4 ruokayhdistelmää, jotka helpottavat painonpudotusta

Ota selvää herkullisista ja ravitsevista ruokayhdistelmistä, jotka helpottavat painonpudotusta. Tulet varmasti pitämään niistä!
4 ruokayhdistelmää, jotka helpottavat painonpudotusta

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Painonpudotuksessa on omat haasteensa, sillä se vaatii muutoksia päivittäisiin elintapoihin. Ensimmäinen haaste on valita oikeanlaisia ruokia, sillä sen lisäksi että ruuan tulee olla terveellistä, sen pitää myös olla sellaista, josta pidät. Tässä artikkelissa esittelemme neljä ruokayhdistelmää, jotka helpottavat painonpudotusta.

Tulet huomaamaan, että on mahdollista syödä terveellisesti ja pudottaa painoa. Ja mikä parasta, nämä ruokayhdistelmät auttavat tehostamaan aineenvaihduntaa sekä vähentämään rasvan määrää kehossa. Yritä sisällyttää nämä ruokayhdistelmät ruokavalioosi jättäen pois rasvaiset, teollisesti valmistetut sekä vähemmän terveelliset ruoka-aineet.

4 ruokayhdistelmää, jotka helpottavat painonpudotusta

1. Kana ja chili

Ensimmäinen painonpudotusta helpottava ruokayhdistelmä yhdistää edullisen proteiinin lähteen tuliseen mausteeseen.

Jo pieni määrä kanaa saa olon tuntumaan kylläiseksi sekä auttaa edistämään lihasten kasvua. Jotta painonnousulta voitaisiin välttyä, kannattaa suosia vähärasvaisimpia osia, kuten kanan rintapaloja.

Tietyt ruokayhdistelmät helpottavat painonpudotusta. Yksi tällainen yhdistelmä on kana ja chili.

Chili sisältää kapsaisiinia, joka auttaa aktivoimaan elimistön aineenvaihduntaa, kiihdyttämään rasvanpolttoa sekä tarjoamaan antioksidantteja. Jos tuliset ruuat eivät ole sinun makuusi, voit lisätä aterioihisi siemenettömän paprikan. Se lisää ruokaan makua ja tarjoaa kaikki edut, ilman että joudut kärsimään tulisuudesta.

Toinen hyvä idea on sirotella kanan päälle hieman chiliä, suolaa ja sitruunamehua. Nämä ainekset luovat hyvin ainutlaatuisen ja herkullisen maun ruualle.

2. Avokadolevitettä täysjyväleivälle cayennepippurilla maustettuna

Toinen painonpudotukseen sopiva ruokayhdistelmä sopii täydellisesti nopeaksi ja kevyeksi aamupalaksi. Viime vuosina avokadon suosio on noussut entisestään, sillä se sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja, jotka auttavat suojaamaan verisuonia.

Avokado sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja.

Täysjyväleipä auttaa painonpudotuksessa, sillä se sisältää kuitua enemmän kuin tavallinen leipä. Lisäksi se auttaa pitämään olon kylläisenä pidempään.

On tärkeää varmistaa, että kyseessä on nimenomaan täysjyväleipä, sillä aina näin ei välttämättä ole teollisten tuotteiden kohdalla. Lue siis tuotteen ainesosaluettelo, ja vältä sellaisia tuotteita, joissa käytetään ensisijaisesti puhdistettuja jauhoja tai sokeria.

Myös cayennepippuri sisältää kapsaisiinia, ja se tarjoaakin samat hyödyt kuin paprika. Suosittelemme kuitenkin, että cayennepippuria ei kannata käyttää liikaa maustamiseen, sillä se voi polttaa makunystyröitä.

3. Omenaa maapähkinävoilla ja kanelilla

Jos iltapäivällä kaipaat jotakin makeaa, kannattaa kokeilla tätä vaihtoehtoa. Tämä painonpudotusta helpottava ruokayhdistelmä on klassikko.

Maapähkinävoi sisältää kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Niiden tarjoama hyöty on se, että jo vähäinen määrä maapähkinävoita auttaa tuomaan kylläisyyden tunnetta. Lisäksi se tarjoaa monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat säätelemään elimistön insuliinia.

