Logo image
Logo image

11 nokkelaa tapaa uusiokäyttää käytetyt teepussit

3 minuuttia
Aivan kuten käytetyt kahvinpurut, myös käytetyt teepussit sopivat hämähäkkien, muurahaisten ja jopa rottien karkoitukseen.
11 nokkelaa tapaa uusiokäyttää käytetyt teepussit
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suurin osa teetä juovista ihmisistä heittää käytetyt teepussit sen enempää ajattelematta suoraan roskikseen. Mutta tiesitkö, että teepussit voi helposti uusiokäyttää ja hyödyntää kotona monella näppärällä tavalla? Teepussit voi käyttää uudelleen, sillä niillä on monia hyödyllisiä vaikutuksia. Haluatko oppia lisää teepussien uusiokäytöstä? Jatka lukemista!

Näin hyödynnät käytetyt teepussit siivouksessa

Puhdista matot

Jos haluat raikastaa matot ja poistaa pölyn sekä lian, kuivaa muutama teepussi ja ripottele niiden sisältö matolle. Anna teen olla matolla jonkun aikaa ja imuroi se sitten pois.

Puhdista lasipinnat

Some figure

Jos haluat puhdistaa lasipinnat, kuten ikkunat, lasit tai peilit luonnollisesti ilman kemikaaleja, voit käyttää teepusseja tähän. Aseta muutama käytetty teepussi lämpimään veteen ja kaada sisältö suihkepulloon. Suihkuttele vettä lasipinnoille ja kuivaa puhtaalla, kuivalla liinalla.

Kiillota puuesineet

Usko tai älä, mutta käytettyjen teepussien sisältö soveltuu loistavasti puisten huonekalujen ja puisten lattioiden kiillotukseen. Ripottele teepussin sisältö kiillotettavalle pinnalle ja hankaa puhtaalla, kuivalla liinalla.

Rasvanpoistaja

Teellä on rasvaa poistava vaikutus, joka sopii likaisten astioiden puhdistamiseen. Lisäksi tee poistaa vahvat ja epämiellyttävät hajut imemällä ja lukitsemalla ne sisäänsä. Vältä kovien kemikaalien käyttöä ja siirry luonnollisempiin aineksiin kodin siivouksessa.

Ala käyttää käytettyjä teepusseja astioiden pesussa. Täytä pesuallas kuumalla vedellä ja tiputa muutama käytetty teepussi veden sekaan. Aseta likaiset, rasvaiset astiat veteen ja anna niiden liota seoksessa jonkin aikaa. Puhdista normaalisti tiskiharjalla. Sama kikka sopii myös viemärin puhdistamiseen, anna veden valua viemäristä alas.

Käytetyt teepussit torjuvat pahat hajut

Some figure

Käytetyt teepussit neutralisoivat pahat hajut

Kodissa on monta eri aluetta, jossa pahat hajut voivat ottaa ylivallan. Kokeile näitä keinoja kodin raikastamiseen teen avulla:

  • Sekoita käytetyn teepussin sisältö kissanhiekka-astiaan, näin pidät pistävän hajun loitolla.
  • Aseta muutama käytetty teepussi jääkaappiin pahoja hajuja poistamaan.
  • Ehkäise roska-astiasta nousevat hajut asettamalla muutama käytetty teepussi roska-astian pohjalle. Vaihda säännöllisesti.
  • Anna muutaman käytetyn teepussin kuivahtaa kunnolla ja aseta ne sitten kenkien sisälle hajuja poistamaan.

Kotitekoinen ilmanraikastin teestä

Teepussit sopivat ilmanraikastajiksi esimerkiksi kaapeissa, makuuhuoneessa ja keittiössä. Aseta muutama teepussi huomaamattomiin paikkoihin, kuten hyllylle, ja ilma pysyy raikkaana ja hyväntuoksuisena. Teellä poistat ummehtuneet hajut vaatekaapista.

Poista pahat hajut käsistä ruuanlaiton jälkeen

Sipulin ja valkosipulin käsittely ruuanlaiton yhteydessä tai kalan valmistaminen voi jättää käsiin vahvan hajun, joka ei tunnu poistuvan millään edes käsienpesun jälkeen. Hajun voi poistaa helposti teellä, hiero käsiin käytetyn teepussin sisältö ja huuhtele.

Käytetyt teepussit puutarhassa

Some figure

Käytetyt teepussit estävät homeen kasvun

Jos haluat estää homeen kasvamisen kasveissa, uita muutamaa käytettyä teepussia lämpimässä vedessä ja anna veden värin muuttua tummemmaksi teen vaikutuksesta. Suihki seosta sitten kasveille tai käytä vettä kasvien kasteluun.

Lannoita multa teellä

Teepussit ovat biohajoavaa ainesta, joka sopii loistavasti kasvien lannoittamiseen. Ripottele teepussin sisältö kukkapenkkiin tai kasvimaalle.

Kotitekoinen kompostijäte

Voit laittaa teepussit kompostijätteeseen. Poista mahdollinen metallihakanen pussista ja suosi valkaisemattomasta paperista valmistettuja pusseja, sillä ne maatuvat helpommin.

Karkoita hyönteiset ja jyrsijät

Teepussit voivat olla oiva apu hyönteisten ja jyrsijöiden karkoittamiseen puutarhassa. Teepusseja voi käyttää niin sisällä kuin ulkona esimerkiksi muurahaisten ja hämähäkkien poistamiseen. Aseta muutama teepussi niille alueille, joilla hyönteisiä tai jyrsijöitä ilmenee. Voit tehostaa teen toimintaa yhdistämällä teepussin sisältöön muutaman tipan eteeristä minttuöljyä – vahva haju pitää kutsumattomat vieraat loitolla.

Nyt kun tiedät kaikista niistä mahtavista keinoista, joilla voit uusiokäyttää teepussit, älä enää heitä niitä roskiin vaan hyödynnä ne kotona ja puutarhassa. Kierrätys tekee hyvää maapallolle, etkä luo yhtä paljon jätettä. Käytetyt teepussit voi varastoida jääkaappiin myöhempää käyttöä varten. Jos teepussit alkavat haista pahalle, heitä ne pois.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.