Pellavansiemenvettä hiusten vahvistamiseen

Korvaa geelit ja hoitovoiteet pellavansiemenistä valmistetulla vedellä ja palauta hiusten kiilto ja vahvuus.
Pellavansiemenvettä hiusten vahvistamiseen

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nykyisin kauppojen hyllyiltä löytyy toinen toistaan tehokkaampia hoitoaineita, geelejä, öljyjä ja muita hoitoja hiusten hoitamiseen. Monet näistä on tarkoitettu hiusten vahvistamiseen ja kaunistamiseen. Näille kalliille tuotteille on kuitenkin olemassa myös luonnollisia vaihtoehtoja, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja tai hiusta kuluttavia aineita. Tässä artikkelissa kerromme, miten pellavansiemenvettä voi käyttää hiustenhoitoon.

Pellavansiemen sisältää tärkeitä öljyjä ja ravintoaineita, jotka ovat terveydelle hyödyllisiä. Pellavansiemen ravitsee, kosteuttaa ja uudistaa hiuksia, ja hiukset muuttuvat muutaman hoitokerran jälkeen sileiksi, kauniiksi ja pehmeiksi.

Pellavansiemenveden hiuksia vahvistava vaikutus

pellavansiemeniä
Omega-3 -rasvahappoa sekä E- ja B-vitamiineja.Hiukset

Pellavansiemenvesi auttaa ennen kaikkea kosteuttamaan hiuksia, ehkäisee ennenaikaista hiustenlähtöä ja nopeuttaa hiusten kasvua. Pellavansiemenvesi sisältää runsaasti ravintoaineita, jotka ehkäisevät myös ihon ennenaikaista ikääntymistä ja siloittavat ilmejuonteita.

Pellavansiemenvedestä voi tulla paras liittolaisesi hiusten huollossa ja suojaamisessa. Pellava siloittaa hiusten pinnan ja sulkee hiussuomut, näin kosteus ei pääse karkaamaan hiuksesta, eivätkä hiukset pörröty tai sähköisty. Pellava sopii etenkin luonnollisesti kihartuville hiuksille, sillä kihara hiuslaatu kuivuu yleensä suoraa hiusta helpommin. Pellavansiemenvettä voi hiustenhoidon lisäksi käyttää haavojen ja palovamojen hoitoon, sillä pellava desinfioi haavat ja estää tulehduksen.

Näin valmistat pellavansiemenvettä

pellavansiemenvettä
pellavansiemenen

Ainekset

  • 1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä
  • 1 litra vettä
  • Yhden sitruunan mehu

Valmistus

Kaada vesi kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Lisää pellavansiemenet, kun vesi kiehuu ja anna seoksen poreilla hetken aikaa. Kiehuta seosta noin 2 minuutin ajan, niin että siemenet tekevät vedestä paksumpaa. Poista kattila liedeltä ja anna veden jäähtyä. Siivilöi siemenet pois ja säästä vesi. Lisää lopuksi kolme ruokalusikallista sitruunamehua veteen ja sekoita. Sitruuna auttaa pidentämään veden käyttöaikaa.

Näin käytät pellavansiemenvettä hiusten hoitoon

hiustenhoitoa
  • Pese hiukset ennen pellavahoitoa tavallisella shampoolla ja hoitoaineella.
  • Kun harjaat hiuksia pesun jälkeen, älä lisää muotoilutuotteita tai hoitoaineita, vaan taputtele pellavansiemenvettä hiusten latvoihin ja juuriin. Hiero vesi myös päänahkaan. Käy hiukset läpi kauttaaltaan pellavansiemenvedellä – voit kaataa veden laakeaan kulhoon, kostuttaa kädet siinä ja puristella sen hiuksiin.
  • Tämä hoito auttaa vahvistamaan ja ravitsemaan hiuksia. Lisäksi pellava ehkäisee hiusten katkeilua ja haaroittumista – tulet ihastumaan pellavan tehokkaaseen vaikutukseen varmasti.
  • Kun hiukset kuivuvat, huomaat miten kiiltävät, tuuheat ja sileät hiuksesi ovat. Pellava poistaa sähkön ja säkkäryyden tukasta ja saa sen näyttämään siistiltä.
  • Jos sinulla on kihartuvat hiukset, voit levittää pellavansiemenvettä suoraan kiharoille. Pellava auttaa sulkemaan hiuksen pinnan ja tekee kiharoista kauniin sileät ja kiiltävät.
  • Voit levittää pellavansiemenvettä päänahkaan joka ilta ennen nukkumaanmenoa tehostaaksesi sen hoitavaa vaikutusta. Yön aikana pellava pääsee imeytymään suoraan hiusten juureen ja ravitsee niitä tehokkaasti.

Pellavansiemenvesi kannattaa säilyttää jääkaapissa; kaada vesi ilmatiiviiseen lasiastiaan. Sitruunamehun lisääminen on tärkeää, sillä sitruuna toimii desinfioivana aineena ja pitää veden käyttökelpoisena noin kahden viikon ajan. Älä valmista suurta annosta yhdellä kertaa, sillä muuten et välttämättä ehdi käyttää sitä. Pellavansiemenvesi on täysin luonnollinen ja kemikaaliton tapa hoitaa hiuksia, joten sen käyttöaika on ymmärrettävästi lyhyempi kuin kaupallisten tuotteiden. Vettä voi kuitenkin valmistaa helposti ja nopeasti tarvittaessa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 kosteuttavaa ohjetta: Hiusnaamio hunajasta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 kosteuttavaa ohjetta: Hiusnaamio hunajasta

Hunaja ei ole loistava aines ainoastaan ruokana, sillä se tukee myös päänahkasi terveyttä. Hiusnaamio hunajasta saa hiuksista upean kiiltävät.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.