Logo image
Logo image

7 trendikästä kynsitekniikkaa

3 minuuttia
Trendikäs kynsitekniikka tähtää virheettömään ja silmiinpistävään manikyyriin. Jotkut vaihtoehdot ovat huomaamattomampia, kun taas toiset ovat näyttävämpiä.
7 trendikästä kynsitekniikkaa
Viimeisin päivitys: 20 huhtikuuta, 2023

Ensivaikutelma ihmisen käsistä kertoo meistä paljon. Siksi manikyyrit ovat niin suosittuja. Nykyään on olemassa monta trendikästä kynsitekniikkaa ja -tyyliä, jotka antavat ihmisen ulkoasulle annoksen ylimääräistä omaperäisyyttä.

Perinteisen ranskalaisen manikyyrin lisäksi on olemassa monta muutakin kynsitekniikkaa, jotka menevät aina vain yksityiskohtaisemmiksi ja pikkutarkoiksi. Jotkut niistä ovat tyylikkäitä, toiset leikitteleviä.

Mitä pitää ottaa huomioon saadaksesi trendikkäät kynnet

Riippumatta siitä, minkä tekniikan valitset, on tärkeää ottaa huomioon perusasiat. Muoto, jonka haluat antaa kynsillesi, on myös ensiarvoisen tärkeää. Jotkut haluavat erittäin pitkät kynnet, toiset haluavat lyhyet, ja siltä väliltäkin on olemassa vaihtoehtoja.

Pitkissä malleissa pyöreät tai mantelinmuotoiset kärjet ovat parhaita, kun taas hieman kulmikkaat reunat vastaavat hienovaraisempaa ilmettä. Lisäksi värit vaihtelevat luonnollisista sävyistä hyvin rohkeisiin. Myös mallien geometria, strassit tai yksinkertaisuus riippuvat jokaisen mausta.

Kynsien kaunistaminen on siis hyvin henkilökohtaista.

Seitsemän trendikästä kynsitekniikkaa

Kynsien koristelutoimenpiteiden tarkoituksena on tarjota elämys silmälle ja kosketukselle, yhdistämällä tekstuureja, reliefejä, kiiltoa ja materiaaleja. Seuraavat ovat tällä hetkellä trendikkäimmät tekniikat.

1. Akryyli

Tätä menetelmää pidetään luonnollisten kynsien jatkeena. Akryyli tarjoaa vaikuttavan ja riskialttiin ilmeen. Se sisältää alkuperäisen kynnen viilaamisen, akryylijauheen ja erikoisnesteen.

Tekokynnet muotoillaan sitten tahnalla, jonka täytyy olla sileä, jotta se imeytyy tavalliseen tai geelilakkaan. Akryylivaikutelma kestää jopa 1 kuukauden ja antaa mahdollisuuden leikkiä kynsitaiteella. Nämä kynnet ovat kestäviä ja pituus voi vaihdella maun mukaan.

Lue: Pistekynnet: uusin trendi minimalistisissa kynsissä

2. Geelikynnet

Geelikynsissä on 3 päällekkäistä kerrosta. Ensimmäinen kerros on pohjamaali, toinen on kiillotettu väri ja viimeinen on suoja. Jokainen kerros kuivataan ultraviolettivalolampulla.

Geeli näyttää luonnollisemmalta kuin akryyli, mutta estää äärimmäisen pituuden. Lopputulos on joustava, raikas ja kiiltävä.

Niillä ei ole tapana halkeilla niin kuin akryylipidennyksillä. Lisäksi ne kuivuvat melko nopeasti ja prosessissa ei ole haitallisia höyryjä.

Nämä kestävät 3–5 viikkoa, mikäli ne on kiinnitetty hyvin. Muuten ne irtoavat helposti.

Some figure
Geelikynnet mahdollistavat pitkäkestoisen manikyyrin.

3. Pehmeät geelikynnet

Pehmeät geelikynnet tehdään nopeasti ja mukavasti. Siinä omaan kynteen kiinnitetään geelikärjet. Liima on pysyvä pohjamaali, joka on kovetettu LED-valolla.

Viimeistely on kevyt, joustava ja hieman paksu. Lisäksi pituus on mukautuva ja kestää jopa 4 viikkoa luonnollisten kynsien kasvun mukaan.