Omena sen sijaan tarjoaa kuitua, joka auttaa ehkäisemään rasvan kertymistä vatsan alueelle. Lisäksi omena sisältää vitamiineja, mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka vahvistavat elimistöä.

Klassikoksi muodostunut painonpudotusta helpottava ruokayhdistelmä on omena ja maapähkinävoi.

Kaneli sisältää polyfenoleja, jotka auttavat tasaamaan verensokeria sekä ehkäisemään glukoosipiikkien esiintymistä. Lisäksi siitä on hyötyä rasvanpoltossa sen sisältämän kanelialdehydi-yhdisteen vuoksi, joka myös antaa kanelille ominaisen maun.

Vaikka tämä ruokayhdistelmä tarjoaa suuria hyötyjä, sitä ei kuitenkaan tule nauttia liiaksi. On myös hyvä tarkistaa maapähkinävoin ainesosaluettelo, jotta se ei sisällä lisättyä natriumia tai kemikaaleja.

4. Vihreää teetä mintulla ja sitruunalla maustettuna

Onko sinulla tapana juoda aamuisin kahvia? Jos näin on, suosittelemme vaihtamaan sen tähän viimeiseen ruokayhdistelmään, joka helpottaa painonpudotusta.

Vihreä tee on yksi parhaimmista juomista, joka kannattaa ottaa osaksi terveellisiä elintapoja. Se sisältää runsaasti antioksidantteja sekä se auttaa edistämään kokonaisvaltaista terveyttä. Ehkä vielä tiennyt, että vihreä tee auttaa polttamaan rasvaa sekä parantamaan solujen laatua.

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja.

Lisäämällä vihreään teehen muutaman tipan sitruunamehua, autat kiihdyttämään polyfenolien ja pektiinin painoa pudottavaa tehoa. Minttu sen sijaan auttaa vähentämään ruokahalua sekä tyydyttämään mielitekoja.

Mitkä ovat sinun lempiruokayhdistelmiäsi, jotka helpottavat painonpudotusta? Mitä muita ruokayhdistelmiä suosittelisit?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 ketogeeniseen ruokavalioon sopivaa ruokaa laihduttajalle
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 ketogeeniseen ruokavalioon sopivaa ruokaa laihduttajalle

Ketogeeninen ruokavalio voi auttaa pudottamaan painoa nopeasti ja parantamaan tiettyjä terveysongelmia kuten väsymystä ja diabetesta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Albracht Schulte K., Sudheera Kalupahana N., Ramalingam L., Wang S., et al., Omega 3 fatty acids in obesity and metabolic syndrome: a mechanistic update. J Nutr Biochem, 2018. 58: 1-16.
 • Basturk B, Ozerson Z. K, et al. Evaluation of the effect of macronutrient combination on blood sugar levels in healthy individuals. Iran Journal of Public Health. Febrero 2021. 50 (2): 280-287.
 • Camacho S, Michlig S, et al. Anti-obesity and anti-hyperglycemic effects of cinnamaldehyde via altered ghrelin secretion and functional impact in food intake and gastric emptying. Scientific Reports. Enero 2015. 7919.
 • Fojo F. J. Capsaicina. Léxico médico.
 • Fu J, Wang W, et al. Effects of banana resistant starch on the biochemical indexes and intestinal flora of obese rats induced by a high-fat diet and their correlation analysis. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Enero 2021.
 • Hursel R, Viechtbauer W, et al. The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. International Journal of Obesity. Septiembre 2009. 33 (9): 956-61.
 • Kizilaslan M, Erdem N. Z. The effect of different amounts of cinnamon consumption on blood glucose in healthy adult individuals. International Journal of Food Science. Marzo 2019. 4138534.
 • Lynch S. R, Cook J. D. Interaction of vitamin C and iron. Annals of the New York Academy of Sciences. 1980. 355: 32-44.
 • Little T. J, Horowitz M, et al. Modulation by high-fat diets of gastrointestinal function and hormones associated with the regulation of energy intake: implications for the pathophysiology of obesity. American Journal of Clinical Nutrition. Septiembre 2007. 86 (3): 531-41.
 • Rebello C. J, Johnson W. D, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal of the American College of Nutrition. 2016. 35 (1): 41-9.
 • Varghese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.