Logo image
Logo image

10 kotikonstia tummien silmänalusten häivyttämiseksi

3 minuuttia
Tiesitkö, että kamomillan lisäksi myös kylmä maito on mahtava ratkaisu tummiin silmänalusiin ja ihon turvotukseen tällä alueella? Voit hyödyntää näitä molempia tuotteita puristesiteen avulla - jatka lukemista, sillä kerromme tarkemmin näistä tehokkaista luonnollisista hoidosta.
10 kotikonstia tummien silmänalusten häivyttämiseksi
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jos on jotain mikä aivan varmasti saa kasvot näyttämään väsyneiltä, se on epäilemättä tummat silmänaluset. Jos et saa tarpeeksi lepoa, tai jos yksinkertaisesti haluat peittää tämän epämiellyttävän pulman, kannattaa kokeilla seuraavia suosituksia.

Iho silmien ympärillä (ja etenkin silmäluomien iho) on ohuempaa kuin muualla kasvoissasi, sillä siinä on verrattain vähemmän talirauhasia, joten varmista aina, että olet hellävarainen tätä aluetta käsitellessäsi.

Molemmat näistä ominaisuuksista tekevät kyseisen ihon herkemmäksi kuin kehosi muut ihoalueet.

1. Torju tummia silmänalusia kamomillaa sisältävällä kasvovedellä

 

Some figure

Jotta voisit vähentää tulehtuneisuutta yksinkertaisesti, nopeasti ja luonnollisesti, mikään ei ole parempi apu kuin kamomillasta valmistettu kasvovesi.

 • Voit valmistaa tätä haudukkeesta, johon lisäät sitten vielä ruusunlehtiä.
 • Anna nesteen hautua, ja laita se jääkaappiin. Laita sitä sitten silmien alueen iholle puuvillavanun avulla – voit huomata eron ulkonäössäsi välittömästi.

2. Manteliöljy ja ruusu

Yhdistelmä manteliöljyä ja ruusua on täydellinen tummien silmänalusten häivyttämiseksi, samoin kuin silmäpussien, mikäli et tässä asiassa halua kääntyä esimerkiksi kirurgian puoleen.

 • Tarvitset tähän vai kourallisen murskattuja ruusunlehtiä ja hiukan manteliöljyä. Anna seoksen olla päivän ajan.
 • Seuraavana päivänä siivilöi ja ota öljy talteen.
 • Liota puuvillavanua öljyssä, ja sivele sitten silmiesi alapuolella olevaa ihoa.
 • Anna olla puolen tunnin ajan, jotta hoito voisi vaikuttaa kunnolla.
 • Tämän ajan kuluttua huuhtele ihosi vedellä.

Lue aiheesta lisää: Silmäpussien syyt ja hoito

3. Kurkku

 

Some figure

Naamio kurkusta, omenasta ja manteliöljystä voi olla täydellinen ratkaisu, jos haluat torjua harmittavia pusseja silmiesi alla.

Tulet varmasti huomaamaan, kuinka paljon paremmilta silmäsi näyttävät jo lyhyessä ajassa.

4. Sheavoi ja argaaniöljy

Sekoita hiukan sheavoita ja argaaniöljyä, kunnes saat aikaiseksi tahnan, jota laitat sitten silmiesi alle.

Tämä on yksi kaikkein tehokkaimmista ratkaisuista tämän pulman hoitoon. Et joudu kääntymään kaupallisten tuotteiden puoleen, joten voit välttää niiden mahdolliset sivuvaikutukset.

5. Aloe vera

Some figure

Emme voi puhua hoitavista tuotteista ilman, että ottaisimme esille myös tämän luonnontuotteen. Kyseessä on yksi kaikkein tehokkaimmista ratkaisuista ihollesi, ja näin on etenkin silloin, kun pulmana ovat tummat silmänaluset ja silmäpussit.

Jos sinulla on siis aloe vera -kasvi kotonasi, älä epäröi ottaa hiukan geeliä sen lehdistä, jotta voisit torjua tehokkaasti näitä vaivoja. Tämä on luonnollinen, mutta hyvin tehokas hoito.

6. Kamomilla ja taikapähkinä

Kamomillan tulehtuneisuutta vähentävät ja rentouttavat ominaisuudet, kuten myös taikapähkinän samat vaikutukset, ovat ihanteellinen apu turvonneen ihon hoitamiseksi silmien alla.

Siksi nämä tuotteet kannattaa yhdistää, jotta saisit todella tehokkaan hoidon silmillesi.

 • Tarvitset vain hauduketta, jota olet valmistanut kyseisistä tuotteista.
 • Anna nesteen viiletä, liota siinä puhdasta kangasta, ja laita sitten kangas silmiesi ylle puristesiteenä.

7. Avokado-manteliöljynaamio

 

Some figure

Naamio, jossa on avokadoa ja manteliöljyä, ravitsee ihoasi sekä poistaa väsyneen näköiseksi tekevät tummat silmänaluset.

Nämä ainekset ovat erinomaiset ratkaisut ihosi terveyttä ajatellen, ja ne ovat mahtava apu silmäpussien häivitykseen.

Lue aiheesta lisää: Valmista ikääntymistä hidastava kasvonaamio omenasta

8. Peruna

Peruna on mahtava hoito, kun on kyse tummista silmänalusista. Se onkin itse asiassa yksi kaikkein suosituimmista tuotteista silmäpussien ja tummien silmänalusten torjuntaan.

Voit laittaa perunaviipaleita suoraan kasvoillesi tai valmistaa naamion, jossa on perunaa, kurkkua, vihreä teetä ja oliiviöljyä.

9. Maito

 

Some figure

Maito on tuote, jota lähes jokaisella on kotonaan, joten se voi olla tehokas ja nopea ratkaisu silmäpussien poistamiseksi.

 • Tähän tarvitset kääreitä, joita olet liottanut maidossa.
 • On tärkeää, että maito on hyvin kylmää. Sitä tulisi laittaa silmien ympärille puuvillavanulappujen tai kääreiden avulla.
 • Sen lisäksi että tämä saa aikaiseksi todellisen eron ihosi ulkonäössä, voit huomata myös välittömän parantumisen olossasi.

10. Sheavoi

Eräs vaihtoehto jota kannattaa harkita on yksinkertaisesti sheavoi. Kyseessä on ylellinen luonnontuote, joka on ihanteellinen apu ihosi terveyden palauttamiseksi.

Voit takuulla saada tätä tuotetta käyttämällä loistavat tulokset jo lyhyessäkin ajassa, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla sheavoin parantavaa voimaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.

 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777.

 • Saavedra Lozano, J., Santos Sebastián, M., González, F., Hernández Sampelayo Matos, T., & Navarro Gómez, M. . (2011). Infecciones bacterianas de la piel y tejidos blandos. In Protocolos de la AEP: Protocolos de Infectología.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.