne tulevat upeasti esille. Suosittelemme valitsemaan erivärisiä ilmapalloja ja täyttämään niistä erikokoisia palloja, jolloin saat enemmän syvyyttä seinäilmapallokoristeeseen.

10. Karkkikoriste

voit koristella ilmapalloilla tarjoilut

Täytä muutama ilmapallo heliumilla ja laita ne kiinni karkkikoriin tai juhlapöydän keskikoristeeseen. Näin lisäät ilmapalloilla karkkiteemaa. Tämä tyyli tekee juhlista söpöt ja persoonalliset.

11. Läpinäkyvät

konfettia ilmapalloissa

Läpinäkyviin ilmapalloihin voi lisätä juhlavaa paperisilppua. Vieraasi ovat varmasti yllättyneitä nähdessään värikkäitä konfetteja ilmapallojen sisällä. Läpinäkyvät ilmapallot sopivat tähän kaikkein parhaiten, koska niiden sisälle näkee hyvin. Sisälle voi laittaa konfettia, viestejä, lahjoja tai pieniä leluja.

12. Muotoja

ilmapallokirjaimet

Kirjaimet ovat hyvin suosittuja nykyisin, ja niillä voi esimerkiksi onnitella juhlasankaria. Ilmapalloja saa myös eläimenmuotoisia, kirjaimia, numeroita, sydämiä ja muita muotoja.

13. Yhdistä kankaiden kanssa

ilmapallot katossa

Yhdistä ilmapalloja kankaisiin ja luot erittäin juhlallisen koristeen ja ilmapiirin. Käytä niitä yhdessä ja saat vaikuttavia tuloksia. Valitse mieleisen värisiä kankaita ja laita ne yhteen ja ripusta keskelle kattoa. Lisää samanvärisiä ilmapalloja saadaksesi täydellisen yhdistelmän.

14. Sateenkaari

ilmapallot sateenkaaren muodossa

Voit koristella ilmapalloilla isojakin tiloja! Käytä pitkiä ilmapalloja sateenkaaren luomiseen ja laita päätyihin valkoisia ilmapalloja pilviksi. Tämä on hyvin värikäs ja iloinen, sekä persoonallinen luomus.

15. Pylväs

ilmapallot pylvään muodossa

Valitse värikkäitä ilmapalloja ja rakenna niistä pylväs kiinnittämällä pallot yhteen. Aseta ilmapallopylväs näkyvään paikkaan, jotta kaikki näkevät sen.

16. Lasten teemat

Mikki Hiiri -ilmapallot

Valitse lapsesi juhliin hänen suosikkihahmostaan tehtyjä ilmapalloja. Jotkut klassikkopiirretyt ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi lasten mieleen sukupolvesta toiseen. Niistä voi tehdä asetelman tai pitää niitä erikseen. Yllä Disneyn suosittu Mikki Hiiri -ilmapalloasetelma.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.