4 . Polygeeli

Tätä kynsitekniikkaa luonnehtii geeli- ja akryylikynsien uutuus. Se koostuu akryylijauheen laittamisesta geelipohjalle, mikä avaa mahdollisuuden työn muovaukseen. Nämä kynnet kuivataan myös LED- tai ultraviolettivalolla eivätkä ne ole niin jäykät.

Nämä ovat mukavat kynnet, jotka kestävät vähintään 2 viikkoa. Niiden poistamiseksi kiillotusaine hiotaan pois. Jos kynnessä on vielä jäämiä viilaamisen jälkeen, ne saadaan pois pienellä asetonimäärällä.

5. Jellykynnet

Läpikuultavat värit ovat jelly– tai hyytelökynsien tyyli. Tämän saavuttamiseksi sekoita mikä tahansa sävy kirkkaaseen lakkaan, ainesosaan, joka antaa kristallisen vaikutuksen. Tässä tekniikassa tekokynnet työnnetään oikeisiin kynsiin.

6 . Nailart

Liioitellun pitkät kynnet vai minimalistiset ja herkät? Nailart sisältää kaikki mahdolliset ideat. Voi valita muun muassa:

  • Kimallusta
  • Strassikiviä
  • Leimoja
  • Kolmion muotoiset reunat
  • Piirustuksia ja visuaalista leikkiä
  • Neon-, nude-, matta- tai yhdistetyt värit

Lopputulos riippuu pitkälti siitä, kuka manikyyrin tekee. Hänen taitonsa antavat työhön omaperäisyyttä.

Some figure
Nailart ei tunne rajoja. Mielikuvitus tuo värit ja mallit.

7. Puolipysyvä kynsilakka

Puolipysyvällä kynsilakalla lakatut kynnet erottuvat moitteettomuudellaan ja luonnollisuudellaan. Se on tyylikäs tekniikka ja ihanteellinen käytettäväksi muodollisissa ympäristöissä.

Tätä ei ole vaikea tehdä. Sinun tarvitsee vain viilata kynnet antaaksesi haluamasi muodon ja levittää useita kerroksia läpinäkyvää tai nude-lakkaa .

Salaisuus on myös siinä, että lakat ovat geelipohjaisia ja ne kiinnitetään lampun avulla. Lakka kestää vähintään pari viikkoa ja se poistetaan kynsilakanpoistoaineella.

Varotoimet

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) kehottaa tarkistamaan manikyyrikosmetiikan merkinnät koostumuksen tuntemiseksi ja allergisten reaktioiden ehkäisemiseksi.

Mayo Clinic taas suosittelee käymään vain kauneushoitoloissa, joilla on voimassa oleva lisenssi ja sertifioidut teknikot. Lisäksi laitos suosittelee, että kiinnität toimenpiteeseen huomiota, jotta vältät kynsinauhojen huonon hoidon ja että kaikki instrumentit ovat puhtaita.

Lue: 9 kotihoitoa heikkojen kynsien vahvistamiseksi

Kynsien hoito ja manikyyrin ylläpito

Manikyyritekniikoiden ylläpidon kannalta on myös tärkeää puhdistaa kynnet joka päivä. Älä myöskään unohda kuivata käsiäsi aina hyvin, koska muuten voit kärsiä onykomykoosista. Älä myöskään pure kynsiäsi tai käytä niitä työkaluina. Kun on aika poistaa ne, anna asiantuntijan tehdä se.

Mitä tulee kynsien yleiseen hoitoon, ne vaativat aineita, jotka edistävät niiden suojaa ja ravitsemista. Levitä kosteuttavia voiteita, seerumeja tai kovettavia öljyjä ja sisällytä ruokavalioosi ruokia, kuten vihreitä vihanneksia, manteleita ja punaisia hedelmiä, koska ne ovat hyödyllisiä kynsien terveydelle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Productos para el cuidado de las uñas. Administración de Alimentos y Medicamentos. Estados Unidos; 2022. https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-products/nail-care-products
  • Uñas: lo que debes hacer y lo que no debes hacer para tener uñas sanas. Clínica Mayo. Estados Unidos; 2022. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/nails/art-20044954

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.