10 vinkkiä, joilla saat geelilakan kestämään pidempään

Pakkausten avaamisen välttäminen ja kynsinauhojen hoito ovat pari vinkkiä, jotka pidentävät geelilakan kestoa. Tutustu muihin vinkkeihin.
10 vinkkiä, joilla saat geelilakan kestämään pidempään

Viimeisin päivitys: 24 kesäkuuta, 2023

Tiesitkö, että on olemassa muutamia niksejä, joilla saat geelilakan kestämään pidempään? Tässä manikyyritekniikassa käytetään tiivistä geelimäistä lakkaa, joka kovettuu UV-lampun alla. Vaikka se on erittäin kestävää, se vaatii hieman huolellisuutta kestävyyden pidentämiseksi.

Kotityöt sekä käsien käyttö erilaisissa tehtävissä voivat vahingoittaa tuotetta odotettua nopeammin. Näin kynnet menettävät niille ominaisen kiiltonsa ja voivat kuoriutua tai mennä pilalle. Jos haluat saada geelilakan kestämään pidempään, kehotamme sinua noudattamaan alla olevia vinkkejä.

10 vinkkiä geelikynsien keston pidentämiseen

Geelikynsilakasta on tullut yksi suosituimmista manikyyritrendeistä. Tämä lakka kestää pidempään kuin perinteinen lakka, ja kaiken kukkuraksi se saa aikaan näyttävämmän lopputuloksen.

Yleensä arvioidaan, että se kestää noin 2-3 viikkoa ilman kuoriutumista tai lohkeilua. Ilman varomista ja hoitoa se saattaa kestää vähemmän. Mitä sinun tulisi ottaa käyttöön tämän manikyyrin jälkeen?

1. Käytä aluslakkaa

Tämä tuote toimii suojakerroksena, jotta kemikaali, josta geeli koostuu, ei pääse suoraan kynnen sisään ja vaikuta kynnen väriin ja tekstuuriin. Valitse aluslakka, jonka koostumuksessa on ravinteita, jotka auttavat vahvistamaan kynttä.

2. Jätä hieman tilaa

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka päättävät tehdä manikyyrin itse, kannattaa ottaa huomioon, että kynsilakka ei saa joutua suoraan kosketukseen ihon kanssa. Silloin se on nimittäin alttiimpi irtoamaan.

Siksi kynsinauhaa kannattaa ensin työntää hieman ylöspäin ja jättää hieman tilaa lakan, aluslakan ja ihon väliin.

3. Lopeta desinfiointiaineiden käyttö

Käsideseissä on usein kemiallisia koostumuksia, jotka muuttavat kynsilakkaa. Ne myös kuivattavat ihoa, käsiä ja kynsinauhaa. Siksi on parasta valita saippua, joka on mieto ja hellävarainen käsille.

Toinen huomioon otettava seikka on käyttää käsineitä, kun kädet upotetaan veteen pitkäksi aikaa tai kun ne joutuvat kosketuksiin pesuaineiden kanssa. Molemmat tekijät ovat geelilakan kannalta haitallisia.

4. Vältä pakkausten tai elintarvikkeiden avaamista

Kynsiä ei pidä käyttää välineenä minkään avaamiseen. Tämä voi johtaa geelilakan lohkeamiseen ja jopa kynsien katkeamiseen.

5. Pidä huolta kynsinauhoista

Kynsinauhojen leikkaaminen voi aiheuttaa kynsilakan irtoamisen, joten vältä tätä toimenpidettä. WebMD suosittelee käyttämään mieluummin voiteita, jotta kynsinauhat pysyvät kosteutettuina ja hyvässä kunnossa. Voit myös käyttää hieman vaseliinia tai öljyä, kuten manteli- tai kookosöljyä.

6. Vältä asetonia

Geelilakat ovat hyvin sitkeitä, ja vaikka ne voi poistaa asetonilla, tämä kemikaali johtaa vain siihen, että lakka sulaa kynteen ja jättää tahroja. Puhumattakaan siitä, että asetonille altistuminen voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta ja limakalvojen ärsytystä.

On suositeltavaa käydä kauneushoitolassa, jossa on tarvittavat välineet, joilla lakka voidaan poistaa vahingoittamatta luonnollisia kynsiäsi.

7. Tee korjauksia

Kun geelilakka alkaa valua kynsinauhasta tai kärjet alkavat kuoriutua, voit käydä kauneushoitolassa korjauttamassa lakan uudelleen. Temppu, jonka voit kuitenkin tehdä kotona tämän käynnin aikana, on käyttää hieman glitterlakkaa peittämään peittämättä jäänyt alue.

8. Älä viilaa

Kun reunat ovat lohkeilleet, on parasta käydä kauneudenhoitoalan ammattilaisen luona palauttamassa niiden yhtenäisyys. Viilausta ei suositella, jos sinulla ei ole riittävästi kokemusta. Jos viilaat, viimeistele alaspäin.

9. Pidä taukoa geelilakasta

American Academy of Dermatology totesi eräässä julkaisussaan: “maltti on valttia geelimanikyyrien suhteen”. Tällä tuotteella on taipumus jättää luonnonkynnet kuiviksi ja hauraiksi, koska se on hieman kuluttava tekniikka verrattuna muihin lakkoihin.

Ennen uutta geelilakkausta on parasta antaa kulua 15-30 päivää, sillä näin kynnet voivat vahvistua.

10. Kosteuta

Jotta kynnet eivät lohkeile geelilakkausten välillä, kosteuta ne vaseliinilla tai miedolla kosteusvoiteella haurastumisen vähentämiseksi.

Ideoita kynsien hoitoon geelikynsien jälkeen

Vaikka geelikynnet voivat olla pitkäikäisiä ja näyttää upeilta, geeli voi aiheuttaa kynsien kuoriutumista ja halkeilua. Siksi kun lakka on poistettu, suositellaan seuraavaa:

  • Käytä kynsien kovettamislakkaa, joka vahvistaa kaikkia kerroksia ja ravitsee kynttä.
  • Tee manikyyri, jossa kynsinauhoja työstetään ja kosteutetaan.
  • Levitä käsille ja kynsille kosteusvoidetta.
  • Vältä kosketusta hankaavien tuotteiden kanssa.

Onko geelilakan käyttö suositeltavaa?

Toistaiseksi geelilakan käyttö on edelleen kiistanalaista. Tämä johtuu suurelta osin tarpeesta käyttää ultraviolettilamppua. Tähän liittyy haitallisia vaikutuksia ihon terveyteen, kuten värjäytymistä ja syöpää.

Harvard Health huomauttaa, että riskitaso riippuu manikyyrin tiheydestä. Siksi on tärkeää tehdä se vain satunnaisesti. Käytä säännöllisesti aurinkovoidetta käsissäkin ja suojakäsineitä ennen manikyyriin ryhtymistä, sillä niin voit vähentää riskejä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.