10 syytä syödä pellavansiemeniä

· marraskuu 5, 2016
Vaikka moni pellavansiemenen tarjoamista hyödyistä vaikuttaakin kehossa vain sisäisesti, tämä tuote voi myös hidastaa ennenaikaista vanhenemista sekä estää ryppyjen ilmaantumista.

Pellavansiemen (linum usitatissimum) on kasvi, jota käytetään raaka-aineena sekä tekstiili- että ruokateollisuudessa. Viime vuosina pellavansiemenestä on tullut melkoisen tunnettu tuote, sillä sen on osoitettu sisältävän sellaisia ravinteita, jotka tarjoavat suuren määrän lääkinnällisiä hyötyjä sekä tehostavat kauneudenhoitoa.

Nämä siemenet sisältävät runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, antioksidantteja ja muita elintärkeitä aineita, jotka toimivat lisäravinteina. Saatkin niistä mahtavan avun terveytesi kohentamiseksi.

Koska pellavansiemenellä on monia luonnollisesti terveyttä parantavia ominaisuuksia, sitä suositellaan osaksi ruokavaliota useassa painonpudotukseen tähtäävässä menetelmässä.

Pellavansiemenen hyödyt osana päivittäistä ruokavaliota eivät rajoitu vain painonpudotukseen. Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa pellavansiemenen 10 parhaasta vaikutuksesta hyvinvoinnin kannalta, jotta vakuuttuisit tämän kasvin loistavista hyödyistä. Jatka siis lukemista ja kokeile itse!

1. Pellavansiemen auttaa pudottamaan painoa

Vaaka

Kasvikuidut, joita pellavansiemenissäkin on, ovat kyvykkäitä liittolaisia, jos haluat pudottaa painoasi terveellisellä tavalla. Nämä ravinteet parantavat ruoansulatuksen prosesseja sekä tekevät olosi täydemmäksi, jotta voisit välttää liiallista kalorien määrää.

2. Se hallitsee kolesterolia

Pellavansiemenen runsas kuidun määrä estää kolesterolia hapettumasta valtimoissa, ja lisäksi se poistaa kolesterolia valtimoista luonnollisesti. Tämä johtuu siitä, että näiden siementen kuitu kääriytyy haitallisten lipidien ympärille, ja se estää niitä jäämästä jumiin verenkiertoon.

3. Se torjuu tulehtuneisuuteen liittyviä sairauksia

Vanhat kädet

Moni asiantuntija on sitä mieltä, että suuri osa kroonisista sairauksista on peräisin kehon tulehtuneisuuteen liittyvien prosessien epätasapainosta.

Näissä siemenissä on ainetta nimeltään linoleenihappo, jolla on tulehdusta torjuva vaikutus, ja tämä on erittäin hyväksi elimistön terveydelle. Tämän hyödyn vuoksi pellavansiemeniä suositellaan päivittäin nautittavaksi, ja ne estävät ja hoitavat seuraavia terveysongelmia:

  • mahakatarri
  • jännetulehdus
  • paksusuolentulehdus
  • niveltulehdus
  • nivelrikko

4. Se torjuu syöpää

27 pellavansiemenestä löytyvää karsinogeeneja torjuvaa yhdistettä saattavat olla avainasemassa syövän estämisessä. Yksi kaikkein hyödyllisimmistä yhdisteistä tässä mielessä on ligniini, ja se on vieläkin kyvykkäämpi antioksidantti kuin E-vitamiini.

Tämän vaikutuksen ansiosta pellavansiemen antaa suojaa solujen vahingoittumista vastaan sekä rajoittaa pahanlaatuisia kasvaimia, kuten esimerkiksi rinnoissa olevia.

5. Se edistää hormonaalista tasapainoa

Vatsanvääntö

Moni ravitsemuksen asiantuntija on sitä mieltä, että pellavansiemen on yksi parhaista tuotteista vaihdevuosiaan läpikäyville naisille tai niille, joilla on jokin hormonaalinen epätasapaino. Tämä johtuu siitä, että pellavansiemenessä on fytoestrogeeneja, jotka tasapainottavat hormoneja luonnollisesti.

Lisäksi pellavansiemenen syönti lisää hedelmällisyyttä sekä edistää sitä, että niitä fyysisiä oireita voitaisiin hallita, jotka ovat seurausta estrogeenitasojen alenemisesta kehossa.

6. Se parantaa ruoansulatusta

Liukeneva ja liukenematon kasvikudoksista saatava kuitu on hyödyksi sen kannalta, että ruoansulatukseen liittyviä ongelmia voitaisiin hoitaa paremmin. Näitä vaivoja ovat esimerkiksi närästys, mahakatarri ja ummetus.

Johtuen pellavansiemenen mahtavasta imeyttämiskyvystä, se vähentää tehokkaasti vatsan liiallista happoisuutta sekä estää mahahaavojen kehittymistä. Pellavansiemen on myös luonnollinen liukaste ja laksatiivi, ja se helpottaa ulostamista ilman, että tämä vaikuttaisi suolistosta löytyvän kasvuston pH-arvoon.

7. Se antaa lisää energiaa

Juoksulenkki

Vaikka pellavansiemenessä onkin vain vähän kaloreita, siinä on runsaasti energiaa, mitä kannattaa hyödyntää jos haluat parantaa fyysistä ja henkistä suorituskykyäsi.

Näiden siementen syönti nopeuttaa kaloreiden kulutusta samalla kun se lisää energiaa liikunnan tai muun fyysisen aktiivisuuden yhteydessä.

8. Se suojaa sydämen ja verisuonten terveyttä

Koska pellavansiemenessä on happopitoisia rasvoja ja antioksidantteja, tämä kasvi estää tehokkaasti verihyytymien syntyä ja valtimoiden jäykkyyttä.

Nämä pellavansiemenen ominaisuudet ovat aina saatavissa, mikäli siemeniä syödään osana tasapainoista ruokavaliota ja yhdistettyinä muihin terveellisiin tapoihin.

9. Se estää ennenaikaista ikääntymistä

Rypyt

Vitamiinit, jotka toimivat antioksidantteina, ja joita löytyy myös pellavansiemenistä, ovat hyödyksi ennenaikaisen ikääntymisen prosessin torjunnassa. Tämä prosessi on olemassa vapaiden radikaalien haitallisen vaikutuksen vuoksi.

Tällaisiin vitamiineihin kuuluvat seuraavat:

  • B-monivitamiini, ja tähän sisältyy myös foolihappo
  • C-vitamiini
  • E-vitamiini.

10. Se vähentää veren kertymistä kehoon

Sen seurauksena, että pellavansiemenessä on runsaasti mineraaleja ja kuitua, se parantaa munuaisten toimintaa, jotta ne pystyisivät suodattamaan elimistöstä liiallisen veden ja natriumin. Pellavansiemenen nestettä poistava vaikutus kutistaa kehon kudoksia sekä estää niitä kerryttämästä liikaa vettä.

Nämä hyödyt voit saada, jos nautit kyseisiä siemeniä päivittäin – voit syödä niitä jokaisen pääateriasi aikana tai niitä ennen.

Lopuksi annamme vielä tämän neuvon: on helpointa syödä jauhettua pellavansiementä, sillä tällä tavalla kehosi pystyy käsittelemään siemenet helpommin. Voit laittaa niitä salaatteihin, keittoihin, pirtelöihin ja monen muun tyyppisiin ruokiin.

Joko olet vakuuttunut pellavansiementen monista hyödyistä hyvinvoinnin kannalta? Kokeile itse ja totea tämän loistavan luonnontuotteen kyky käytännössä!