Voiteet kasvojen tummien läikkien hoitoon

· kesäkuu 4, 2015

Tummat läikät iholla ovat hyvin yleisiä ja ne voivat muodostua eri syistä. Hyvä uutinen on, että voit käyttää luonnollisia, kotitekoisia voiteita noille tummille kasvojesi läikille, ja vaalentaa niitä.

Miksi kasvoille muodostuu tummia läikkiä?

Dermiksen eli verinahkan värin tasaisuudessa tapahtuu muutoksia. Nämä muutokset voivat olla sävyltään valkoisia, vaaleanpunaisia, punaisia jne. Mitä tummempia ne ovat, sitä enemmän ongelmia ne aiheuttavat. Nämä ihon laikut johtuvat luontaisesta pigmentistä eli melaniinista. Yksi yleisimmistä syistä niiden muodostumiselle on altistuminen auringolle, joka voi aiheuttaa tilapäisiä tai pysyviä laikkuja.

Yleisin kasvojen (tai minkä tahansa muun ihon alueen) laikku on luomi, pisamat tai kesakot (pavun muotoinen). Vaikka ne eivät ole haitallisia terveydelle, monet ihmiset päättävät kuitenkin hakeutua niistä eroon, koska he haluavat näyttää paremmalta ja siksi tekevät tämän esteettisen hoidon.

Rypyt-kasvot

Suosituksia joilla ehkäistä tummia läikkiä

 • Suojaa itsesi auringon valolta, etenkin keskipäivällä kesäisin. Älä altista itseäsi auringolle ilman riittävän korkeaa aurinkosuojaa. Käytä hattua ja aurinkolaseja.
 • Pidä yllä terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota: runsaasti hedelmiä ja vihanneksia. Älä unohda kalaa ja saksanpähkinöitä, jotka molemmat ovat erittäin hyviä elintarvikkeita ajatellen verinahkan terveyttä.
 • Juo vähintään kuusi lasillista vettä päivässä. Tämä pitää ihon ja kehon hyvin nesteytettynä.

Pese kasvot ja kosteuta ne päivittäin. Ennen nukkumaan menoa puhdista meikki ja pese kasvot lämpimällä vedellä. Aamuisin käytä hyvää kosteusvoidetta ja hyödynnä etenkin luontaistuotteita.

Luontaiset hoidot kasvojen tummille laikuille

Seuraavia elintarvikkeita voidaan levittää kasvoille, ilman pelkoa iho-ongelmista, ja ne auttavat vähitellen poistamaan tummia laikkuja.

 • Omenaviinietikka: Liota pumpulituppoa omenaviinietikassa ja aseta se tummalle laikulle joka päivä. Anna hautua 20 minuuttia ja pese runsaalla vedellä.
 • Kookosmaito: Kookosmaito on myös hyvä. Levitä joka ilta ja anna hautua seuraavaan aamuun saakka.

kookos-3

 • Sitruunamehu: tämä on suosituin kotikonsti tummien läikkien poistoon. Ole kuitenkin varovainen tämän niksin kanssa ja huomioi, että se tulee tehdä ainoastaan iltaisin tai kun et aio mennä ulos, sillä jos sitruunamehu iholla pääsee kontaktiin auringonvalon kanssa, vaikutus voi olla päinvastainen kuin toivoit.
 • Oliiviöljy: käytä extra virgin -öljyä eli extra neitsyt -öljyä (puhtain oliiviöljy jota on olemassa). Levitä öljyä hieman kasvoille vanulla. Anna öljyn olla kunnes se kuivuu ja pese sitten kuumalla vedellä.
 • Sipuli: Tämä on toinen hämmästyttävä keino poistaa tummat laikut, sipulimehun sisältämistä ravinteista johtuen. Voit käyttää sitä paikallisesti kasvoillasi myös peittääksesi rypyt, akne, jne. Anna hautua 10 minuuttia ja pese sitten kylmällä vedellä. Jos ihosi on vaurioitunut tai jos se on hyvin herkkä, sipulimehu voi aiheuttaa pientä polttavaa tunnetta. Jos niin tapahtuu, poista sipuli välittömästi.

sipuli-7

 • Maito: tuhansien vuosien ajan on maitoa käytetty silottamaan ihoa ja tekemään siitä kaunis. Esimerkiksi Kleopatra kylpi hapatetussa vuohenmaidossa. Maitohappo poistaa kaikki kuolleet solut verinahkan pinnalta, valkaisee ihoa ja palauttaa iholle sen kirkkauden. Samaan tapaan voit käyttää hyväksi jogurtin hyötyjä. Levitä sitä kasvoille hellävaroen hieromalla ja anna kuivua. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä.
 • Kurkku: kurkku kuuluu ehdottomasti kaikkiin ihonhoitoon liittyviin listoihin (se ei ole syyttä yleisin spa-hoitojen mainoskuva). Se sisältää paljon vettä, E-vitamiinia, luonnollisia öljyjä, ja monia ravintoaineita palauttamaan verinahkan elinvoimaisuutta, ja tämän lisäksi se auttaa myös poistamaan tummat laikut ja rypyt. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja tee siitä tasainen tahna. Levitä sitä kasvoillesi, anna vaikuttaa kymmenen minuuttia ja huuhtele pois.
 • Aloe vera: tässä toinen kauneutta edistävä kasvi jota ei sovi unohtaa. Sitä on käytetty jo muinaisen Egyptin ajoista lähtien, sitä käytti mm. Egyptin kuningatar Nerfertiti. Aloe vera ravitsee ja silottaa ihoa. Leikkaa aloe vera -kasvista lehtiä ja ota siitä talteen geelimäinen aloe. Laita sitä sitten tummien laikkujen alueelle ja anna vaikuttaa 30 minuuttia.

aloe-vera-10

 • Tomaatti: tomaattimehu sisältää suuren määrän ravinteita, kuten A- ja C-vitamiineja, proteiineja, ja lisäksi lykopeenia, joka estää vapaita radikaaleja moninkertaistumasta. Leikkaa tomaatti puoliksi ja levitä sitä kasvoille jotta sen mehu vapautuu. Tämä on erinomainen luonnonlääke auringonpolttamiin.
 • Kurkumajauhe: erinomainen aines useissa Intialaisissa ruokaresepteissä. Sillä on lisäksi hämmästyttäviä vaikutuksia eliminoimaan ihon tummia laikkuja. Sekoita kurkumajauhetta pieneen määrään vettä tai sitruunan mehua ja hiero sitten kevyesti kasvoillesi. Anna vaikuttaa 30 minuuttia ja huuhtele.
 • Vetyperoksidi: tämä on todella uskomaton valkaisija (jota käytetään myös hampaille). Liota pumpulituppo vetyperoksidissa ja pyyhkäise sitä kevyesti iholle iltaisin. Jatka tätä hoitoa joka päivä kahden viikon ajan.
 • Kamomilla: Kamomillateetä voi käytetään astringenttina eli kudoksia supistavana ja/tai kirkastamaan ihoa. Voit käyttää sitä syväpuhdistamaan ihoa. Valmista kamomillateetä, anna hautua ja kostuta siinä pumpulituppo. Levitä ihollesi. Tätä ei tarvitse huuhdella pois, anna sen vain kuivua.

Toivomme, että tämä tieto on sinulle hyödyllistä!

Kuvat – Shannon Kringen, Kristen Taylor, Daniel R. Blume, ER ja Jenny ja Eddi.